En ny start

en blogg om kampen mot min egna kropp

2012-06-26

Kategori: Allmänt

Hej alla fina läsare!
 
Förlåt för otroligt dålig uppdatering. Har inte uppdaterat sen i onsdags?! Sjukt. Inte okej, jag vet! 
Ska verkligen försöka att bli bättre på att uppdatera bloggen. Men dessvärre så fungerar fortfarande inte appen för mig. Någon mer som har det problemet?
 
Nu är det i alla fall tisdagen den 26/6 och imorgon har jag varit här i en vecka. Usch. Vill hem. Vill inte vara här alls. Inte på långa vägar. Vill inte gå upp i vikt. Vill inte äta 6 (!!!!) mål om dagen. 
Rädda mig någon?
 
Det som får mig att klara av dagarna här är tre saker:
  1. Ångestdämpande medicin inför varje måltid
  2. Smygträningen på rummet
  3. Mina mediciner mot sömnproblemen
Sen är ju alla tjejer här fantastiska och otroligt snälla, även de som jobbar här. Men dom är inte ni. Dom vill ju bli friska, det vill inte jag. Jag vill ha kvar kontrollen. Mitt liv. Min vikt. Framförallt min kropp..
 
Det som är positivt med denna dag är att det är första dagen utan rullstolen! Min puls har nämligen legat på över 50 tre mornar i rad och då slipper man den. Tack! 
 
Jag ska ha en liten frågestund. Ni kan fråga om vad som helst.
Behandlingen, mig osv.
För jag antar att det är många som undrar hur jag har det eller vad vi gör på dagarna. Det finns så mycket att berätta att jag inte vet vart jag ska börja. Så jag låter er styra om vad jag ska berätta om.
Hoppas det känns bra för er :)
 
En deppig Linnéa. Det känns som alla mina fina tydliga ben börjar försvinna. Går och tar på mig själv hela tiden för att vara säker på att jag inte går upp. Men jag vet ju innerst inne att det är precis det jag gör :(
 
Nu vet ni i alla fall att jag lever och tar mig igenom dessa helvetesdagar på sjukhuset.
Saknar er, saknar mitt liv, saknar friheten!
 

PUSS <3 
/ Linnéa
 
 
 

Capio

Kategori: Allmänt

God morgon alla fina!
(detta är ett tidsinställt inlägg)
 
Jag har antagligen varit vaken ett tag vid det här laget. Hade min inskrivning vid 10.30, alltså för 30 minuter sedan. Så just nu är jag på Capio och blir inskriven. Har ingen aning om hur lång tid det kommer att ta eller när jag kan blogga igen. Hoppas att ni inte lämnar mig <3
 
Sovit dåligt har jag nog gjort också, att döma av de tre tidigare veckorna så lär jag ha sovit extra dåligt inatt.
Med tanke på att dagen jag fruktat så länge knackar på dörren. Dagen från helvetet. Dagen då mitt liv tar slut.
Då jag tappar all kontroll. Respekten för mig själv. 
 
Känner mig ensam, övergiven, tröstlös & patetisk.
Patetisk över att jag låter mig själv styras av människor omkring mig. Ensam och övergiven för att jag blir lämnad av min familj på ett sjukhus där jag ska spendera 12 veckor med folk jag inte känner. Tröstlös för att min familj och sambo inte längre finns nära till hands. Nära till mig. Nära till tröst när allt känns svårt och hopplöst.
 
Jag hade gjort en video som jag skulle lägga upp på bloggen. En video till er. Ni underbara, fina människor.
Men tyvärr så gick det inte att ladda upp den. Vet inte varför. Det suger! Ville verkligen tacka er ordentligt.
Tacka för allt stöd. För alla fina kommentarer, komplimanger. Vänliga ord. 
 
Jag hoppas verkligen att jag kommer överleva här inne. Att jag inte går under. Gräver ned mig själv i en så djup depression, att jag inte orkar ta mig upp igen. Är så otroligt rädd. Rädd för att bli tjock. Rädd för att jag ska komma ut där ifrån och ingen vill veta av den där fula människan längre. Men jag ska kämpa. Jag får inte tappa livsglädjen. Det får bara inte hända.
 
Jag hoppas att jag kommer kunna uppdatera er under dagen eller åtminstonde under kvällen. Men jag vet ju inte hur reglerna ser ut och blogg.se-appen fungerar fortfarande inte på mobilen. 
 
Hoppas att ni alla får en underbar onsdag och midsommar!
 Att överge er, det är det sista jag gör. Jag finns här, kanske inte lika aktiv. Men jag är här. 
 
Ni är mitt ljus i mörkret, mina stöttepelare när allt känns tungt och svårt. 
Glöm inte det! Puss <3
 
/ Linnéa
 
 
 

Sista dagen i frihet

Kategori: Allmänt

God kväll!
 
Sitter här i min ensamhet som vanligt. Bloggar om mitt ointressanta liv. Gud vad jag är patetisk.
Som om någon orkar läsa mitt babbel dag ut, och dag in? Ordbajs.
 
Aja, det är min blogg och det är här jag ventilerar mig, skriver om mina känslor. Visar mig sårbar, öppnar mig för värden. Bjuder in. Välkomna!
 
Idag har varit den sista dagen i mitt liv. Ett liv i frihet. Friheten att kunna styra och kontrollera min mat. Min vikt. Mina mål. Allt tas ifrån mig imorgon. Imorgon raseras allt. Jag blir övergiven ute på landet. Tomt. Ensamt.
 
Idag har i alla fall varit en hyfsat bra dag. Har bara gråtit 4 gånger än så länge, men jag känner på mig att ångesten och paniken kommer komma smygandes inpå mig frammåt natten. Då jag borde få sova. Men Ana låter mig inte. Låter mig inte få sova. Vila. Det enda jag tänker på är kalorier, vad jag ska äta nästa dag. Hur jag ska klara detta helvete. Hur jag ska kunna lura dom att jag är frisk. Dessa tankar håller mig vaken varje natt.
Tur att jag har mina ciggaretter, dom hjälper ett tag i alla fall. 
 
Väskan står packad i hallen. Allt är klart inför imorgon. Vi åker redan vid halv 10 imorgon bitti. Så jag borde väl försöka sova snart. Men vill inte att det ska bli nästa dag. Är det någon som har en tidsmaskin att låna ut?
 
Förlåt igen för all negativ energi jag sprider. Men just nu känns det som om den enda vän jag har är Ana. Hon har ju funnits här så länge nu och stöttat mig genom allt. Hjälpt mig att nå mitt mål. Är rädd att hon kommer lämna mig där inne. Att hon inte vill vara kvar. Övergiven igen. Det får bara inte hända.
 
I matväg så har dagen i alla fall gått otroligt bra. Så jag kan vara stolt och glad över något.
Totalt intag landar på: 372 kalorier.
Jag har gått två kortare promenader dessutom. Sen har jag nästan inte varit i lägenheten på hela dagen. Så skönt att få vara ute, ute min sista dag i frihet. På 12 veckor då.
 
 
Frukosten: 60g Activa naturell, 40g ICA lätt kvarg, 50g frysta hallon med kanel och psyllimfrön. 83 kcal.
Dagens frukost.
 
 
Luchen: 1 portion mannagrynsgröt med 1 msk önos lågkalori äppelmos, kanel och psyllimfrön. 142 kcal.
Dagens lunch
 
 
Middagen: 85g tonfisk, 60g sjögrässallad, 40g bläckfisksallad och 1 tsk teriaki sås. Ca 147 kcal.
(åt hälften av tonfisken ungefär).
Dagens middag
 
Fick ett blombud i eftermiddags föresten! Av kollegorna på jobbet, så snälla. Omtänkssamma. Tack!
På kortet stod det: "Vi tänker på dig! Kramar från oss alla".
 
 
Nu ska jag försöka sova, god natt så hörs vi imorgon!
<3
 
 

Fråga 6

Kategori: Frågor och Svar

Fråga 6 - WHAT'S YOUR ULTIMATE GOAL WEIGHT? WHEN DO YOU EXPECT TO REACH IT?


Min målvikt.. Ja, jag har haft många under den här perioden.
Till en början var det 47 kilogram. Men kände mig inte fin i det, det passade inte på mig. Var fortfarande tjock och ful. 
Sen blev det 45 kilogram, fortfarande inte nöjd. Fortfarande tjock.
Klädde på mig och testade 42 kilogram, det satt inge bra det heller. Passade liksom inte. Hängde tillbaka.
Satte upp 40 kilogram som mål. Nådde det. Det passade perfekt! Astajt. Så snyggt. Satt som gjutet. 
Dessvärre höll inte omvärden med. Därav inläggningen och varför jag bott hos mina föräldrar.

Det ironiska med det hela är att jag gått ner minst två kilogram till sedan jag flyttade in här. Utan motion. Så jag tror att jag väger runt 37-38 kilogram nu. Men jag tycker fortfarande att det klär mig, som handen i handsken.
Jag är nöjd. Mitt mål ÄR nått.  


/ Linnea <3

Green tea with citrus

Kategori: Bilder på mig

Nu har jag precis blivit i tvingad lite lunch. Det blev mannagrynsgröt. Kände att jag ville ha något varmt för magen samt att jag ville ha något som jag kunde krydda antingen med kanel eller starka kryddor. Så det fick bli gröt. 

Just nu sitter jag i soffan med mitt favorit te från Twinings. Köpte en hel kartong på Gatwick flygplats i London, med en massa olika gröna te-sorter. Mums!
Synd bara att jag inte får ha med mig det till sjukhuset. Man får inte ta med sig något som går att äta eller dricka.. 

På förmiddagen har jag varit och klippt mig hos min frisör, ville egentligen göra slingor också men det avrådde hon mig ifrån. Eftersom jag tappar en massa hår tyckte hon att det var bättre att vänta till efter sommaren. Kanske lika bra, vill ju inte bli flintskallig! Det var skönt att få bli lite ompysslad ett tag. Det behövdes.


"Nya frisyren" Klippte visserligen bara topparna, men det känns så fräscht!

Pappa kom precis när vi var klara så då drog vi till Mellqvist, fikade och hälsade på systern min. Blev ingen lång fika dessvärre. Det blåste som fa-an ute! Inte så speciellt skönt. Vi tog moppen till Hötorget och köpte med oss lite tonfisk, sjögrässallad och bläckfisksallad till ikväll. Har legat och tänkt heeeela natten på vad jag kan tänka mig att äta till middag idag. Något som jag tycker känns okej, lätt smält. Eftersom det är sista middagen, måltiden med min familj på 12 veckor. Det jag kom fram till var tonfisk. Nyttigt och bra! Vill ju inte bryta ihop sista middagen tillsammans, vill inte förstöra det fina. 

Vi även förbi någon butik som sålde massa sy-saker osv. Jag hittade mina nitar jag behövt så länge för att göra i ordning ett par shorts samt lite andra roliga saker som jag kan pyssla med på sjukhuset. 

Nu väntar jag bara på att mamma ska komma hem. Vi ska packa i ordning det sista, göra manikyr och pedikyr. Sen ska jag även fråga om vi kan ta en kort promenad längs vattnet. Bara hon och jag. Jag och hon. Vi, tillsammans. 

Försökte få till en okej outfit bild, det gick ju som det gick!

Leggings/ZARA, Tröja/Pappas

Nu ska jag passa på att ta en cigg medan solen är framme!
Puss <3




2012-06-19

Kategori: Allmänt

God Morgon!

Har precis ätit frukost med min lilla syster och pappa. Snart ska jag iväg till frisören för att klippa mig. Det var typ hundra år sedan och jag måste passa på innan jag läggs in.

Idag är det mycket som det ska fixas och donas med. Ska packa, klippa mig, lämna in byxor som ska sys upp, mani- och pedikyr med mamma, fika på systers jobb, åka till hötorgshallen för att handla mat samt förbereda mig mentalt på detta helvete som jag har framför mig. 

Ska även försöka hinna med att träffa M idag. Men jag vet inte om jag orkar. Allt blev så jobbigt igår hos hans föräldrar. Dom visade ingen empati för femöre. Tror att det var därför jag tappade modet till att sova hemma med honom. Vill nog egentligen bara vara själv idag. Själv i min egna lilla bubbla. En sista gång. 

Två bilder från imorse..



..Vill inte förlora denna kropp!

Förlåt om mina inlägg är tjatiga och jag är enformig. Men just nu är det här det enda jag kan tänka på. Kanske inte så konstigt i och försig. Ni förstår säkert. Jag lovar att jag ska bli bättre på att variera mig i bloggen sen.

Senare idag ska jag lägga upp en bild på nya håret samt dagens outfit, kanske lite roligare!
Sen hade jag även tänkt att göra mitt första videoinlägg. Men det kommer upp imorgon förmiddag.

Uppdaterar sen när jag kommer hem från frisören, nu måste jag gå och göra mig i ordning! 
Puss <3


Dagens intag

Kategori: Mat

Ska gå och lägga mig nu. Orkar inte skriva så utförligt vad jag har gjort / ätit idag.
Kan i alla fall nämna att jag har varit med M hela dagen och bara tagit det lugnt. Varit på ICA med mamma och handlat det sista inför inskrivningen samt varit och fikat hos M's föräldrar. 

Dom har en våg. Kunde inte låta bli att väga mig. 
Hade precis ätit middag, hade massa kläder på mig samt inte gått på toa innan.
Vägde 39 kilogram. Räknar minus 1 kilogram för att räkna lite i underkant. 
38 kilogram, BMI 14,8. Kan det stämma eller är jag helt ute och cyklar då?

Frukost: 50g Activa Naturell, 40g ICA lätt kvarg, 40g Frysta Hallon, 2g Risenta Müsli med kanel och psyllimfrön. 80 kcal.


Dagens
frukost

Lunch: 2 dl hemmagjord spenatsoppa och 60 ml päronad (brämhults). 94 kcal.


Dagens
Lunch

Middag: Min egengjorda pastasås på röda linser, 20g mini keso, 30g ekologiska blandade bönor, 2 körsbärstomater & 10g rödlök. 126 kcal.

Dagens Middag

Nu ska jag krypa ned i sängen och försöka få sova ut för en gångs skull. Är så trött på att vakna flera gånger om natten och knappt kunna somna om. 

Hoppas ni har haft en bra måndag.
Kramar <3

YNKLIG

Kategori: Allmänt


Just nu känner jag mig så himla ynklig, patetisk och värdelös. Skulle ju sova hemma hos mig själv i natt med min älskling. Men när vi skulle åka från hans föräldrar, vi var där och fikade efter middagen, så fick jag panik. All trygghet jag kännt de senaste veckorna hemma hos mamma och pappa var som bortblåsta.
Ringde mamma och grät i telefonen. Sa till henne att jag inte kunde sova hemma i min lägenhet.
Utan henne. Hon gör att jag känner mig trygg. Hon har ett lugn över sig som smittar av sig.
Som igår när vi skulle sova och jag fick min ångestattack (som alltid kommer på kvällarna) så höll hon om mig tills jag somnade. Jag vet inte om M skulle klara av det. Få mig att känna samma lugn som mamma kan.

Sedan allt det här började för ca 3 veckor sedan så har hon varit min klippa och jag kan inte tänka mig min nästsista natt hemma utan henne. Jag behöver henne. Hur ska jag klara mig i 12 veckor utan min mamma?
Om jag inte ens kan klara av en natt i min egna lägenhet med min pojkvän. Som älskar mig så, vilkorslöst. 

Som tur är så är M otroligt förstående. Han blev inte arg utan sa direkt att om du känner dig osäker så är det klart att du ska sova hos dina föräldrar. Åh, vad jag älskar honom! Vi har umgåts hela dagen och bara legat och myst i soffan, kollat på film och suttit på balkongen i solen. Så vi har hunnit ses väldigt mycket idag. Vilket är skönt.
Han är även ledig imorgon så han kommer hit imorgon efter jag har varit hos frisören och ska vara här hela dagen och kvällen. Det är ju alltid något! 

Känner mig så ensam, vilsen och förvirrad i allt det här. I allt det nya.
Med diagnosen, inläggningen på Capio och att spendera hela sommaren på ett sjukhus med personer som jag aldrig träffat förut. Finns det någon där ute som kan hjälpa mig?



Puls 48

Kategori: Allmänt

Igår när jag hade pratat med M, sagt god natt och jag skulle gå och lägga mig så tyckte mamma att jag såg yr och svimfärdig ut. Hon frågade om pappa fick ta pulsen. Jag sa att det var okej, för jag kände mig pigg och verkligen inte yr eller svimfärdig.

Han tog pulsen på mig. Hjärtat slog jämna slag var tionde slag eller nått, sedan stannade hjärtat och ibland slog det dubbel slag. Pulsen låg på 48 igår. Klockan var strax efter 23.00 på kvällen. Hatar att äta försent. Känns som om allt fett bara lagras på kroppen. Men jag var så illa tvungen. Så mamma gjorde i ordning en portion med mannagrynsgröt, önos lågkalori äppelmos, kanel och psyllimfrön. 142 kcal.

Så gårdagen landade på 510 kalorier istället, samt att jag avslutade dagen med en ångestattack. Kul. Kunde knappt sova på hela natten. Så idag är jag riktigt trött.


Kvällsmålet


Svar till frågorna från frågestunden

Kategori: Frågor och Svar

Hej alla fina!

Nu tänkte jag ta och svara frågorna ni har ställt till mig. Är lite ledsen att det blev så få frågor. Men jag ska svara så gott jag kan på de frågor jag har fått! Enjoy!

Fråga: När blev du diagnoserad med anorexia? Om du är tvungen att äta någonting onyttigt (dvs glass, en godis osv) vad väljer du då? Vem står dig närmast? Massa Kramar 

Svar: Jag fick diagnosen Anorexi Nervosa i Onsdags den 13/6. Så knappt en vecka sedan. Det känns helt overkligt. Det har inte riktigt sjunkit in än. 

Om jag är tvungen att äta någonting onyttigt så skulle det nog vara glass. Det är inte så mycket att tugga, samt att det känns inte lika mäktigt och onyttigt som godis eller chips. Det känns ändå snällt mot magen på något sätt, plus att isglass innehåller inte så mycket kalorier. Jag provade Calippo Shots för första gången igår, den var riktigt god och innehåller bara 25 kalorier.

Vem som står mig närmast? Jag antar att du menar i min familj, exclusive sambon? I så fall är det helt klart min mamma. Vi har alltid haft en jätte fin relation. Har alltid kunnat prata om precis allt. Älskar henne överallt annat, det är för hennes skull som jag går med på behandlingen. Enda sedan jag var väldigt liten så har vi haft ett väldigt starkt band till varandra. 

Fråga: Vad är ditt BMI?

Svar: Det var ett tag sedan jag vägde mig sist, då dom tagit min våg ifrån mig. Sist jag vägde mig så vägde jag 39 kg och hade ett BMI på 15,2. Jag ska till min sambos föräldrar ikväll, där finns det en våg, då ska jag väga mig igen för att se om jag har gått ned eller upp. Så kan uppdatera ikväll eller imorgon om siffran skulle vara annorlunda. 

Fråga: Hur blir det med bloggen när du är på behandlinghemmet? Kan man inte ha kontakt med dig på något sätt eller? :(

Svar: Självklart kommer jag att fortsätta att blogga. Kanske inte lika ofta som innan men jag ska försöka att uppdatera minst en gång om dagen. Jag kommer ha med mig både min dator och min mobil. Sen kan ni alltid maila mig på: [email protected] kommer kolla min mail varje dag också. Om ni skulle vilja ha mitt mobilnummer så ska det nog också gå att ordna. Vill inte förlora er! <3

Fråga: Hur är det med ert sexliv? Förlåt för lite för privat fråga men jag tänker bara, om du är obekväm med din kropp blir det svårt att låta någon komma nära då? Jag har nämligen problem med detta och tycker så synd om min kille, haha!

Svar: Dessvärre så är vårt sexliv helt dött och lidande för tillfället. Det var säkert 1-2 månader sedan sist. På grund av flera orsaker. Jag känner mig jätte obekväm i min kropp, släcker lampan innan jag går in i rummet i bara underkläder, håller för magen osv. Sen så tycker M att jag har blivit FÖR smal istället så han vågar knappt ta i mig. Rädd att göra mig illa och han gillar inte att man känner alla ben. Han tycker det är obehagligt. Det är otroligt tråkigt att det har blivit såhär. Men förhoppningsvis så får jag lite action ikväll! Ska sova i min egna lägenhet ikväll för första gången på 2,5 veckor. Alltså, jag ska sova med M för första gången efter en väldigt lång tid. Och vi båda vet att det kommer dröja många veckor till nästa gång. Så håll tummarna för mig. Kan behöva få slappna av lite. :)

Fråga: Hur lång har din viktminskningsperiod varit? Var det någon gång kilona rasade?

Svar: Jag började banta ordentligt, på riktigt, vet inte riktigt hur jag ska uttrycka mig, i oktober 2011. Sen har jag hållt på innan det i flera år med att försöka gå ner i vikt men misslyckats. Enda sedan 2008 om jag inte minns fel.
Ja, de senaste två månaderna har jag verkligen rasat. Fast jag inte har gjort någonting annorlunda. Det började i mars efter jag och M kommit hem från New York. Då vägde jag 47 kg. Sen när vi var i London i mitten av maj så vägde jag 43 kgNu, i början av juni har jag vägt mellan 41-39 kg hela tiden. Så på sista tiden har det gått riktigt fort. Just nu vet jag som sagt inte vad jag väger, men jag tror att jag har gått ner ännu mer. Annars skulle inte pulsen vara så låg som den är. Skulle tippa på att jag väger mellan 36-38 kg just nu.

Fråga: Vad tycker din sambo om att du ska bli inlagd och hur mår han efter allt det här? 

Svar: Han tycker självklart att det är jätte jobbigt att jag inte ska bo hemma på 12 veckor. Att vi inte kommer kunna ses när som helst. Sen har jag ju inte bott hemma med honom på 2,5 veckor redan. Så totalt kommer vi vara ifrån varandra i ca 15 veckor. Han hatar att vara i lägenheten själv, allt påminner om mig säger han. Han har svårt att sova samt klandrar sig själv över att det har gått så långt. Att han inte har märkt något tidigare. Att han inte har agerat. Sen tycker han också att det är väldigt skönt att jag får hjälp. Speciellt så fort. Han vill ha sin gamla Linnéa tillbaka. Han säger att jag inte är samma person längre. Han saknar mig och hoppas på att jag tillfrisknar snabbare än vad dom tror på Capio. Eftersom jag bara hållt på i 6 månader med att svälta mig själv så tror mina närstående att det kommer gå snabbare för mig att bli frisk. 

Fråga: När blev du sjuk i din ätstörning? Hur kommer det att bli med bloggen när du är inlagd?

Svar: Jag har aldrig sett mig själv som sjuk. Då jag har haft kontroll och alltid ätit minst 3 mål om dagen. Bara det att jag har valt bort rött kött, pasta, ris, potatis och bröd. Sen även sötsaker. Men annars så har jag ätit det mesta. På sista tiden har jag även valt bort grädde, smör, olja, ja fetter över huvudtaget. Men jag ser mig själv inte som sjuk. Försöker bara leva ett nyttigt och hälsosamt liv. Men eftersom pulsen ligger på 40 varje dag och vid 35 i puls så är man död så antar jag att jag har tappat kontrollen lite grann. Så, sjuk blev jag väl någon gång i slutet av maj - början av juni skulle jag tro. Det var då jag blev sämre. 

Bloggen kommer att finnas kvar! Helt klart, jag överger er aldrig. Ska fortsätta att blogga, kanske inte lika flitigt men jag kommer att finnas här. Både läsa era bloggar samt uppdatera er om hur det går för mig inne på behandlingshemmet. 

Jag hoppas att ni fått svar på era frågor! Om det är någonting mer ni undrar över så tveka inte att fråga. Jag tycker bara det är roligt. Ni betyder otroligt mycket!
Massa kramar <3 / Linnéa

Fråga 5

Kategori: Frågor och Svar

Fråga 5 -ARE YOU VEGAN OR VEGETARIAN? IF SO, HAS THIS HELPED YOU LOSE WEIGHT?

Nej, jag är inte vegiterian eller vegan. Men jag äter inte rött kött. Äter bara kyckling och fisk/skaldjur.
Jag tror att valet jag har gjort, dvs sluta äta rött kött inte har hjälpt mig att gå ned i vikt. Men man vet ju aldrig säkert. Jag provade att äta oxfilé för några veckor sedan, när min syster kom hem från Asien. Hon ville så gärna ha det till middag. Jag klarade inte av att äta det, det bara växte i munnen, vidrigt!


Förlåt för äcklig bild.

/ Linnea <3

2012-06-17

Kategori: Allmänt

Idag har faktiskt varit en väldigt bra dag. Jag har varit glad, lycklig, kännt mig smal. Smalare än någonsin. Höftbenen har stuckit ut hela dagen, magen har nästan gått inåt. Fina kropp, snart är du ett minne blått.

Vaknade för tredje gången vid halv 8 imorse, smsade mamma och hon kom upp till mitt rum. Vi låg och pratade i ungefär en halvtimme. Mysigt.
Vi gick sedan ner till nedervåningen och gjorde varsin kopp kaffe och satte oss ute i trädgården.
Kände lugnet. Tystheten. Kunde höra varenda andetag. 

Efter vi suttit ute i trädgården i ungefär 30 minuter, 1 timme gick vi in och gjorde i ordning lite frukost. Då vaknade även kära far. Satt och åt länge, lyssnade på musik. Pratade om allt mellan himmel och jord.
Det kändes som om vi var en familj igen.
Inte som tidigare. Inte som igår. När jag låg på golvet, hyperventlierade, slog mig själv och pappa höll fast mig så att jag inte skulle kunna skada mig själv. 

Frukosten: 50g Activa Naturell, 40g ICA Lätt Kvarg, 50g Frysta Hallon med kanel och psyllimfrön. 76 kcal. 


Dagens
frukost

Medan pappa gick ut i trädgården & mamma dukade av bordet för att ta hand om disken la jag mig på soffan. Log för mig själv, sjöng med till musiken. Mådde allmänt bra. Visst, jag var lite trött med tanke på att jag inte sovit så mycket under natten. Men det gjorde ingenting. Får ju ändå inte röra på mig.

Vid 11 tiden var bilen packad, katten infångad och vi var på väg hem igen. Jag myste ned mig i baksätet på bilen med filtar och musik. Somnade och sov nästan hela vägen hem. Det behövdes verkligen.
Vaknade upp någonstans vid Uppsala. Då passade jag på att ringa min goda vän E som fyller 22 år idag. Grattade henne och frågade om jag kunde komma förbi på en cigg senare under dagen eftersom jag ändå skulle hem för att hämta lite saker inför mitt sjukhusbesök. Det ville hon mer än gärna.
Det var så länge sen vi sågs sist. Det var trevligt att träffa henne igen, hon har alltid stått mig så otroligt nära. 

Men innan jag kunde träffa henne var vi tvugna att lämna av pappa och katt hemma i stan. Samt äta lite lunch, klockan var nästan 14.00 när vi gick in i lägenheten. Jag slapp som tur är näringsdrycken. Fick bestämma lunch själv. 

Lunchen: 2 Wasa Knäckebröd, 15g Mini Keso, 15g Hommus, 2st Soltorkade Tomater, 3st Skivor Gurka, 100g Lågkalori Aprikoskräm, 1dl Valio Lättmjölk. 155 kcal.


Dagens lunch


Sedan kunde vi äntligen åka! Först åkte vi förbi E, satt där i ungefär en halvtimme bara. Eftersom mamma satt i bilen och väntade på mig. Ville inte bli allt för långvarig, samt att jag kände mig lite instängd där.
Hon ställde så många jobbiga frågor kring min diagnos. Hatar när folk gör det.

Väl hemma hos mig så var det dags för packning. Kom där ifrån med fyra fulla påsar innehållande kläder, smink, hudvårdsprodukter, hårprodukter och skor. Haha, mamma blev galen på mig. Men bara för att jag ska tillbringa min sommar på ett sjukhus tänker jag inte gå omkring med fula kläder, ofixad. Det är inte jag. Jag gillar att göra mig fin, känna mig vacker. Även om det inte finns någon att göra sig fin för. 

Jag ville även göra ett snabbt stopp i Solna Centrum. Måste ju vara redo till tusen. Inget ska få gå fel där på behandlingen. Måste ha kontrollen. Så jag köpte lite små saker som ska med. Bland annat en ny ögonbrynspenna, schampoo & balsam, deo, tops, kolpennor och ett skissblock. 

Vet inte om jag har berättat det men jag vill jobba med mode och design. Helst som Art Director. Fixa layoten i tidningar och så. Det var därför jag besökte skolan i London. Dom sa att jag måste bygga upp min portfolié, med bland annat egen ritade teckningar & skisser, foton osv. Så jag tänkte, varför inte börja nu? Det är ju inte som om jag kommer ha något bättre för mig där borta.

Det enda som jag inte fick tag på i Solna var nitar, ska nämligen göra om ett par svarta gamla jeans till shorts. Ska sätta fast nitar på ena bakfickan. Men mamma lovade att fixa det till mig. :)

Sedan tog vi varsin glass, hon tyckte vi/jag hade ätit så dåligt under dagen. Jag tjafsade inte emot eftersom jag slapp näringsdrycken idag. Så jag tog en Calippo Shots, fan vad god den var! Första gången jag smakade den. Kändes riktigt fräsch, härligt syrlig sådär.

När vi kom hem igen så var klockan nästan 18.00. Vi hade ju bestämmt att vi skulle ha lite mini-spa idag. Så jag hoppade in i duschen. Rakade benen, skrubbade hela kroppen och tvättade håret. Sen hjälpte mamma mig att smörja in mig (ryggen), med brun utan sol. Eftersom jag inte kommer få se solen något i sommar så tänker jag bygga upp en "bränna" med hjälp av Dove krämen som sakta men säkert bygger upp en naturlig solbränna. 

Sedan var det dags för middag. Jag ville ha spenatsoppa och spenatsoppa blev det. Den är så god!
Måste tacka igen för det otroligt goda och kalorisnåla receptet, min nya favoritmåltid! 

Dagens middag

Middagen: 2dl Hemmagjord Spenatsoppa & ett halvt ägg. 112 kcal.

Totalt in idag: 367 kcal.

Vi har precis gjort varsin lermask och känner oss fräschare än någonsin. Imorgon ska vi fortsätta spa-dagen.
Med manikyr och pedikyr. 

Nu ska jag vara lite social med min familj. Hoppas ni har haft en lika bra dag som jag!
Puss <3

Vi hörs imorgon igen, God Natt!


En dag på landet

Kategori: Allmänt

Hej alla fina, underbara läsare!

Glöm inte att imorgon förmiddag är det sista dagen att ställa frågor. Ni får som sagt fråga vad som helst, jag ska svara ärligt och på alla frågor jag får. Men skicka frågan i inlägget som heter "frågestund".

Måste säga att det var otroligt skönt att komma iväg till landet, även om det bara var över en natt. Kändes behövligt på något sätt. Skönt med miljö-ombyte. Har ju varit halvt instängd i mammas och pappas lägenhet i över två veckor nu. Börjar bli lite tröttsamt, men det lär ju inte bli lättare sen när jag ska vara inlagd. Samma ställe, samma personer och mat mat mat i 8-12 veckor. Herregud!


Bild från hamnen, i väntan på M & hennes son. Drack även min lunch, näringsdrycken, medan vi väntade. Grät och skrek som vanligt. Hade halva kvar när M kom så då slängde jag resten. Utan mammas vetskap.

Nåja, vädret var inte det bästa heller, det regnade på eftermiddagen när vi kom upp men sprack upp sen framåt kvällen. Vilket var trevligt. Vi grillade och satt ute på glasverandan och hade det trevligt i flera timmar.


Middagen

Middagen bestod av: 35g kycklingfilé, 2 körsbärstomater, 1 champinjon, 10g ICA lätt kvarg, 1 tsk sweet chili sås, 1 bit grillad paprika, 50g sallad, 1 tsk olivolja, 4g sambal oelek. Ca 80 kcal. (som vanligt petade jag bort bulguren)

Min kollega och hennes son drog vid halv 8 tiden och då la jag mig i soffan och kollade på en film. Som sög föresten. Riktigt dålig var den samt att jag blev i tvingad kvällsmål. BLÄ!!


Kvällsmål

Kvällsmålet: 100g Activa Naturell, 50g Färska jordgubbar. Ca 86 kcal.

Fick sova i egen säng för första gången på över två veckor. Underbart! Har ju delat rum med mamma här i lägenheten eftersom jag inte har något eget rum här. Mamma var såklart orolig hela natten, på grund av pulsen och så. Men det gick alldeles utmärkt! Jag lever ju! ;)

Vaknade som vanligt två gånger under natten, först vid 2 tiden och sen vid halv 5. Båda gångerna gick jag ut i trädgården och tog några cigg. Bara för att få lite luft och andas in de härliga sommardofterna. Tog lite fina bilder också. 










Förlåt för bild bomben! Men tyckte dom blev så fina. Ville dela med mig. :)


Totalt intag för gårdagen: 402 kcal.

Uppdaterar om dagen lite senare ikväll! Nu ska jag göra ansiktsmask. Puss på er alla fina <3

Fråga 4

Kategori: Frågor och Svar

Fråga 4 - WHEN DID YOU FIRST DECIDE TO LOSE WEIGHT?

Sedan jag 2008 gick ut gymnasiet har jag kämpat med min vikt. Prova på en massa olika dieter. Bland annat nutrilett och alevo. Jag gick ner några kilon men gick upp dom lika snabbt igen. Gav liksom inget resultat.
Det var för förra året i Oktober som jag verkligen bestämde mig för att ta tag i saken. Jag började gå flera gånger om dagen samt la om kosten. Började med GI. På den vägen är det. 
Jag lyckades, till viss del. Jag har gått ner i vikt och är nöjd med mig själv, i alla fall för det mesta. Inte alla dagar.

/Linnéa <3

2012-06-17, Fråga 3.

Kategori: Frågor och Svar

Fråga 3 -DO YOU HAVE AN EATING DISORDER?
Jag anser mig själv inte som sjuk. Jag har full kontroll över mitt ätande och vikten.

Men i början på denna veckan (i onsdags), fick jag diagnosen Anorexi Nervosa.
Vilket jag själv tycker är helt absurt! Men så är det i alla fall.



/ Linnéa <3

Fråga nummer 2.

Kategori: Frågor och Svar

Fråga 2 - WHAT FOOD IS YOUR WEAKNESS?
Jag har flera svagheter. Älskar egentligen allt som är sött.
Choklad, glass, bakelser, tårtor, cupcakes.. Ja, you name it!! Men har lyckats relativt bra med att övervinna detta sötsug under de senaste månaderna. Måste medge att jag är väldigt stolt över mig själv.



Förut kunde jag trycka en marabou-kaka på en kväll, eller gå till ICA och köpa mig chips, dip och cola och trycka i mig allt under fredagen i min ensamhet. Det var riktigt illa ett tag. Var riktigt beroende. Men det har jag kommit över nu.

/Linnéa <3

På landet nu - tidsinställt inlägg (mitt första)

Kategori: Frågor och Svar

Nu borde vi vara på landet. Åkte ju vid 10.00 imorse och det tar ca 2 timmar med bilen.
Ska ju regna hela dagen idag och imorgon så jag vet inte riktigt vad jag ska sysselsätta mig med..
Visserligen så följer ju kompisen och hennes son med upp, så jag håller mig nog sysselsatt med att leka med honom! Jobbigt bara att jag inte har något internet eller mottagning på telefonen på landet. Samt att blogg-appen fungerar fortfarande inte.

Tänkte att jag skulle göra några tidsinställda inlägg så ni har något att läsa om fram tills imorgon kväll när jag är igen. Så därför ska jag besvara på dessa frågor nedan.Kommer kanske inte göra 15 stycken inlägg, men jag kan i alla fall börja!

  1. WHEN IS THE LAST TIME YOU EAT FAST FOOD?
  2. WHAT FOOD IS YOUR WEAKNESS?
  3. DO YOU HAVE AN EATING DISORDER?
  4. WHEN DID YOU FIRST DECIDE TO LOSE WEIGHT?
  5. ARE YOU VEGAN OR VEGETARIAN? IF SO, HAS THIS HELPED YOU LOSE WEIGHT?
  6. WHAT'S YOUR ULTIMATE GOAL WEIGHT? WHEN DO YOU EXPECT TO REACH IT?
  7. ARE YOU LOSING WEIGHT IN A HEALTHY OR UNHEALTHY WAY?
  8. WHAT DO YOU NORMALLY EAT?
  9. YOUR FAVORITE THINSO BLOG AND WHY!
  10. WHAT WAS THE HARDEST THING YOU GAVE UP DURING THIS WEIGHT LOSS?
  11. DID PEOPLE EVER MEAKE COMMENTS ABOUT YOUR WEIGHT IN A NEGATIVE WAY?
  12. YOUR WOKOUT ROUTINE?
  13. DO YOUR PARENTS KNOW YOU'RE TRYING TO LOSE WEIGHT? DO THAT CARE?
  14. DO YOU BINGE? IF SO, EXPLAIN WHY YOU THINK YOU DO.
  15. WHY DO YOU REALLY WANT TO LOSE THIS WEIGHT?


Fråga 1: WHEN IS THE LAST TIME YOU EAT FAST FOOD?
Sist jag åt snabbmat var nog i London när jag var där i maj med min sambo, mamma och hans mamma. Vi var på Camden matmarknad och jag tog mini-creps i strut med smält nutella, färska jordgubbar och krossade hasselnötter. 

/ Linnéa <3

Frågestund!!

Kategori: Frågor och Svar

Tänkte passa på att ha en liten frågestund.
Alla frågor är välkomna, det finns inga dumma frågor. Right?! 

Vad ni än vill veta, fråga så lovar jag att svara!
Frågestunden avslutas på måndag vid lunchtid. 

Hoppas att ni ställer lite frågor, ni kan fråga vad ni vill. Om mig, behandlingen som jag ska gå eller om bara allmänna saker. Jag vet att jag har fått en del nya läsare som säkert undrar vem jag är. Så tveka inte!
Tycker bara att det är kul!


Stora kramar! <3

På väg till landet

Kategori: Bilder på mig

God Morgon!

Sitter i bilen på väg till landet nu. Eftersom blogg.se-appen fortfarande inte fungerar för mig så tog jag med mig datorn. Trotrs att jag varken har mottagning eller internet på landet. Men vad gör man inte för att kunna uppdatera lite på vägen liksom? ;)


En trött Linnéa, vaknade 4 imorse och har inte sovit sen dess.

Har skrivit 4 stycken tidsinställda inlägg. Två som dyker upp idag och två imorgon.
Ska faktiskt bli ganska så skönt att komma iväg, även om det bara är för en natt. Har ju suttit i den där förbannade lägenheten i två veckor nu och inprincip inte gjort ett piss. Lite miljöombyte ska bli skönt. Bara sitta i gräset på tomten och ta det lugnt. Sen kanske ta en kort promenad. 

Får ju som sagt inte gå egentligen, men kan inte låta bli. Tycker det är så skönt. Mitt högra ben har ju dessutom varit bortdomnat sedan ca en vecka tillbaka. Mamma tror att det beror på att jag har så låg puls och att blodet inte pumpas runt ordentligt. 

Jag har en kompis som ska följa med också, en kollega och hennes son. Ska bli riktigt roligt. Han lär ju hålla mig sysselsatt om inte annat! Vi ska gå ner till vattnet och meta, kolla på kossorna och leka lite. Alltid trevligt!
Han är så söt, han säger att han älskar mig. Han är bara 3 år. Dom ska dock inte sova över utan åker hem efter middagen. Jag sa till henne att det kanske inte var så smart då jag får mina panik och ångestattacker framåt kvällarna. Vill inte att hennes son ska se det, hon höll med. Han är ju så liten så han förstår inte.

Dagens frukost: 70g Activa Naturell, 20g ICA lätt Kvarg, 40g Frysta Hallon, 3g Risenta Müsli med kanel och psyllimfön samt en kopp grönt té. 87 kcal.

Dagens frukost.

Det lär inte bli så mycket mer uppdateringar på mat och kalorier förens imorgon eftermiddag/kväll då vi kommit hem från landet. Men som sagt, 4 stycken tidsinställda inlägg väntar. 

Nu ska jag försöka sova lite, vi hörs sen <3
 

Avundsjuk, så otroligt avundsjuk!

Kategori: Allmänt

Det blev ingen klippning idag, eller mini spa hemma. Lite trist måste jag säga.
Men istället tillbringade jag hela dagen med min underbara gamla kollega S. Vi satt och fikade och pratade i några timmar och sedan följde hon med hem till mamma och pappa och åt middag.
Riktigt trevligt!


Har gråtit nu på kvällen, igen. Har hållt humöret uppe hela dagen eftersom jag varit på stan och umgåts med en god vän. Men nu på kvällen brast det, kunde inte hålla minen längre. Ångesten är för stark helt enkelt. 
Det enda som är bra med att bli inlagd är att jag ska få ångestdämpande medicin. Haha! 
Nej, ingenting med att bli inlagd är bra. Verkligen ingenting!


Jag är så otroligt avundsjuk på er, som är fria. Fria att göra vad ni vill, när ni vill.
Har sommaren att se fram emot, få träffa vänner och sola. Umgås. Vara ute!
Förstår ni hur lyckligt lottade ni är? Haha, även om alla kanske inte nått sina mål och så vidare så är ni fortfarande fria, och har hela sommaren framför er! Dessutom så är alla ni otroligt vackra och fina människor. 
Ni kommer klara det, och jag hejar på er och tänker på er varje dag!


Hur som helst, tillbaka till det "vanliga" matinlägget.

Till frukost blev det: 70g Activa Naturell, 1 msk ica lätt kvarg, 40g frysta hallon, 3g egen plockad müsli med kanel och psyllimfrön. 87 kcal.


Dagens frukost

Innan jag och mamma drog oss in mot Fridhemsplan för att fixa mina ögonbryn så tvingade hon i mig en närsingsdryck i smak av jordgubb. Äckligt, riktigt äckligt. Så när hon inte såg hällde jag ut halva. Mohaha! Olydiga Linnéa, jag vet men jag klarar inte av dom! Så "mälliset" bestod av lite mer än en halv näringsdryck á 180 kcal.

Efter jag hade fixat ögonbrynen och shoppat lite kläder inför sjukhuset så ville hon äta lunch också. Suck! Tur att jag hällde ut näringsdrycken. 

Lunch: En ceasarsallad på något kafé i västermalmsgallerian. Ca 74 kcal.


Dagens lunch

Bad om att få utan krutonger och dressingen på sidan av. Åt hälften av salladsbladen, alla bönor & gurkan samt två tuggor av kycklingen. Så det kan ju inte ha blivit mer än 74 kalorier, eller? Hoppas inte det i alla fall.

Mötte som sagt upp S efter det på Rörstrandsgatan, för en fika på Mellqvist. Bästa Cafét i Stockholm föresten!
Vi drack två koppar kaffe var. Mums, och så lite rökning på det. Perfekt i den härliga sommarsolen!
Dock så blev hon väldigt chockad när hon såg mig. Reagerade som alla andra, med tårar. Grät. 
Vi har inte sätt varandra på över ett år, så det måste ha kommit som en chock för henne. 
Hon tyckte att jag hade blivit så smal. Att jag nästan försvunnit. Men jag ser verkligen inte det. Såg många andra som passerade cafét som var MYCKET smalare än mig, finare. 

Efter fikat tog vi bilen hem och satt och pratade här hemma i några timmar till, sen var det dags för den fruktade middagen. Kände klumpen i magen, gråten var påväg men jag lyckades stå emot. Vill inte gråta framför mina vänner.

Middagen: 50g Kungsflundra, 30g sparris, 20g sockerärtor, 1 körsbärstomat, 20g blandade bönor, 5g rödlök.
Ca 87 kcal.


Dagens middag

Åt inte allt, lämnade en halv sparris, två sockerärtor, tomatskivan, några bönor och halva fisken.
Mamma tyckte otroligt nog att jag var duktigt ändå! Hon sa "Nu var du duktig, du behöver inte äta mer. Vi har ju ätit så mycket idag". Men hon vet ju inte att jag hällde ut typ halva näringsdrycken och petade bort all kyckling och dressing under lunchen. Eller det vet hon ju om men hon tänker nog inte på att sallad är så kalorisnålt. Tack och lov för det!

S gick efter middagen för att möta upp en vän. Så jag och min syster samt hennes kompis gjorde i ordning en liten pick-nick korg och gick ner till bryggorna. Jag med kaffe och dom med vin och jordgubbar. MYS!


Kommer verkligen sakna den friheten, att bara kunna gå ut och sitta på bryggan i solnedgången.
Nu ska jag sova! Tack för allt stöd, som vanligt! Ni är underbara! <3

Blogg.se

Kategori: Allmänt

Är det bara jag som har problem med blogg.se appen?
Kan inte logga in, eller lägga till vissa bloggar i favoriter. Skit irriterande är det i alla fall!!

Kan inte lägga upp mina matbilder eller nått :( Och så provade jag att installera om appen och då försvann alla mina favoriter, dvs era bloggar. Jag kommer inte ihåg alla! Hur ska jag klara mig utan er? :(

PUSS <3

2012-06-15

Kategori: Outfits

God morgon!

Jag har varit vaken ett tag, ätit frukost och suttit på balkongen.
Funderat och så. Har tackat ja till platsen på Capio, dom ska ringa på måndag nästa vecka om vilken dag jag ska läggas in. Fan vad det tog emot. Vill ju egentligen inte. Men jag gör det som sagt för mammas skull.

Idag ska jag och mamma in till stan för att fixa lite saker inför inläggningen. Jag vill känna mig redo. Först så ska vi till M's syster, hon jobbar på en skönhetssalong. Ska dit för att färga samt plocka mina ögonbryn. Dom blir så himla blekta på sommaren. Syns knappt!

Efter det så ska jag möta upp en gammal kollega för en fika och sedan blir det shopping för fulla muggar! Massa som ska fixas och köpas. Sen när vi kommer hem ska vi ha lite spa, annsiktsmask, klippning och måla naglarna. Kan nog bli en väldigt bra dag med andra ord! Känns som om det behövs med tanke på hur turbulent den senaste veckan har varit.

Igår hade jag flera panik/ångest attacker. Slog mig själv i ansiktet, magen och på benen. Låg på golvet och bara grät, skrek och hyperventilerade. Så dåligt mår jag för tillfället. Så lite vill jag bli inlagd. Vill verkligen inte gå upp i vikt. Känner mig så fin som jag är nu, kan dom inte bara förstå det?

Nu måste jag skynda mig! Har tid 12:10. Här kommer dagens outfit.








Byxor/Cheep Monday, Linne/H&M, Kavaj/ZARA

Vi hörs sen fina ni! <3

625 kcal in ska det vara!

Kategori: Mat

Glömde räkna med mjölken i gröten! :(

Dagens mat

Kategori: Mat

Dagens intag i bilder!
Landar på totalt 551 kcal.
Ingen bild på näringsdrycken, men den är inte värd att fota!

Till frukost blev det de vanliga, activa, hallon, müsli, kesella lätt och kanel.

Lunchen bestod av en näringsdryck.

Till middag serverades det kyckling wok med ris, tog lite ris men åt det inte.

Sen ville mamma att jag skulle få i mig lite kvällsmål, så det fick bli mannagrynsgröt med önos lågkalori äppelmos och kanel.

Helt okej ändå, med tanke på att näringsdrycken innehåller 300 kcal!

Nu ska jag sova, det har varit en lång och jobbig dag :( <3

Dagens outfit

Kategori: Outfits

Bara för att mitt liv rasar samman och alla säger att jag är så himla sjuk, ser "äcklig" ut med alla ben som sticker ut så hindrar det inte mig från att göra mig fin.

För jag vill fortfarande känna mig vacker.
I alla fall så länge det går, innan dom göder mig till den tjocka gris jag egentligen är.



Byxor/ZARA, Top/Urban Outfitters

2012-06-14

Kategori: Allmänt

Hej alla fina!

Var ju sjukhuset idag. Gick åt helvete. Som allt annat.
8-12 veckor ska jag läggas in.
.
Får röka max 4 cigg om dagen, inte ha kjol, inte shorts, inte blogga, inte läsa bloggar, sitta i rullstol de första veckorna, inte ha linne, inte prata om min sjukdom med de andra patienterna. Inte prata om min behandling.
Vägrar jag vård så blir det tvångsvård.
.
Min dag har med andra ord inte varit så bra. Bara legat och gråtit. Nästa vecka tror dom att dom kommer ha en plats åt mig. Jag vill verkligen inte. Visst jag vill inte men jag vill heller inte ligga på det där jävla piss stället.
.
6 mål om dagen + två näringsdrycker. Normalportioner. Som ska ätas på en viss tid.
Hur ska jag klara det?
.
Som tur är, är jag över 18år och mamma vill att jag i alla fall ger det en chans och om jag känner att det inte funkar så ska jag avbryta behandlingen och försöka hemma istället. Funkar inte det så blir det tvångsvården.
Skit också. Jag gör det bara för hennes skull. Enbart hennes. Hon gråter hela tiden och jag kan inte påstå att jag är speciellt snäll mot henne för tillfället. Blir bara arg. Men kanske inte så konstigt? Det är ju faktiskt jag som ska läggas in. Det är mitt liv som dom ska förstöra.
.
Juste! Nämnde jag att man inte ens har ett eget rum? Det finns tre rum med 1 säng som är fulla, resten av rummen sover man två och två i. Hur ska jag klara av att dela rum med någon i 12 veckor?!

Bilen

Kategori: Allmänt

Nu sitter jag i bilen på väg till Löwenströmska. Åh jag vill verkligen inte det här! Kan ingen förstå det? Kan jag inte bara få slippa?

Jag frågade igår vad som skulle hända om jag vägrade med tanke på att jag är över 18 år. Då svarade läkarna på capio "eftersom ditt tillstånd är så pass dåligt så kommer du bli tvångsinlagd".
Jaha! Så var det med den saken. Då kan jag ju lika gärna ge det en chans.

Men om jag känner mig piggare efter någon vecka och jag har fått upp pulsen så kan jag ju avbryta behandlingen och försöka hålla vikten, äta lite mer kolhydrater och inte gå ner eller upp i vikt.

Hur snabbt tror ni att man går upp i vikt när man ligger inlagd sådär?

Skriver igen efter informationsmötet! <3

Tack!

Kategori: Mat

Tack för alla era fina kommentarer och allt stöd!! <3 ska svara imorgon, jag LOVAR! Har legat och gråtit hela dagen. Har inte orkat göra annat.

Nu ligger jag i sängen och kramar om min nalle som jag fick av min sambo. Den håller i ett rosa hjärta där det står "i love you".

image description

En osminkad & trött Linnéa.


Morgon dagen kommer bli ännu en tuff dag. Dom ringde nämligen från Löwenströmska eller vad det nu heter redan idag på eftermiddagen. Det är i alla fall där jag ska vara inlagd. Ska dit imorgon vid 11 för informationsmöte. Vad nu det innebär.


Dagens mat i bilder.
image description
Dagens frukost

Frukost: 70g Activa naturell, 1 msk kesella lätt, 3g müsli, 50g frysta hallon med kanel och psyllimfrön. 91 kcal.


image description
Dagens lunch

Lunchen: 1/2 portion havregrynsgröt, 1 dl valio laktosfria lättmjölk, 1 msk önos lågkalori äppelmos med kanel. 110 kcal.


image description
Dagens middag

Middagen: Hemmagjord spenatsoppa & ett halvt kokt ägg. Ca 155 kcal.
God natt! <3


-

Kategori: Bilder på mig

Vill inte leva mer

Livet tar slut

Kategori: Outfits

Pulsen är på 40. Jag ska bli inlagd. 4-8 veckor. Hejdå livet

Capio

Kategori: Outfits

God morgon världen!

Herregud vad jag är nervös! Skakar typ. Ångesten är på hög nivå. Är glad att mamma ska med, så jag slipper gå dit själv.

Sitter i bilen på väg till capio nu. Gick upp redan vid 7 imorse och inte har jag sovit något inatt heller. Trött chey!

Tog extra lite till frukost imorse, för jag misstänker att det var min sista måltid som jag själv får bestämma över. Sen lär det väl bli mega portioner, 6 gånger om dagen eller nått.

Aja nu ska jag vara lite social med mamma. Vi hörs sen, wish me luck!

Dagens outfit

Sovdags

Kategori: Allmänt

Har precis kommit in från en väldigt kort promenad. Bara jag och pappa hemma. Han låg och sov på soffan när jag skulle gå men vaknade såklart!

Frågade vart jag skulle och att jag inte fick gå ut och gå. Suck! Då sa jag att jag måste få gå ut och ta lite luft samt samla tankarna inför imorgon eftersom jag är så nervös. Han sa att jag fick vara ute i 20 minuter. Känner mig som en fånge.

Men jag är glad att jag kom ut ett tag i alla fall :)
Nu ska jag gå och sova, det kommer bli en lång och jobbig dag imorgon.

God natt <3

Thailändsk fisksoppa

Kategori: Recept

Thailändsk fisksoppa á la Linnéa
Receptet är för 4 portioner
(jag räknade på 5 portioner då jag själv äter så lite)

Du behöver
  • 400 g fryst torsk
  • 400 g kokosmjölk (jag använer santa maria light)
  • 3 tsk grön currypasta
  • 1 röd chili
  • 1 grön paprika
  • 1/2 purjolök
  • Färska räkor

Skär paprikan och purjolöken i små bitar och finhacka chilin. Stek i en stekpanna. När grönsakerna är mjuka och fått lite färg, lägg dem i en skål.
Dela torsken i fyrkanter, det är enklast om den fortfarande är lite fryst. Stek torsken på medelvärme, ca 6-7an.
Häll i grönsakerna i en kastrull tillsammans med currypastan och stek på svag värme. Häll i kokosmjölken och låt koka ihop. Vänd ned fisken i soppan när den är genomstekt.
Krydda efter behov. Jag brukar ha i lite paprikakrydda, chilipulver & cayenepeppar.

Sedan är det bara att servera och avnjuta en god middag!
(Men glöm inte räkorna, dem har man som tillbehör och ska vara kalla. Så servera dom i en skål på sidan av).

Kcal per portion (med några räkor): ca 136 kcal.

image description

Nervös

Kategori: Mat

Hej!

Ligger i sängen och har precis ätit middag. Har en sådan sjuk ångest. Har gråtit 3 gånger idag.
Är så trött på det här, vill bara att det ska få ett slut. På ett eller annat sätt.
Imorgon klockan 10.00 har jag mitt bedömningsmöte på Capio Anorexi center. Känns sådär. Går omkring med en klump i magen hela tiden. Kan liksom inte tänka på något annat. Inte så konstigt i och försig.
Är rädd. Riktigt rädd.

Mamma ändå varit hyfsat snäll hela veckan. Inte tvingat i mig fler än tre mål om dagen.
Inte tjatat om jag ätit för lite. Men efter imorgon är jag rädd att allt kommer förändras.
Att jag kommer få ett matschema, ta flera näringsdrycker om dagen eller värst av allt. Bli inlagd.
Jag vägrar. Är ju tjugotvå år som jag kan ju avbryta behandlingen, men det skulle göra mamma förkrossad. Och jag klarar inte av att se henne ledsen hela tiden.
-
Hennes mamma låg på sjukhus från hon var 15 år fram tills hon fick mig. Med sladdar, dropp och helt okontaktbar. Hon vill inte att det ska bli samma sak med mig. Hon vill inte se sin dotter på sjukhus, bli tvångsmatad med dropp och så vidare. Hon vill att jag ska bli "frisk". Men det är det hon inte förstår. Jag ÄR frisk. Äter gärna tre mål om dagen, bara jag själv får bestämma vad.
-
Hon ska i alla fall följa med mig imorgon, vilket känns väldigt bra. Hon är min bästa vän. Även om vi har haft det väldigt jobbigt på sista tiden. Bråkat mycket. Skrikit, gråtit om vart annat.
-
Jag har i alla fall lyckats hoppa lunchen idag. Vilket är skönt. Har inte kännt mig hungrig. Dessutom har jag varit ute i ca 5 timmar och gått omkring i butiker, kortare promenader och fikat med en god vän.
Så jag hoppas att jag har brännt en hel del kalorier.
-
Har haft en riktigt bra dag med andra ord. Lyckades även sova två timmar när jag kom hem i eftermiddags.
Tror att det var väldigt behövligt! Men ska nog gå och lägga mig igen om någon timme eller så.
Jag lär inte få så mycket sömn inatt. För många tankar snurrar i huvudet på mig.

Nu kommer dagens matintag

image description
Dagens frukost

Frukosten: 1 msk kesella lätt, 70g Activa naturell, 50g mini keso, 100g frysta hallon med kanel och psyllimfrön.
Ca 133 kcal.


image description
Dagens middag

Middagen: Hemmagjord thaifisk-soppa. 136 kcal.
Ska göra ett inlägg med receptet också. Det är faktiskt rikitigt gott och självklart kalorisnålt! ;)

Totalt in: 269 kalorier
Totalt ut: Ca 4 timmars lugn promenad

Hemma

Kategori: Allmänt

Kom nyss hem, har varit ute och flängt sedan 10 imorse! Måste gjort av med en hel del kalorier :) ingen lunch ska jag äta heller. Ingen hemma, så ingen kan tvinga mig!

Ska lägga mig i sängen och läsa samt försöka sova lite. Vaknade tre gånger i natt så känner mig ganska trött.

Hörs sen <3

2012-06-12

Kategori: Allmänt

God morgon!

Sitter för tillfället på balkongen och äter min frukost. Började bråka med A och mamma. Orkar inte bo här längre! Om allt går som det ska imorgon på capio, då flyttar jag hem. Eller nej, jag flyttar hem i vilket fall.

Snart ska jag iväg till sumpan för att hämta ut nya p-piller. Har bara en månad kvar och jag känner att det är lika bra att passa på. Nu när jag ändå är sjukskriven, har så svårt att komma ifrån jobbet.

Jag tänker inte äta någon lunch idag, alla jobbar så ingen kan kontrollera mig, så jag passar på! Istället ska jag möta upp en god vän för fika och sedan ska jag ta mig en lång härlig promenad!

Någon som är ledig som bor i Stockholmsområdet som vill haka på? Vore kul att träffa någon av er :)

Nu ska jag fortsätta kämpa med den här helvetes frukosten!

Puss

Kvällspromenad

Kategori: Träning

Det blev en promenad på Kungsholmen trots allt, ångesten har lagt sig. 3 kilometer gick vi.

Nu kan jag somna lycklig!
God natt alla fina <3

Trött & Frusen

Kategori: Mat

Hej, hej, hallå dagboken!
Har precis ätit lite middag och inväntar nu min kära pojkvän M.
Tror att han slutar jobbet ungefär nu, han komma hit på en gång för att umgås lite. Utan stress.
Jag är så sjukt frusen, trött och mätt. Äckligt mätt.

Men hoppas att det lägger sig innan jag ska gå och lägga mig. Hatar att känna mig svullen när man ska sova.
Ska fråga M om vi ska ta en promenad längs vattnet när han har ätit lite.
I solnedgången, bara han och jag. Inga mobiltelefoner.
Är dessutom sjukt besviken på mig själv. Det blev ingen promenad hem från fiket, A insisterade att hon skulle skjutsa mig på cykeln. Så jag hoppas verkligen att M kan tänka sig en promenad runt kungsholmen.
Nu kommer en liten bildbomb från dagens måltider.

Dagens frukost: 70g Activa, 1,5 msk ica lätt kesella, 6g risenta müsli, 50g frysta hallon med kanel, kardemumma och psyllimfrön. Ca 108 kcal.
image description
Dagens frukost


Dagens lunch: 90g pestobakad aubergine i ugn, 20g mini keso & min hemmagjorda linssås. Ca 168 kcal.

image description
Dagens lunch


Dagens middag: 30g sparris, 19g sockerärtor, 50g varmrökt lax, 15g färskpotatis och 1 msk hemmagjord vitvinssås. Ca 125 kcal.

image description
Dagens middag


Totalt intag under dagen: 400 kcal
Totalt ut: Promenad 3 km & förhoppningsvis en promenad till.

Är det jätte tråkigt och ointressant när jag lägger in sånna här inlägg framåt kvällen?
Vill ni att jag slutar upp med det helt, eller är det okej? Ni dör inte av tristess hoppas jag :)
Är det något som ni vill att jag ska förbättra, ändra på i bloggen?
Nu ska jag dricka upp mitt té och hoppas på att jag får upp värmen någorlunda!
Hoppas ni har haft en skön och härlig sommardag! <3

Caféhäng

Kategori: Allmänt

Sitter ensam på min systers jobb i solen och dricker en kaffe, hur skönt som helst. Solen värmer verkligen!

Hon slutar om 40 minuter och då bär det av till farmor. Ska bli kul att träffa henne igen.

Jag är glad att jag kom ut på en promenad också, ca 3 km från mamma och pappa till systerns jobb. Sen blir det en promenad tillbaka också! Underbart.

Nu ska njuta av mitt kaffe och solen ett tag till <3

 

2012-06-11

Kategori: Bilder på mig


Halloj!
Har en sådan där dag idag. Då allt känns fel. Vill bara gråta. Har gråtit. Ångest.
Allt är fult, jag är ful. Tjock & äcklig.

Tror att det beror på paniken inför onsdagen. Ska på mitt första behandlingsmöte på Capio. Känns sådär faktiskt.
Vill ju egentligen inte men jag gör det för min familjs skull. Det enda jag hoppas på är att jag får väga mig. Hatar att leva i denna ovishet. Någon som vet om man får väga sig där? Eller är det något dom kräver att man ska göra under möterna? För att se om det går åt "rätt" håll det vill säga. Rätt för dom, fel för mig.
Vill verkligen inte gå upp i vikt. Nu när jag äntligen nått mitt mål.
Mamma ska åka till jobbet om ca 1-2 timmar. Då blir jag helt själv, funderar på att ta en liten promenad. Passa på att röra på mig när ingen är hemma liksom. Får ju egentligen inte gå. Helst ska jag sitta hemma i lägenheten hela dagarna. Otroligt tråkigt om jag får säga det själv!
image description
Min äckliga kropp. Måste lägga upp dessa bilder som motivation.
Motivation till att inte gå upp. Magen är svullen. Hatar mig själv.
image description
Värst är nog ändå mina ben, tjocka & dallriga.

Förlåt för deprimerande inlägg. Men har ingen annanstans att skriva/prata av mig. Så ni får stå ut, tyvärr!
Nu ska jag snart börja med lunch. Är inte hungrig, behöver inte äta. Finns gott om fett på denna kropp.
Mulet har det blivit också, jag som tänkte passa på att sola lite på bryggorna idag. Antar att promenad är bättre! Bara det inte börjar regna, då bryter jag ihop totalt.
Hoppas att ni har en bättre start på veckan! <3

2012-06-10

Kategori: Mat

Hej!

Jag har inte dött, bara inte orkat blogga idag.
Sen känns det som att det ända jag gör är att äta och sitta i lägenheten, inte så mycket att berätta om liksom!
Så, vad har jag gjort idag då.
Vaknade första gången vid halv 5, har gjort det i ca 1 veckas tid nu. Kan verkligen inte sova!
Jag gick upp och tog en cigg samt drack lite vatten. Himlen var klarblå och vattnet var spegelblankt. Nästan magiskt. Helt tyst, vindstilla. Varför kan det inte vara så fint väder på dagarna för?
image description
Utsikten från mammas och pappas balkong.

Jag kunde i alla fall somna om igen, fick sova till klockan 07:30. Haha! Men det är alltid något, låg och drog mig i sängen till klockan strax i 9. Sedan blev jag upptvingad på frukost.
Det blev det vanliga: 80g Activa, 20g ICA lätt kesella, 20g svenska jordgubbar, 15g frysta hallon, lite egen plockad müsli med kanel och psyllimfrön. Ca 112 kcal. Det tar mig ca 30 minuter att äta min lilla frukost. Hatar det. Är inte hungrig eller ens sugen. Mamma tvingar i mig mat. Usch!
image description
Frukosten

Sedan började hon tjata om vad vi skulle äta till lunch, middag etc. Skit jobbigt! Blev fly förbannad och gick ut och rökte. Orkar inte med min kära mor ibland. Hon går mig på nerverna. Det enda som kommer ur hennes, pappas och pojkvännens munnar är mat, mat och åter igen mat.
Hon tyckte jag skulle ta en näringsdryck till lunch. Jag började gråta och gick och la mig i sängen i drygt en timme. Låg och tänkte på vad jag kunde tänka mig att äta. Något lätt och kalorisnålt liksom..
Så jag skrev ihop en lista och vi gick till maxi.
Ringde på två hund-annonser på vägen dit, men båda valparna var sålda. Det suger! Men förhoppningsvis så kommer det ut fler annonser snart.
En av dom klickade mig i örat dessutom. Jävla kärring.
Min kära pojkvän kom lagom till lunchen också, trevligt! Vi åt runt 1 tiden, jag var inte hungrig. Men är så illa tvungen annars blir det drycken, och det vill jag inte!
image description
Dagens lunch

Det blev alltså: 1/4 cantaloup melon, 100g mini keso, en knäckemacka med hommus och en körsbärstomat. Ca 148 kcal. Dom andra åt parma skinka till melonen samt typ 3 mackor var. Men mamma var nöjd att jag fått i mig lite i alla fall.
Sedan drog jag och M in till stan. Han kunde inte ha varit mer osocial. Hatar verkligen honom ibland!!!
Jag har flyttat hem till mina föräldrar, vi har inte sovit ihop på en vecka, vi ses nästan aldrig. Typ varannan dag eller nått. Vi har liksom bott ihop i över 2 år och han verkar inte ens sakna mig.
Det han gjorde under tiden vi var i stan var att smsa med en kompis som han ska åka till NY med i slutet av augusti. Notera SLUTET. Dom har redan bokat flyg och hotell. Tjatar om min mat gör han mellan smsen också.
Sen när vi är på väg hem så säger han: "Oj, jag ska vara i sumpan om 11 minuter och möta min kompis. Vi ska planera inför NY". Jaha tänker jag. Så viktig är jag för dig..
Klockan var då strax efter 4 och vi hade knappt sett varandra i 3 timmar.
Kul kille man har!
Sen säger han även att han inte vill att jag ska känna att jag kommer i kläm. Vad fan tror han?
Klart att jag tycker att jag kommer i kläm när han dubbelbokar med en kompis när vi skulle ses. Dessutom kan dom väl planera en annan dag.
Hur som helst, var hemma vid halv 5 och lägenheten stod tom. Kul liv man har.
Smsade syrran och frågade var dom var någonstans, dom var på fridhemsplan så jag gick och mötte dom vid tunnelbanan. Vi satte oss och spelade kort medan mamma gjorde middag.
Det blev kokt majskyckling med currysås och ris. Tog så lite jag bara kunde, och jag är ju tvingad till att äta lite ris, pasta eller potatis varje dag men lyckades peta bort det mesta under tiden jag åt. Mamma var i alla fall nöjd att jag fått i mig lite.
image description
Dagens middag

Mamma är så snäll! i alla fall för det mesta. När hon gjorde såsen så tog hon grädden jag hade köpt, milda 4% och tog kanske bara 0,5 dl till hela grytan. Resten av såsen var bara buljong som hon kokat ihop tillsammans med kycklingen. Tack och lov!
Middagen: 50g kokt kyckling, 10g ris, 2 st pärltomater, 10g ruccola. Sen räknar jag såsen på 50g milda 4% bara för att över räkna lite. För att vara på den säkra sidan det vill säga! Ca 126 kcal.

Och nu skriver jag detta inlägg, ska snart gå och lägga mig. Är så otroligt trött. Vill bara sova, slippa ångesten. Den kommer alltid på kvällen. Känner mig alltid som fulast då. Vet inte varför, men antagligen för att magen är lite svullen och jag tänker på all äcklig mat jag stoppat i mig under dagen.
Äckliga fula Linnéa.
God natt! <3

2012-06-09

Kategori: Allmänt

Hej kära läsare!
Förlåt för dålig uppdatering senaste veckan! Men det blir lätt så när man sitter i en lägenhet hela dagarna med sin kära mor, tyvärr.
Dagen har varit hur skön och avslappnad som helst. Gick upp vid 8 tiden och åt lite frukost (det vanliga) sedan hade jag lite spa. Duschade och fixade med mig själv i typ 2 timmar. Underbart!
Vid 12 åt vi lite lunch hemma. Slapp näringsdrycken! Tack och lov ;) så det blev en smoothie och en knäckemacka med hommus och tomat.
Sedan åkte jag och mamma in till stan och shoppade eftersom att allt är för stort. Det blev ett par byxor, ett par shorts och en kofta. Så nu har jag något att sätta på mig.
Eftersom jag slapp näringsdrycken så var jag tvungen att ta ett litet mellanmål.. Så det blev en liten yoghurtglass i gallerian. Åt inte allt dock.
Nu sitter vi nere på bryggan och ska snart gå på invigningen av en ny restaurang som öppnar nästa vecka. Dom ska typ bjuda på snittar och liknande, perfekt! Kan äta jätte lite :)
Än så länge ligger jag på +331 kcal och då har jag inte räknat promenaden i stan (var i stan i ca 4 timmar).
Vi hörs sen! :) <3
(ska försöka svara på kommentarerna ikväll)

 

FRIHET!

Kategori: Mat

 

God morgon! :)

Pappa spelar golf, mamma jobbar och syrran sover. Är helt själv. Så otroligt skönt! :) slipper dessutom näringsdryck idag. Åh, idag är en bra dag!

Just nu sitter jag på balkongen, solar och lyssnar på musik. Känner mig så fri. Inga måsten. Inga mellanmål.

image description

 

2012-06-07

Kategori: Allmänt

Hej!
Förlåt för dålig uppdatering under dagen. Har haft fullt upp helt enkelt.
Vaknade vid 5 imorse och kunde inte somna om. Visserligen somnade jag redan vid 8 igår kväll.
Behövde väl lite sömn antar jag. Har sovit så sjukt dåligt de senaste dagarna. Oron och ångesten tär verkligen på mig.
Åt min vanliga frukost imorse och sedan bar det av till läkaren för blodprov och EKG. Men fick inget svar idag, tror det kommer på måndag. Jag hoppas verkligen att mina värden är skapliga och att EKGn är okej. Med tanke på mitt hjärta. Kan ju inte låta bli att bli lite oroligt. Har haft ont i hjärtat varje dag. Men är inte hungrig och vill verkligen inte äta så det tar verkligen emot.
Efter läkaren tog jag mig en promenad till min farmor och var där till ca halv 2. Vi satt ute på balkongen och rökte, snackade skit och bara hade det allmänt trevligt hela förmiddagen. Fram till 12 det vill säga. Då var det dags för näringsdrycken. Det tog mig hela 1 timme och 15 minuter att dricka den där äckliga drycken på 2 deciliter. Usch. Grät tre gånger under tiden dessutom. Farmor är så söt. Hon tog min hand och tröstade mig och förstod precis vad jag gick igenom. Hon har själv druckit dom när hon låg på sjukhus. Gulle! Ska nog dit i nästa vecka igen, så skönt med lite miljöombyte samt att umgås med någon som inte tjatar. Utan bara stöttar.
Pappa kom och hämtade mig ganska precis vid halv två tiden. Så då var det bara att packa ihop och dra. Åkte och hämtade upp mitt ex A. Kände att jag behövde träffa honom. Han är så lätt att prata med, så skönt att vi fortfarande är vänner. Vi umgicks fram till åtta tiden ikväll. Har suttit ute i solen och pratat om allt mellan himmel och jord. Men mest om mig. Om min vikt, mina tankar och värderingar. Han är väldigt orolig för mig. Vill att jag går upp till 47 kg som jag vägde när vi var tillsammans. Han tyckte jag var perfekt då. Kan inte förstå hur han kan tycka det. En riktig tjockis var jag då. Inte vacker..
Han åt både lunch och 3 kulor glass, jag drack två koppar kaffe och en cola zero. Han tjatade inte heller på mig. Skönt! :)
Han var även här när det var dags för middag. Det var bara jag och mamma som åt. Det blev kyckling, lite bulgur och kokta grönsaker. Kalorisnålt, så det var lätt att få ner.
Just nu sitter jag i soffan och blir i tvingad kvällsmål. Back to reality. Suck! Men som tur var fick jag välja själv. Så det blev en halv portion mannagrynsgröt med lite lågkalori äppelmos och kannel.
Dagen landar på 607 kcal. Känns faktiskt okej med tanke på att dom kontrollerar allt. Egentligen ska jag äta 6 mål om dagen så jag kommer lindrigt undan. Än så länge.
Fick en anonym fråga angående matschemat. Jag har inte fått något eget än, men mammas kompis vars dotter har haft anorexi hade ett matschema som mamma har fått. Jag lär få ett efter onsdag. Berättar mer om det då! Ska nämligen till capio.
Man ska i alla fall äta 6 mål om dagen: frukost, mellis, lunch, mellis, middag, kvällsmål.
Kan skriva av schemat imorgon så ni får se :)
Nu ska jag kämpa vidare med mitt kvällsmål. Så jag kan få gå och röka, sedan gå och sova bort ångesten.. :(

Tack för allt erat stöd!! <3 Ni betyder så mycket! Ni gör att jag klarar mig igenom dagen.

2012-06-06

Kategori: Mat

Jävla piss-app! Hade skrivit ett hur långt inlägg som helst och så försvinner all text!! :@

Orkar inte skriva om, tog mig typ 20 minuter.

Hur som, mådde bättre igår än på länge. Var ute och gick mycket. Umgicks med min älskling och åt väldigt lite. 3 mål istället för 7 som matschemat säger. Landade på 626 kcal in. Har slutat räkna uttag för kommer bara bli deprimerad då med tanke på situationen jag är i.

Dagens mat i bilder.

 

Kämpar

Kategori: Mat

Sitter i soffan och gråter mellan klunkarna av min lunch. Näringsdrycken. Så jävla äckligt. Ångest. Mår verkligen psykiskt dåligt.. :(

Det enda som får mig att kämpa med den här drycken är att jag ska få en fransk bulldog när jag mår bättre. Det är mitt enda ljus i den långa mörka tunneln för tillfället..

Igår ikväll

Kategori: Allmänt

När M släppte av mig hos mina föräldrar igår mådde jag så otroligt dåligt. Vimmelkantig, yr och mådde illa. Tog mig upp till lägenheten i hopp om att mamma skulle vara hemma. Ville bara bli omhållen. Men lägenheten var tom.

Klockan var runt halv 8 på kvällen. Jag tog mig in i badrummet, tog bort sminket och bytte om till pyjamas. Tog stöd av väggarna på väg in i sovrummet och la mig i sängen. Hela jag skakade, frös och hade ont i hjärtat. Satte mobilen på flight-mode så att ingen skulle störa. Ville bara sova. Kollade på klockan och den var strax efter 9 nu. Hade jag legat vaken så länge? Eller hade jag tuppat av ett tag?

Jag hade fortfarande ont i hjärtat. Tog min puls. 45 slag/minut. Inte konstigt att jag mådde dåligt. Ringde mamma och grät. Hon frågade varför jag inte hade ringt. Tydligen så skulle jag ringa när vi var påväg hem från mottagningen, så hon var hemma när jag kom. Jag hade missuppfattat.

Hon kom i alla fall vid halv 10. Jag berättade om pulsen (brukar i vanliga fall ligga på 85 slag/min). Hon tvingade i mig en näringsdryck. Usch! Hatar dom verkligen. Men redan efter halva hade min puls gått upp till 68 slag/min så jag antar att jag behövde lite näring.
Hade ångest resten av kvällen/natten. Kunde inte sova. Bara grät, ville bli tröstad och skrek, ville vara ifred om vart annat. Har typ sovit 3 timmar inatt.

Just nu ligger jag i sängen och har en sådan sjuk huvudvärk och lite ont i hjärtat. Vet inte om det beror på för lite sömn flera nätter i rad eller om det verkligen är som dom säger. Att jag är sjuk. Men det tänker jag inte tala om för mamma! Då blir det näringsdryck och den klarar jag bara inte av!
Ska dessutom äta frukost om 30 minuter så kommer nog må lite bättre efter det.

Mitt liv är verkligen upp och ner just nu. Så jag ber om ursäkt för deppiga inlägg och sena svar på kommentarer. Idag ska jag bara vara hemma och ta det lugnt. Så ska försöka svara då :) <3

Kommer även upp lite matbilder som vanligt ;)
här kommer en bild på den otroligt äckliga näringsdrycken igen. Var glada att ni slipper dom!

Jag har kontroll

Kategori: Allmänt

Nu är jag påväg hem igen. Tog en tallrik med lite mat, men åt bara salladen, melonen och några av vindruvorna. Känns väldigt bra! Drack vatten och var inte ens sugen på vin eller liknade.

Till efterrätt var det typ huuur många tårtor som helst! Två cheesecakes, en frozen cheesecake, två kladdkakor och en prinsesstårta. Men jag blev bara äcklad. Tog en kopp kaffe och nöjde mig med det.

Jag känner att jag har kontroll. Ingen har tjatat på mig och jag har fått välja själv.

Det ska dock bli väldigt skönt att komma hem igen. Hade inte orkat en minut till. Har gråten i halsen. Vill bara hem till sängen och byta om till mjukiskläder <3
Har ju varit vaken sen 3 inatt. Känner att jag behöver vila nu..

Jag har viljan

Kategori: Outfits

Dom kan ta ifrån mig vågen, friheten, tvinga mig till vård trots att jag inte behöver hjälp eller är sjuk.

MEN dom kan inte ta ifrån mig min vilja, min motivation, till perfektion. Motivationen att hålla min vikt. Vara fjäderlätt. Fin. Vacker.

Shoppade två saker i Täby centrum som ska påminna mig om detta när allt känns svårt och jobbigt. Först ett armband som flera av er redan har och en sjal. Dessa två saker ska jag bära stolt varje dag. För det är vad jag är. Stolt, stolt att jag har nått mitt mål.

Studentmottagning

Kategori: Mat

Har äntligen fått lämna lägenheten och mamma för några timmar. Frihet! Än så länge har jag inte blivit i tvingad någon näringsdryck. Lycka!

Men däremot hann hon tvinga i mig lunch innan jag blev hämtad av M och hans föräldrar. Det blev ett halvt rågbröd, 1 msk mini keso, 1/2 rökt skinka och 2 dl lågkalori blåbärssoppa. 128 kcal. Så jag kom lindrigt undan :)

Just nu sitter jag i bilen på väg till Vallentuna, vi ska på M's systerdotters studentmottagning. Dom har lovat mig att inte tvinga i mig någon mat vilket är skönt. Men M's mamma har lovat att ringa min mamma efteråt för att berätta om jag åt något eller inte. Så antingen äter jag där och slänger när ingen ser eller så äter jag inte alls. Men då kommer jag vara tvungen att ta en näringsdryck när jag kommer hem.

Dilemma! Vad tycker ni? Hur skulle ni ha gjort?

Trött

Kategori: Allmänt

God morgon!

Har visserligen varit vaken ett bra tag. Sedan kl 03.00 det vill säga. Har inte kunnat sova alls inatt. Så många tankar som snurrar i huvudet på mig. Så många frågor, så några svar.

Har sådan ångest hela tiden, vet inte riktigt hur jag ska bete mig. Är på bristningsgränsen till gråt konstant. Men jag antar att det hör till? Hör till det liv jag lever och kommer leva med från och med igår. Matschema, tider, näringsdrycker och liknande. Suck. Det här är riktigt jobbigt :(

Men om min familj och sambo mår bättre utav det här så ska jag i alla fall ge det en chans. Jag tycker i och för sig inte att jag behöver hjälp eller gå upp i vikt. Jag mår prima! Jag är glad. För det mesta i alla fall.

Är på väg in till stan för att köpa mig ett fint block så att jag kan börja skriva dagbok, känner att bloggen inte räcker. Måste börja få ordning på mina tankar. Jag vill heller inte tynga er med alla deprimerande inlägg utan försöka skriva om det positiva här i bloggen. Det kommer bli svårt men jag ska försöka som sagt! :)

Mamma satt och kontrollerade frukosten, såklart. Blev i alla fall: 100g activa, 20g lätt kesella, 1 msk risenta müsli (som jag har plockat ihop själv på Ica maxi), en passionsfrukt och kanel. Blev mätt efter hälften men fick inte lämna bordet för ens allt var uppätet. Landade på ca 161 kcal! Fy. Har sjukt ont i magen nu. Svullen. Äcklig.

Nu ska jag in på Åhléns, vi hörs sen!
Tack för allt stöd! <3

Vad som har hänt

Kategori: Allmänt

Jag vet inte riktigt hur eller vart jag ska börja. Så det kanske blir lite rörigt. Men här kommer det.

Var ju som sagt hos läkaren i torsdags eftermiddag. Han tyckte jag hade gått ner väldigt mycket sen vi sågs sist. Så han tvingade mig upp på vågen. Den visade 42,5 kg med kläder och skor. Han ville boka in ett besök till på måndag (idag) tillsammans med min mamma. Jag sa ja.

Har legat helt apatisk och deprimerad hela helgen. Ätit mindre än någonsin för har inte kännt någon matlust på grund av att läkaren ville träffa mig och mamma. Har varit så orolig. Har inte fungerat riktigt. Därav de sena svaren på era fina stöttande kommentarer <3

Har sovit hos mina föräldrar två dagar i helgen, vet egentligen inte varför men jag och mamma har en väldigt bra relation och jag ville bara vara nära henne och bli lite tröstad. Har sovit hemma också, men har mest varit här då jag har varit sjukskriven sen i torsdags och M har jobbat. Har inte velat vara själv då jag bara gråter och gråter.

Som ni kanske vet har dom ju tagit vågen ifrån mig, då alla har märkt att jag har rasat i vikt på sistonde. Dom försöker kontrollera mig och få mig att tänka på annat. Men vad dom inte förstår är att jag blir mer och mer anti mat om jag inte kan få kontrollera min vikt. För hur ska jag våga äta om jag inte vet om jag går upp eller ner i vikt?

Idag var vi i alla fall hos läkaren. Han tyckte jag såg smalare ut, och mycket riktigt med kläder, skor, frukost, te och kaffe i magen så vägde jag 41 kg. Så jag chansar på att jag ligger runt 39-40 kg utan mat och kläder. Lycka? Ja, självklart. Men den här lyckan lär inte vara länge.

Han tog mitt blodtryck och puls, såg orolig ut men sa inget mer. Han berättade att han skulle kontakta SCÄ som ligger på Söder och att han skulle återkomma senare under dagen när han hade fått tag på någon. Mamma satt och grät och berättade hur oroliga alla var. Att jag hade gått ner extremt mycket sen London (bara 3 kg) men antagligen så syns väl det då. Inte för att jag ser någon skillnad. Vi satt där och pratade i drygt en timme. Han sa att jag måste börja med näringsdrycker från och med idag. Och om jag inte vänder på mitt beteende så kommer jag behöva läggas in med dropp.

 

image description

Näringsdrycken.

 

Jag och mamma rundade av mötet och M hämtade upp oss. Vi åkte till apoteket och mamma köpte näringsdrycker, som jag ska dricka 3 grånger om dagen, 300 kcal vardera!!!!! :'(

Jag vägrar. Fan. Nu gråter jag igen.

När vi är på ICA maxi så ringer läkaren. Min puls var alldeles för hög och mitt blodtryck för lågt. Han hade inte fått tag på någon från SCÄ men på Capio Anorexi Center. Han hade pratat med någon där. Berättat om min vikt, längd, ålder och blodvärden. Dom hade tagit det väldigt allvarligt och om jag inte vänder mitt beteende så kommer jag bli inlagd med dropp och få akut psykisk hjälp. Kul? Nej!

När mamma och läkaren hade lagt på började hon gråta igen. Sa att läkaren hade skickat en remiss till Capio och att vi måste lägga in en anmälan själva då jag är 22 år. Så jag gjorde det. Det tog emot något enormt, men jag gjorde det bara för att jag orkar inte se mamma och pappa ledsna längre. Förhoppningsvis så räcker det med dagsbehandling, att jag får gå dit och prata med någon typ en dag i veckan.

Vad ska jag göra? Jag är inte ens sjuk, jag har ju nått min målvikt nu.. Jag vill inte gå upp. Vill inte, vill inte, VILL INTE! :'(

Idag har jag ätit för ca 600 kcal. Egentligen ska jag äta 1526 kcal men mamma är glad att jag har fått i mig en näringsdryck och lite middag. Så om jag forsätter vara såhär "duktig" så hoppas jag att dom låter mig vara.

Så nu vet ni hur det ligger till. Jag är sjukskriven, måste bo hos mamma och pappa för att någon måste övervaka mig när jag äter och jag ska börja med behandling mot min "anorexia" som jag anser att jag inte har. Är ju fortfarande fet?

Som tur är, enligt ShapeUp, så ska jag äta 1526 kalorier om dagen för att behålla min vikt på 40 kg. Jag tror och hoppas att så länge jag håller mig runt 1000 kcal per dag och tar minst en promenad om dagen så borde jag inte gå upp. Självklart ska jag trappa upp försiktigt. För just nu får jag panik och mår illa så fort jag stoppar något i munnen. Vill heller inte chocka kroppen.

Alla tips är välkomna, hur jag ska klara mig ur detta helvete det vill säga <3

Tack för allt ert stöd. Ni är guld värda!

 

Dagens frukost

Kategori: Recept

Var egentligen inte hungrig. Men eftersom att jag ska till läkaren idag så tänkte jag att det är lika bra att äta lite.

Testade på ett recept som jag hittade på bloggen "morgon diaries", en äppelkesella kaka som man gör i ugnen.

Receptet lyder:
1 äggvita
4 msk kesella
1 äpple
Pepparkakskryddor (nejlika, kardemumma, ingefära och kanel)
1 msk psyllimfrön
En skvätt citronsaft

Gör såhär:
Sätt ugnen på 225 grader. Vispa äggvitan hård och fluffig. Dela äpplet och mosa den ena halvan, medan du skär den andra halvan i klyftor. Vänd ner kesellan, pepparkakskryddorna, äppelmoset, psyllimfröna och citronsaften i äggvitan. Rör försiktigt. Häll ner smeten i ugnsform och dekorera med äppelklyftorna. Grädda i ca 15 minuter. Låt svalna innan servering.

Denna frukost landar allt som allt på 124 kcal och är för en person. Men enligt min mening så blev det extremt mycket så jag åt bara hälften. Spar resten till imorgon. :)
Dessutom så var det överraskande gott!

Nu måste jag hoppa in i duschen och göra mig i ordning. Ska vara hos läkaren klockan 11 och jag tänkte ta en promenad dit. Min första på 4 (!!) dagar. Ska bli riktigt skönt.

Ska svara på alla kommentarer när jag kommer hem <3 hoppas ni får en bra dag!

Fan

Kategori: Mat

Ångest! Åt en glass. Självmant. Mår illa, är äcklad av mig själv.
Päronsplitt, 55 kcal. Men ändå! Usch. :( och ingen våg har jag!!

Tvingad

Kategori: Mat

I tvingad frukost trots att jag inte var hungrig. Tog det vanliga med activa, kesella, hallon och kanel. Åt bara hälften. Smakade inte ens gott. Blä.

Har blivit helt apatisk sen jag träffade läkaren i torsdags. Känns som om hela mitt liv rasar samman. Har inte gått en promenad på 3 dagar eller tränat. Jag känner mig så tjock! Och det blir inte direkt bättre av att dom har tagit vågen ifrån mig. Vågar inte äta. Känner mig smutsigare och tjockare för varje dag som går.

Har precis blivit i tvingad lunch också. Suck. Kidneybönor och bondbönor med lite tomat, rödlök och persilja.. Tog inte alls mycket och åt inte allt. 40 kcal kanske det landade på? Åh jag orkar inte. Jag är så jävla värdelös.

Ska försöka samla ork till mig och svara på alla kommentarer ikväll!
Allt jag gjort de senaste dagarna är att ligga i sängen och gråta. Deprimerande och tjock, det är vad jag är.

Arg är bara förnamnet

Kategori: Allmänt

Jaha. Då har dom tagit min våg ifrån mig också!

Död

Kategori: Bilder på mig

Så jävla trött på det här pissvädret! Ångesten är på topp dessutom. Har inte gått en promenad sedan i fredags vid lunch. Tack vädergudar, tack familjen.

Det enda dom tjatar om är mat mat mat. Jag vill inte ha! Gråter hela tiden.

Just nu ligger jag i sängen med mamma och fick en glad överraskning! Se bilden längst ner i inlägget. (mobil bloggar)
Jag har en springa mellan låren även fast jag ligger ner. Det är lycka för mig. Fan heller att jag ska gå upp!

Vid 2 tiden ska jag i alla fall få gå ut på en kort promenad. Vi ska kolla lite på Stockholm maraton vid kungsholmsstrand. Skönt att få komma ut, trots vädret..! :)

Vad ska ni göra idag? <3

Förlåt

Kategori: Allmänt

Förlåt för att jag är så jävla misslyckad. Svag.

Efter allt med läkaren och så har jag verkligen ingen livslust. Vill bara sova. Gå under jorden. Sov hos mamma i natt igen.

Jag lovar att jag ska svara på alla kommentarer senast till imorgon!
Ni är mitt ljus i mörkret, mina stöttepelare! <3

Middag hos E

Kategori: Mat

Wiho! Har skaffat matvåg. Måste behålla kontrollen, vad de andra än säger så tänker jag inte gå upp i vikt.

M tvingade mig att äta något till lunch samt att han lovade mamma att se till att jag åt nått. Så till lunch blev det en Wasa thin med Abbas makrill på tub (18g), 64 kcal.

Just nu är jag hos E och har ätit middag. Vi ska ha lite filmkväll, mysigt!
Det blev ruccola med körsbärstomater, mini keso och en liten bit paj. Ca 152 kcal.


Mitt liv är ett helvete

Kategori: Mat

Har precis ätit frukost med mamma. Hon försökte tvinga i mig dubbelt så mycket yoghurt än vad jag brukar äta och en halv knäckemacka. Jag vägrade!

Åt hälften av yoghurten och slängde mackan. Jag vägrar gå upp.

Hon vill att vi ska åka till ks (Karolinska) men jag är 22 år så hon kan inte tvinga mig! Dessutom skiter jag i landet i helgen. Tänker inte bli gödd som någon jävla ko.

Frukosten (åt som sagt inte allt)
Landar på ca 104 kcal, men ingen morgon promenad.