En ny start

en blogg om kampen mot min egna kropp

2012-03-27

Kategori: Allmänt

Härligt att det äntligen är tisdag. (ursäkta om inlägget blir rörigt)

IMORGON ÅKER VI TILL NEW YORK! och jag har klarat mitt viktmål med hästvägar. Mitt mål var ju att väga 48 kg till imorgon. Jag väger idag 45,7 kg. Grymt!

Har precis ätit lite råggröt (105 kcal) och ska inte äta något mer för ens klocka 19.00 ikväll, kanske blir ett äpple vid lunch. Ska ut och äta med älsklingen och våra föräldrar. Ska dock inte äta något onyttigt. Ska äta tonfisk och grillade grönsaker, mums! Lär ju inte vara så mycket kalorier? Dessutom är både tonfisk och grönsaker negativa kalorier. Hihi.
Ska ta mina dagliga promenader på 30 minuter vardera samt åka in till stan med en kollega efter jobbet för att spana in nya gallerian. Så det blir en del promenerande idag.

Måste även göra mina övningar efter restaurang besöket. Det blev inga igår. BESVIKEN! Men jag var så otroligt trött och det var massa saker jag behövde fixa inför morgondagen.

Jag kommer inte att uppdatera så mycket denna vecka eftersom jag kommer vara bortrest. Hoppas bara att jag inte går upp i vikt i NY. Vi kommer iof att gå mycket, hela dagarna inprincip. Så det går nog jämt ut!

Vi kommer hem måndag mitt på dagen. Vi har gratis wifi på hotellet så jag ska försöka uppdatera någon dag. Kommer nog slänga in ett inlägg imorgonbitti innan vi åker.







Måndag

Kategori: Mat

Dagens planering

IN:
Frukost:
Havregrynsgröt, 144 kcal
Lunch: Kycklingfilé med grönsaker, ca 200 kcal
Middag: -

Totalt in: ca 344 kcal


UT:
Tre promenader á 30 minter, -348
Ska även göra mina vanliga öningar hemma ikväll.
Sit-ups, rygglyft, push-ups, utfall, benböj. Vet inte hur många kalorier det är men räknar inte det.
Så länge jag har gjort dem så är jag nöjd!

Totalt ut: ca -348 kcal

2012-03-26

Kategori: Allmänt

God morgon!

Och ursäkta för dålig uppdatering under helgen.
Så nu får ni en kort resumé utav helgen.

Jag har inte gjort så mycket. Har haft väldigt mycket egentid. Otroligt skönt. Har kännt mig lycklig. Glad. Till freds med mig själv. Det var länge sen jag kände så.

Fredagen:
Tog jag det lugnt med pojken min. Grillade hemmagjorda hamburgare på balkongen och drack light öl. Jag åt dock bara en halv hamburagre utan bröd och bara sallad, men gud så gott det blev! Senare på kvällen kollade vi på Crazy, Stupid, Love och åt glass med färska jordgubbar <3 Gott! och fräscht.

Lördagen:
Gick upp tio i 7! haha, helt sjukt. Men har varit så pigg på sista tiden. Tog en PW på 6 kilometer. Var hemma strax efter 8, skulle ju skypa med min syster halv 9. Vi satt och snackade i ca 1 timme sen var hon tvungen att sluta. Trist! Har ju inte träffat henne på mer än 4 månader.
Jag sorterade tvätten och mötte upp E på stan för en fika, jag tog en stor kopp kaffe. Jag kom hem med en ny prydnadskudde till sängen. Blev väldigt fint, det var 20% i hela butiken så kunde inte låta bli. Det fanns bara två kvar. Jag gick hem och storstädade, kände att det var dags. Vill att det ska vara ren och fräscht när vi kommer hem från NY. Satt även på balkongen en stund i det fina vädret. Sedan var det dax att hoppa in i duschen för att göra mig i ordning att åka in till stan och äta middag med finaste E.
Det blev sushi, vin och drinkar. Gott och jag kände att jag kunde unna mig det. Dessutom var det allt jag åt under hela dagen.

Söndagen:
Tog en sovmorgon för en gångs skull. Vaknade vid halv 10. Eller ah egentligen halv 9 om man ska tänka på vintertiden..
Åt en macka och drack lite te med M innan han stack till jobbet vid 11. Sedan stack jag ner till stan igen och köpte den sista kudden, ett mateus fat samt två ljuslyktor. Det blev så fint så fint! Var orolig att M skulle tycka att jag shoppat för mycket, men han gillade det skarpt. Perfekt!
Drog sedan ut på en PW igen (6km). Skönt! Eftersom det var så otroligt härligt väder igår så låg jag på balkongen och solade i ca 4 timmar! Nu är jag sjukt brun, haha. I love it!
Men var ju tvungen att jämna ut det då jag bara solade ansiktet, så gick ner till solariet och solade restan av kroppen i 20 minuter.
Överraskade även M med våfflor igår vid halv 11 när han kom hem från jobbet. Det var ju våffeldagen!
Hade dessutom inte ätit något annat än mackan på morgonen, så det kändes okej. Hade lite ångest, men det gick bra ändå.



Kunde inte varit lyckligare imorse när jag vaknade, vågen visade 45,7 kg. (Hade inte gått på toa innan och jag åt 3 våfflor innan jag gick och la mig). Antar att siffran kommer vara lägre ikväll.
Ska ju på min kvällskurs och då blir det ingen middag! :D

Ska lägga upp en planering lite senare.
Hoppas eran helg har varit lika bra som min! <3

Tjejkväll med bästa E!

Kategori: Vikt

När jag vägde mig i morse vägde jag 46 kg. Sen vägde jag mig innan jag hoppade in i duschen, 45,7 kg. Glad tjej!! Har ju som sagt fastat hela dagen idag samt powerwalkat och städat. Grym jag är.

Nu är jag på väg in till stan för att möta upp E för en kväll på stan. Vi ska börja med att gå och äta. Kommer inte orka mycket men det ska bli väldigt trevligt.
Kanske blir en drink på det också.

Jag vet att jag kommer gå upp mina 3 hg igen men ska ju som sagt inte äta nått imorgon. Solo igen, underbart!

Sol

Kategori: Allmänt

Har precis storstädat hela lägenheten. Känns skönt att ha det gjort innan vi åker iväg till new york!
Ska bara bädda rent och torka golven så är jag klar.

Jag tog en paus och ligger just nu på balkongen och dricker te i solen. Hur skönt som helst! Hoppas på att jag får lite färg också.
Än så länge har jag inte ätit något. Hoppas att jag kan hålla det fram till 20.00 ikväll då jag ska möta upp en vän i stan för att äta middag.

Uppe med tuppen!

Kategori: Träning

Min träningshelg startar från och med nu. Först ut blir en powerwalk. Härligt!

Ska skypa med syster min vid halv 9 också. Längtar! :)

God morgon föresten! <3

Fredag

Kategori: Allmänt

Förlåt för dålig uppdatering under dagen. Har haft fullt upp. Har haft utbildning på jobbet. Faktiskt ganska kul! :)

Vill tacka "Ems" för tipset! Ska verkligen testa det, mina vader och lår är som sagt mina problem områden. Tyvärr.. :(

Dagen har varit lugn, stått upp precis hela dagen och tagit mina tre promenader. Åt ett äpple till lunch och sedan bjöd C på en mjukglass på mc donalds. Kunde inte säga nej, men tog iaf ingen topping.

Jag och M har precis grillat och ätit middag. Jag åt sallad och en liten liten bit hemmagjord hamburgare.

Men kan ändå inte undgå känslan av ångest. Suck. Mår inte bra. Känns som om jag blir tjockare och tjockare för varje dag som går! Imorgon ska jag fasta fram till middagen då jag ska äta med E. Ska inte äta så mycket dock.

Sen ska jag nog fasta på söndag också. Vill inte äta. Vill inte gå upp! Det ska gå nedåt, inte upp.
Kommer nog inte uppdatera mer idag, så vi hörs imorgon. <3

2012-03-23

Kategori: Allmänt

God morgon!

Helgen är äntligen här och solen skiner. Vad kunde vara bättre?
Är faktiskt ganska glad att M jobbar hela helgen. Ska ägna mig åt att träna, städa och mysa på balkongen.
Ha lite egen tid för en gångs skull. Härligt!

Just nu är jag på jobbet och har precis ätit lite frukost. Är super mätt! Fattar inte varför jag äter så mycket när jag typ inte ens är hungrig? Ska inte äta någon lunch idag i alla fall, blir nog bara ett äpple. Gott och fräscht!

Vill egentligen vara ledig idag och bara vara ute i det härliga vårvädret, men nej. Istället så sitter man instängd på ett kontor hela dagen. Tack och lov för lunch! Då blir det en promenad på en timme. Vill utnyttja solen så mycket som möjligt.




Trots gårdagens missöden med Ben&Jerry galss och pasta med spenat-gräddsås så visade vågen +/-0 i morse. Alltsås 46,1 kg, BMI 18. Känns faktiskt väldigt bra. Hade en sådan ångest igår, var rädd att jag skulle ha gått upp typ ett kilo från igår.
Dessutom så har jag ju inte ätit pasta, ris eller potatis på över 2 månader. Min mage var inte så glad på mig kan jag ju säga. Stor som en ballong blev den. Dessutom tog jag två gånger, fast jag var mätt efter första! Idiot.

Jag gjorde några övningar sen efter middagen, ville bara få bort allt det äckliga jag stoppat i min kropp. Ångesten gick över lite iaf. Men jag vaknade två gånger i natt, sov lite oroligt.

Jag var aldrig på gymmet igår heller, det blev en långpromenad istället på 6 km (okej, kanske inte så jätte lång). Men bättre det än ingenting. Gick ju dessutom en morgonpromenad med hunden igår samt mina tre obligatoriska promenader som jag går varje dag.

Vi hörs sen, nu måste jag jobba lite <3


Ben & Jerrys

Kategori: Mat

Mina vänner ben & jerry hälsade på. Jag log och sa hej.

Fan att jag är så svag för godis och glass.. Åt iaf en ben & jerrys apple pie som är ny för i år. Så otroligt gott, så otroligt onyttigt. 125g = 332 kcal.
Gjort är gjort. Nu måste jag iväg till gymmet eller gå en långpromenad.

Så onödiga kalorier!! Men jag ligger ju före i min viktplanering så det är nog lugnt :)

Dagens IN & UT

Kategori: Mat

IN:
Frukost:
Havregrynsgröt, 144 kcal
Lunch: Mild lättyoghurt, 80 kcal
Middag: Pasta med spenatsås, 250 kcal max

Totalt in: 474 kcal

Usch, vill egentligen inte äta pasta.. Men vi har sagt att vi ska äta upp det vi har hemma innan vi åker till NY. Ska nog ta mest spenatsås samt grönsaker, sen kanske en deciliter pasta eller nått.
Blir så himla svullen i magen av pasta. Gillare inte!


UT:
Tre promenader á trettio minuter, -348 kcal
Gymma med E, får se vad det landar på. Uppdaterar senare.

Totalt ut: -348 kcal (minst)

2012-03-22

Kategori: Vikt

Halloj!

Är så mätt att jag inte vet vart jag ska ta vägen.. USCH!
Fattar inte varför jag alltid tar så mycket gröt? Iof är det ju bara en portion (1dl) men blir ändå proppmätt!
På ett sätt är det ju bra, jag blir inte små sugen under dagen och hinner knappt bli hungrig till lunch.
Alltid något. Så idag blir det nog bara lite yoghurt (utan frukt & all bran) eller bara en frukt till lunch.
Vi får se. Ska fundera på det där ett tag till så jag slänger in en dagsplanering senare under dagen.

Vädret i Stockholm är i alla fall underbart. Älskar våren när den är som bäst.
I går satt jag och M ute på balkongen och åt middag vid 18.00 - 18.30 och det var 14+ grader ute! Hur sjukt är inte det. Så skönt att man kan sitta ute utan att frysa.

Är glad att vågen visade minus imorse, men det hade varit kul om jag hade gått ner lite mer än 2 hg. Aja hellre minus än plus! Nu har jag ett BMI på 18. Vet som sagt inte om jag vill gå ner mer på överkroppen.
Men jag går mer än gärna ner på lår/vader. Något tips på hur jag kan ordna det?
För om jag går ner mer på överkroppen så kommer jag inte att ha några bröst kvar. Och jag gillar det lilla som är kvar av dom. Haha! Vill ju inte bli bröstlös..

Tacksam för alla tips ni har!
<3

I Will make it!

Kategori: Vikt

god morgon!

Wiho! -2 hg sen igår. Vågen visade alltså 46,1 kg. Vet inte om jag vill gå ner mer nu. Jag skulle gärna gå ner mer på benen och så men inte överkroppen.. Hm, tips på hur jag kan ordna det? :p

Changed plans

Kategori: Träning

Blev inte en timmes simning ikväll. När jag kom hem så var vovven här och hälsade på. Vi ska ha honom över natten. Mys!!

Så det blev en halvtimmes promenad och tjugo minuters simning och tjugo minuters solning. Jag är nöjd.

Ligger på -208 kcal än så länge. Ska göra lite övningar sen också. :)
Vägde mig efter simningen föresten, med kläder. Vågen visade 46,9kg. Så det måste ju bara vara minus imorgon. Annars blir jag riktigt besviken på mig själv!

Imorgon är det torsdag, snart helg igen. Hoppas på riktigt bra väder så man kan ta långa promenader.

Nu ska jag sova, god natt.
Stay strong <3

Helvete!

Kategori: Allmänt

Råkade radera alla mina thinspo bilder på mobilen.. Samt bilderna på mig själv. Alltså före och efter.
Skit. Helvetes jävla skit!

Dagens

Kategori: Mat

Haha! Fan vad mina inlägg känns enformiga ibland.
Planeringen för idag ser i alla fall ut såhär.

IN:
Frukost:
Fibergröt, 98 kcal
Lunch: Citronyoghurt, 80 kcal
Middag: Gulaschsoppa, 179 kcal

Totalt in: 357 kcal


UT:
Tre stycken promenader á 30 minuter, -348 kcal
Simma en timme, -298 kcal
Sen tänkte jag även göra lite övningar hemma efter vi har varit på simhallen. Men det räknar jag inte med. Hamnar ju på minus hur som helst!

Totalt ut: -646 kcal 

2012-03-21, En vecka kvar

Kategori: Allmänt

Kanske ska säga god morgon!
Solen skiner och fåglarna kvittrar. Jag är på bra humör.
Dagen kan inte ha startat bättre.

Åh vad jag längar! Om en vecka från och med nu sitter jag och min älskling på planet mot New York!
Ska bli så skönt att få komma bort några dagar. Shoppa, mysa och promenera på NY's gator.
Kanske se en musikal på brodway?

Det är även därför jag har en sådan press på mig att bli smal tills dess. Ska ju köpa en massa fina sommarkläder. Vill ju inte se ut som ett fetto.

Vågen visade ju som sagt 46,3kg imorse. Vilket känns helt otroligt! -1kg sen igår.
Det blev ju ingen middag, bara en kopp kaffe & cigg. Sen även 3 torkade katrinplommon för att få igång magen lite. Och vad hände i morse? Jo, jag fick äntligen gå på toa!! Jag hade inte tagit dulco, utan helt av mig själv.

Okej, kanske inte helt själv. Hade ju ätit katrinplommon samt druckit laktulos. Som inte förstör tarmens balans. Ska börja dricka det istället för att ta dulco. Jag är i alla fall glad att det hjälpte.

Känner mig dock fortfarande svullen om magen. Drack laktulos i morse igen. Man ska ta det på morgonen.
Sen har jag precis ätit frukost också, kan vara därför.
Åt alldeles för mycket, men från en normal människas perspektiv så är det väl lite antar jag..


Så vad händer idag då?

Jo, jag ska simma! Även sola, älskar att vara brun.
Känner mig både fräschare och snyggare.
Gillar verkligen inte vinterblekheten som kommer till hösten/vintern. Usch och fy!

Sen blir det väl även att mysa framför en film med älsklingen. Han är ledig idag, jag vill vara hemma med honom!
Han jobbar hela helgen dessutom. Trist. Det suger verkligen.
Aja, mindre mat för mig!

Hm..

Kategori: Bilder på mig

Morgon vikten visade 46,3kg (BMI 18,1) kan jag lita på vågen? För jag känner mig fet som en häst. Men jag har aldrig vägt såhär lite förut.

Min mage från 2012-03-15

Kategori: Bilder på mig

Behöver lägga upp en bild på min mage. Ser faktiskt nästan smal ut. Just nu ser jag ut som en flodhäst. Ska ta en sista cigg och typ gå och lägga mig.. Får ångest så fort jag ser mig själv i spegeln...
Hatar att ha mens. Längtar till den är över.

-

Kategori: Mat

Hoppar middagen. Jag är för tjock för att få äta.

Tränng

Kategori: Träning

Kom precis hem!
Har varit på gymmet och bränt 420 kcal på crossen. Underbart!

Ska snart hoppa in i duschen, ska bara göra lite övningar och stretcha först. Vill ju ha långa fina muskler. ;)

Sedan blir det troligtvis middag. Har inte bestämt mig än och M jobbat kväll så det finns ingen som tvingar mig. Men om jag äter så blir det lite yoghurt och te som planerat. 80 kcal.

Om jag äter så hamnar jag på -449 kcal idag. Nöjd! Hoppas resten av veckan går lika bra.

Ska ju simma imorgon och gymma på torsdag igen. Så blir det vila på fredag sen träna lördag och söndag. Vill så gärna nå 46 kg till nästa onsdag. Det är mitt mål.

Vad är era mål inför veckan?
(förlåt för att det är så dåligt med bilder. Var tvungen att radera alla)

Hej&hå

Kategori: Mat

Då kommer dagens planering som vanligt då.
Tycker som sagt att det är skönt att ha det planerat. Jag blir lugn av det. Peppad.
Till att inte äta mer än vad jag har lovat mig själv.

IN:
Frukost:
Råggröt, 132 kcal
Lunch: Mild lättyoghurt, 100 kcal
Middag: Mild lättyoghurt, 80 kcal

Totalt in: 322 kcal

Ska äta lite mindre till middag än vad jag ska göra till lunch.
Lika bra, brukar dessutom inte vara hungrig på kvällen. Får jag en kopp te så brukar jag vara nöjd.

Drack en stor kopp te igår kväll innan jag gick och la mig.
Det skulle jag inte ha gjort. Vaknade klockan 3 i natt av att jag var jätte kissnödig.
Herregud! Sen kunde jag knappt somna om heller. Så låg och halvsov fram till väckarklockan ringde vid 6..

UT:
Tre promenader á 30 minuter vardera, -348 kcal
Ska sedan ner till gymmet och köra på crossen i en timme, ? kcal
Sen när jag kommer hem så blir det några övningar om jag orkar.

Totalt ut: -348 + ? kcal

2012-03-20

Kategori: Allmänt

God morgon!
Börjar med att klaga på vädret. USCH! Varför kommer det mer snö?! Det ska ju vara varmt och soligt nu. Jag har fått nog av vintern. Punkt slut.

Gårdagen gick bra. Blev ingen middag för min del som planerat och jag gjorde en del övningar när jag kom hem. Gjorde inte några set direkt men det blev väl en 22 push-ups, 60 sit-ups, 20 rygglyft, några kissande hunden.
Sedan sprang jag omkring i lägenheten som en tok. Haha! hoppade omkring, gjorde höga knän med mera.
Om folk såg mig så måste dom ju ha undrat vad fan jag höll på med!

Kursen gick bra också! Hade redovisning, och det kändes riktigt bra.
Visst jag sa inte så mycket men jag är ju så blyg. Har otroligt dåligt självförtroende.
Men nu är den gjort och lärarna verkade nöjda. Så då är jag nöjd.
Vi använde min idé till både loggan och affischen. Stolt!


Nu ska jag prata om en äcklig sak. Så ni som inte vill läsa, skrolla nedåt.

Jag har inte kunnat gå på toa sedan i lördags morse, och då gick jag tack vare dulco.
Så allt jag har ätit sedan i lördags ligger kvar i min mage. Känner mig svullen och äcklig.

Vet inte riktigt vad jag ska göra. Vill inte ta dulco och förstöra tarmen.
Men jag vill heller inte gå omkring med mat från 3 dagar tillbaka i magen! Har ätit 10 stycken torkade katrinplommon och inte fan hjälper det.
Så är det någon som har ett tips på hur jag ska göra?
För det som ligger i magen måste ut. Känner att jag är bajsnödig men kan helt enkelt inte skita.


Idag ska bli en bra dag har jag bestämt. Var lite ledsen i morse när jag vägde mig.
Vågen visade +2hg, så 47 kg.
Men sen kom jag på att "juste fan har ju inte skitit på 3 dagar." Antagligen därför.
Sen så ska jag få min mens idag typ? Så är väl svullen på grund av det med.

Så jag släppte tankarna angående viktökningen och fokuserade på det som ska bli bra.
Jag ska ju bli smal! Kan det finnas ju något bättre? Nej, jag tror faktiskt inte det.
Jag ska ju dessutom träna 4-5 gånger denna vecka! De dagarna när jag inte kommer iväg till gymmet/simhallen ska jag göra övningar hemma.
TAGGA! Åh, längtar till sommaren.

Har redan börjat jobba på min bränna, så när det är dags för shorts så har jag iaf inte vita ben. Bara tjocka äckliga. Alltid något..

Nej, nu ska jag ut och röka samt hämta en kopp kaffe så att man vaknar till liv.
Slänger in en dagsplanering senare. <3

Planering

Kategori: Mat

Här kommer dagens planering som lovat.
Inte så rolig läsning men jag tycker det är skönt att ha det uppskrivet.

IN:
Frukost:
Havregrynsgröt, 130 kcal
Lunch: spicy röd curry med biff & sallad, max 250 kcal
Middag: -

Totalt in: 380 kcal


UT:
Eftersom det är så otroligt dåligt väder idag så blir det nog ingen promenad på lunchen, så.
Två promenader á 30 minuter, -232 kcal
Sedan blir det nog några övningar hemma ikväll.
Har inte bestämt vilka än, men uppdaterar det senare!

Totalt ut: -232 kcal


Det blir ju ingen middag idag eftersom att jag ska till Berghs, perfekt! Älskar det med måndagar. Missar middagen.
Missar det värsta målet på dagen, eftersom då har man minst tid på sig att göra sig av med kalorierna innan man ska gå och lägga sig.

Helgen i korthet

Kategori: Allmänt

Förlåt för dålig uppdatering under helgen. Har haft så mycket att göra bara.

I fredags åkte jag ju som sagt till min kollega i Åkersberga direkt efter jobbet. Vi hade det otroligt trevligt, grillade, spelade Wii och snackade skit.

På lördagen så åkte vi hem till mig och tog en promenad, hennes man skulle ha en hockeymatch i min kommun. Så jag fick skjuts hem. Tur det!

Efter vi hade tagit en promenad så åkte jag och M till Plantagen för att lämna tillbaka balkongmöblerna som vi köpte förra måndagen. Så himla irriterad, fotöljerna var ju förstora för balkongen. Ringde iaf dit innan vi gick in och vi fick byta dem mot en till soffa. Det blev så sjukt snyggt! Kommer bo på balkongen i sommar, helt klart.

Igår så var det fullspäckat schema. Gick upp vid åtta och tog en powerwalk på 6 km, gick hem och hämtade min väska och drog till simhallen. Simmade en timme och solade i 20 minuter. Efter det var det bara att knalla hem för att äta frukost, sedan bar det iväg till Täby för jag skulle kolla på mer saker till balkongen.
På eftermiddagen åkte jag till en kompis och vi tog en promenad på 7,5 km och sedan blev det en fika på balkongen. Mys!

Hade en sådan grov ångest hela helgen då jag tryckt i mig så mycket mat och andra godsaker. Usch!
Men blev glatt överraskad i morse när jag vägde mig. 46,8 kg. Så nu är jag taggad. Motivationen är på topp och jag ska bli smal. Har träning inplanerat 4 gånger den här veckan. Hoppas bara att jag kan hålla det.

Blir gymmet 2 gånger och simhallen 2 gånger tror jag. Vi får se. Sen ska jag även storstäda på söndagen. Det behövs! Plus att då får jag ju lite motion där ifrån också :)

Lägger upp en dagsplanering om ett tag.

Lever

Kategori: Allmänt

Hej! Jag har inte gått och dött.

Har haft fullt upp hela helgen. Idag har jag typ tränat hela dagen? Eller i alla fall motionerat. Ligger på -354 kcal. Nöjd! Ska inte äta något mer och imorgon ska jag bara äta lite gröt och ett äpple. Kanske något mer, vi får se.

Hoppas eran helg har varit bra!
Kör en ordentlig uppdatering imorgon. God natt :)

Trevlig kväll

Kategori: Mat

Men helvete vad vi har ätit!!!! Jag mår så dåligt, och jag ska sova här i natt. Kan inte spy. Vad fan gör jag??

Har hetsat en hel ask med vindruvor samt popcorn. Helvete!

Tur att vi ska ut på en powerwalk imorgon bitti. 7,5 km. Sen blir det två promenader till. Ska bara äta frukost imorgon och något litet till middag.. Så jävla dålig!

Planering, 2012-03-16

Kategori: Träning

Här kommer då dagens planering. Enjoy.


IN:
Frukost:
Mannagrynsgröt, 128 kcal
Lunch: Mini keso & Tonfisk, 180 kcal
Middag: Köttbit & Sallad, inte mer än 200 kcal

Totalt in: 508 kcal

Sen blir det ju även lite vin, men det ska jag inte räkna med idag.


UT:
2 promenader á 30 minuter, -232 kcal,
Sen blir det för hoppningsvis en långpromenad när jag kommer till berga.
Wii, -? kcal

Totalt ut: minst -232
Uppdaterar uttaget senare under dagen när jag vet mer exakt.




Spakväll

Kategori: Allmänt

Godmorgon!

Fan vad jag är bra. Blir bara bättre och bättre på att hålla mina planeringar.
Gick hem direkt efter jobbet, diskade och fixade lite hemma. Sedan packade jag ihop min väska och gick till simhallen.

Började med att sola i 20 minuter, sedan simmade jag i 40 och bastade i 15. Jag smörjde in mig och rengjorde ansiktet. Skrubbade mig. Det var så otroligt skönt. Lite egen tid för en gångs skull. När jag kom hem så satte jag på mig myskläder och tog en skål med lätt yoghurt och frysta bär samt en kopp grönt te.

Jag satte på filmen Due Date och började skriva på mitt CV & personliga brev. Det blev as bra! Så nu har jag sökt en tjänst här på min avdelning. Är ju bara tillsvidare, och mitt kontrakt sträcker sig bara till sista augusti. Så håll tummarna att jag får jobbet.

Känner att jag hade en väldigt produktiv dag igår. Stolt!
Juste, jag gjorde även några övningar innan jag gick och la mig. Inte mycket dock, men det är ändå något. Var ju dessutom och simmade.
Det blev 30 sit-ups, 15 rygglyft & 15 armhävningar. Sedan så stretchade jag också. Länge. Jag är så otroligt stel i kroppen. Vet inte riktigt vad det beror på men det var skönt att få strecka ut sig lite.

Går dagen hamnade hur som helst på -75 kcal. Känns helt okej. Även om jag hade velat att det hade varit en lite bättre siffra.



Idag kommer bli en bra dag, hoppas jag i alla fall!

Jobbar ju bara till 16.00 idag. Otroligt skönt. Längtar så efter helgen.
Då kommer M och hämtar mig på jobbet, han ska köra mig till en kompis som bor i Åkersberga.
Vi ska ha lite tjejkväll, grilla och dricka vin. Har lite ångest redan nu, är rädd vad intaget kommer att hamna på idag.

Kanske kan övertala henne att köra lite Wii eller liknande. Så jag bränner lite kalorier. Det lär även bli en promenad när jag kommer dit för hon har hund.

Ska även sova där! Mysigt. Det tar ju nästan två timmar att åka komunalt hem därifrån. Så det är lika bra att stanna över natten. Lär ju bli en morgon promenad också! ;)

Lär inte bli så mycket mer uppdatering än det här idag. Kommer slänga in en planering senare.
Även för helgen om jag orkar, annars planerar jag det imorgon. Måste ju kompensera för allt som kommer att ätas idag.
Har med mig dulco till jobbet, ska ta en innan jag går och lägger mig. Det lär bli perfekt tidsmässigt.
M ska nämligen hämta mig runt 11-12 på lördagen.

Hoppas att ni får en bra start på helgen. Stay strong! <3

Jahaja

Kategori: Träning

Verkar inte som om det blir något plugg för mig idag. Hade verkligen behövt det, men eftersom hon på skolan som är ansvarig för datorerna inte svarar så ser det mörkt ut.

Så drar nog till simhallen istället. Ska ha en liten spa kväll tror jag. Först simma, sedan ska jag sola och basta. För att sedan smörja in mig och mysa ner mig i soffan med en kopp te. Låter ju mycket bättre än att plugga iaf ;)

Ska ju även göra mina övningar! Så blir nog lite yoghurt med bär till middag. Trots att jag skulle strunta i det idag. Men tycker jag är värd det om jag nu ska simma och köra styrka! :)

Missing you!

Kategori: Mat

God morgon!

Trots hets, inget gym och ingen styrketräning så visade vågen 46,9kg i morse (BMI 18,3).. Förstår inte hur det är möjligt men jag är nöjd! :) -3 hg sen igår.

Eftersom det inte blev någon träning igår så gick jag upp en halvtimme tidigare i morse för att göra några övningar nu på morgonen istället.

Det blev lite gott och blandat! 60 sit-ups, 15 upphopp, 30 kissande hunden, 20 knäböj och 1 minut plankan.

Det känns som om det kommer bli en tuff dag idag.
Vi är 6 personer borta på jobbet, så vi är bara 5 här. Sjukt! Har varit få personer hela veckan, men 5 känns lite väl extremt.

Sitter ju på en telefonsupport så det blir svårt att få ihop det med luncher och dylikt. Inte för att det gör mig så mycket men jag måste få min promenadSen så måste jag jobba över idag. Suck! Jag som skulle till skolan för att göra klart ett grupparbete. Aja får bli lite sen helt enkelt.

Min syster har precis uppdaterat sin facebook med en massa bilder från sin jorden-runt resa. ÅH vad jag saknar henne! Hon har varit borta sedan den 20 november och kommer inte hem för ens den sista maj. Om hon ens kommer hem då. Hon har träffat en australienare så hon kanske stannar där?

Fan, jag vill bara att hon ska komma hem. Eller att jag vinner på lotto så att jag kan åka och hälsa på henne. Min älskade lillasyster.





Idag kommer jag äta ungefär som igår. Har med mig lunch idag med. Keso med tonfisk och sallad var sjukt gott! Det måste ni testa.

Här komer i alla fall dagens planering:

IN:
Frukost:
Havregrynsgröt, 130 kcal
Lunch: Mini keso & tonfisk med sallad, 200 kcal
Middag: Mild lättyoghurt & bär, 80 kcal

Totalt IN: 410 kcal


UT:
3 promenader á 30 minuter, -348 kcal
Träning hemma. Tror jag ska köra några blandade övningar.
Lägger upp mer exakt senare när jag har bestämt vilka jag ska göra.
Simning, -175 kcal

Totalt ut: -523 kcal

Hets

Kategori: Mat

Så jävla besviken på mig själv!!! Har precis ätit en halv ben & jerrys!! Dessutom så blev det inge gym idag. Åh vad arg jag blir!!

Imorgon blir det ingen middag för min del! Jag ska lida.

En historia.

Kategori: Allmänt

Vet inte riktigt hur jag ska börja, men jag tänkte att jag skulle berätta lite om varför jag började förakta min egna kropp.

Jag har alltid varit den korta, mullig tjejen bland mina vänner och familj.
Det är väl ingen som direkt har påpekat det. Men jag har verkligen skämts över min kropp. Över hur jag ser ut.

Både min syster och mamma är långa, smala. Har långa fina ben.
Jag har fått min pappas kropp. Kort och stubbig. Hatar det. Har jag alltid gjort.

Även mina vänner är alla runt 170 cm, smala, långa ben. Allt jag inte har. Allt som jag älskar. Varför har jag fått en sådan ful kropp?

När jag var mindre sökte jag till balettakademin för att gå på lågstadiet där. Jag kom till sista uttagningsprovet.
Jag var både vig och kunde alla danssteg. Jag hade gått på gymnastik i cirka 6 år.

Dommarna eller vad man nu ska kalla dem bad mig ha tightare kläder till sista provet.
Innan hade jag haft mjukisbyxor och ett linne. Jag gjorde som de bad mig.
Då fick de se min kropp. Så som den verkligen såg ut.
Jag kom inte vidare. Kanske inte så konstigt? Eftersom alla balettdansöser är långa och smala.

Jag tänkte inte så mycket mer på det där, jag var ju så ung.
Började dansa på fritiden istället, men slutade efter ett tag.
Slutade även på gymnastiken då mitt lag lades ner och jag orkade inte börja om i en ny grupp.

Började lågstadiet och höll inte på med någon sport. Hade storlek 27 i jeans och såg ut som en kloss.
Mådde dåligt men gjorde inget åt det.

Fick höra en del kommentarer från olika personer. Tog de flesta väldigt hårt

I högstadiet hade jag gått ner lite grann. Vägde kanske 52 kg och var runt 160 lång.
Träffade mitt ex A, höll vikten väldigt bra med tanke på alla onyttigheter vi åt.

Vi höll i ihop till trean i gymnasiet. Det var då det gick utför. Riktigt ordentligt.
Festade onsdag, fredag och lördag varje vecka. Rörde knappt på mig.
Fick höra från klasskompisar att jag började bli väldigt rund.
Även mina närmsta vänner var orolig för mig eftersom jag inte tog hand om min kropp.

Efter studenten åke jag och en kompis på en fest-resa i tre veckor. Drack varje dag och åt konstant.
Gick upp ca 10 kg på 6 månader. Vägde då 60 kg.
Pappa och mamma såg dirket att jag hade gått upp och frågade vad vi egentligen hade gjort där borta?

Mamma och pappa var väldigt stöttande men jag mådde extremt dåligt, fick inte på mig mina kläder. Jenasen fick jag på mig upp till knäna sedan tog det stopp.
Jag tänkte att fan nu måste jag ta tag i det här och började med shakes. Det höll väl i si sådär en vecka. Så jävla äckligt. Gick i alla fall ner något kilo.

Fick komentaren "har du gått ner i vikt? Det syns, man kan se din haka nu". Av mitt ex. Tog det så otroligt hårt.
Tänker fortfarande på det där. Just dom orden. Var jag verkligen så tjock? Hur kunde jag låta det gå så långt?

Även kollegorna på förra jobbet sa att när jag började där sommaren 2009 (efter studenten) var fet. Men att jag nu såg smalare ut. Visst blev jag glad men inte så kul att höra att man har varit fet. Inte haft någon haka.

Jag höll mig på en vikt på ca 58 kilo fram till Oktober förra året.
Sedan kom min nuvarande kollega med förslaget att vi skulle anmäla oss till tappa. Det var min sporre.
Gick mellan 10 000 - 20 000 steg/dag. Det var perfekt.
Jag gjorde övningar hemma och gick mer och mer.
Men jag tyckte inte att det gav något direkt resultat. Stod liksom stilla och trampade på samma äckliga vikt.

Det var då jag startade bloggen. Mest för mig själv, för att hålla reda på vad jag äter och hur mycket jag rör mig.
Till en början åt jag ca 700 - 1000 kcal per dag.
Men det blev mindre och mindre.

I dagsläget så äter jag ca 300-400 kcal per dag. Dessutom tränar jag så hamnar oftast på noll eller minus.
Får ångest så fort jag äter godis eller liknande.
Är så otroligt rädd att gå upp igen. Vill inte bli tjock.

Den här sommaren är det jag som kommer vara den smala. Även om jag inte är lång så kan jag väl åtminstonde få vara smal?
Nu väger jag 47 kg. Och har aldrig mått bättre! Ska gå ner något kilo till sen är jag nöjd.

Det ända som oroar mig nu är hur jag någonsin ska kunna börja äta normalt igen?
Utan att gå upp dessa kilon.

Kanske om jag motionerar lika mycket och inte äter så mycket pasta, ris & potatis.
Bara på helger? Sedan under veckorna så kan jag äta GI?
Det borde ju funka.
Att jag kanske unnar mig något gott i glass eller godis väg bara på lördagar och bara något litet?

Jag är rädd helt enkelt. Så många frågor som snurrar i mitt huvud som jag så gärna vill ha svar på.
Hur många kalorier per dag kan man egentligen äta för att behålla vikten?

Ber om ursäkt för långt inlägg. Men tack till er som orkade läsa <3

Vårkänslor

Kategori: Mat

God morgon! Solen skiner och jag är på bra humör idag. Ska äntligen komma iväg till gymmet med mamma!
Vågen visade 47,2 kg imorse. Så hoppas verkligen på att få se sexan imorgon.

Gårdagen gick bra föresten. Gjorde mina övningar som jag hade planerat och åt inget mer sen på kvällen. Jag blir bara mer och mer taggad på att gå ner till sommaren. Mer och mer kläder blir förstora! Till och med mina jeans som är i storlek 24 är förstora?! Men det varierar ju från modell till modell. Mina höftben har börjat synas, snyggt!

Hur går det för er?

Jag trivs mer och mer med min överkropp, men inte med mina lår, vader och rumpa.. Fläskberg.



Igår var jag duktig och gjorde en matlåda för typ första gången någonsin som jag ska äta idag.

Har lagt upp dagens planering. Den ser ut såhär:

IN:
Frukost:
Fibergröt, 98 kcal
Lunch: Mini keso med tonfisk och lite gurka/tomat/paprika, 200 kcal
Middag: Lätt yoghurt med citronsmak & frysta bär, 80 kcal

Totalt in: 378 kcal

Sen kanske jag unnar mig något gott till yoghurten ikväll eller kvällsfika. Antingen en macka med skinka och gurka eller en mums-mums. Kommer ju att hamna på minus i vilket fall. Vi får se, är inte sugen nu iaf.

UT:
3 poromenader á 30 minuter, -348 kcal.
Crosstrainern 40 minuter, -? kcal
Styrketräning (samma övningar som igår), -63 kcal


Intag

Kategori: Träning

Glad! Än så länge har jag hållit mig till dagens planering. Ätit det jag planerat. Det ändå som gick lite över var lunchen. Hamnade på 166 kcal istället för 150. Men det känns ändå okej. Ligger än så länge på +2 kcal.

Jag har tagit mina tre promenader och ska snart gå upp till Ica för att handla lite mini keso till imorgon. Sen när jag kommer hem så ska jag göra mina övningar hade jag tänkt! :) är faktiskt taggad!

Blir inga fler uppdateringar idag. Vi hörs imorgon. Stay strong! <3

Om mig

Kategori: Allmänt

Här kommer lite onödig fakta om mig. Hoppas ni får en bättre bild om vem jag är.

Namn: Linnea
Ålder: 22 år
Längd: 160 cm
Vikt: 47,3 kg
Lägsta vikt: 47,1 kg
Högsta vikt: 60 kg
Skostorlek: Oftast 36, ibland 37
Hårfärg: Blond
Civilstånd: Sambo
Favoritdoft: Är allergisk mot parfym, tyvärr. Jag använder Victoria's Secrets body mist.
Favoritmat: Rotfrukter i ugn med kyckling och hemmagjord tzatsiki. Risotto. Självklart grillat.
Favoritlåt: Dancing the whole way home - Miss Li. Blir så glad utav den låten.
Favoritdryck: Vatten & Te.
Favoritsaker att göra: Umgås med min pojkvän, promenera/träna och umgås med min familj/vänner.
Favoritplagg: Just nu så är det mina svarta skinny-jeans & skinjackan.
Favoritbil: Vår älskade mini cooper!!
Favoritfärg: Svart, vitt & korall/dammrosa.
Styrkor: Omtänksam, glad & positiv.
Svagheter: Otroligt dåligt självförtroende. Är väldigt blyg när jag träffar nya människor och tänker jämt på vad andra tycker om mig.
Rädslor: Att något ska hända min familj. <3




(Listan är lånad av http://wannathinlife.blogg.se)


The sun is shining

Kategori: Mat

Har precis gjort klart dagens planering. Ska äta lite mer idag eftersom jag ska försöka träna ikväll.
Jag orkar inte träna när jag äter så lite som jag gjorde igår. Blir helt svimfärdig.
Härlig känsla det där. Känna sig lätt, tom.

Planeringen ser i alla fall ut såhär:

IN:
Frukost:
Råggröt med kanel & äppelmos, 105 kcal
Lunch: Sallad, max 150 kcal
Middag: 1 dl lättyoghurt med citronsmak, frysta bär och kellogs K all bran, 80 kcal

Totalt in: 335 kcal


Har inte riktigt bestämt vad och hur jag ska träna ikväll. MEN jag ska i alla fall gå mina 3 obligatoriska promenader á 30 minuter. -348 kcal.

Sedan ska jag få tummen ur och göra mina övningar som jag hoppade igår.
Har ju inte kunnat träna på en vecka så känns som det är dags att ta tag i det där nu.

Vet inte riktigt hur många kalorier jag bränner på det men jag ska räkna ut det senare.
Tänkte även höra med M om han vill ta en promenad efter middagen. Lika bra att passa på medan det är så härligt vårväder. Det var 9+ grader ute igår kväll vid 21.00. Hel sjukt!




Minus!

Kategori: Allmänt

God morgon! För det är faktiskt en god morgon idag. -9 hg sen igår.

Höll planeringen till stor del igår. Det blev en mandarin utöver äpplet och gröten. Sen orkade jag inte göra övningarna. Men jag är nöjd. Ska satsa på att göra dom idag istället :)

Har sett att jag fått en massa nya läsare! Välkomna hit! Jätte kul att se så många nya.
Kanske är dags för en frågestund? Eller att jag skriver ett inlägg om vem hag är? Låter det intressant?

20 minuter kvar

Kategori: Allmänt

Åh skönt! Slutar snart. Då ska jag ut i vårsolen och ta en riktigt lång promenad. Sedan är det dags att åka till barkaby för tredje gången på en vecka?! Ska äntligen köpa mina balkongmöbler.

Vid 3 ska jag vara på skolan för att träffa min grupp. Vi ska göra klart våran logga till vår brief. Sen ska jag vara där fram till 20.30 ikväll.
Ska bli skönt att slippa allt som har med mat att göra.

Planering

Kategori: Mat

Planeringen för idag är inte rolig.
Nu måste jag ta tag i det här. Inget mer godis. Inga mer kakor. Inge mer glass.
Nu är det slut! Om jag ska klara detta till sommaren så måste jag skärpa mig.

Dagens planering.
IN:

Frukost: Havregrynsgröt 1dl, 144 kcal
Lunch: 1 äpple, 72 kcal
Middag: Ingen middag idag. Är i skolan då.

Sen kommer jag även äta läkerol samt dricka mycket te och cola zero.
Så totalt in SKA hamna på: 216 kcal

UT:

En timmes promenad -232 kcal.
Sen ska jag även göra övningar hemma ikväll.
30x3 Sit-ups
12x3 Push-ups
12x3 Rygglyft
20x3 Utfall
12x3 "Kissande hunden"

Ska räkna ut mer ordentligt när dagen är slut.
Kommer bli så besviken på mig själv om jag inte klarar detta..

Det som är bra är att jag verkligen kommer att chocka kroppen med ett varierat intag om man jämför med igår.
Nu ska vi bli smala!

Ångesten är en del av mig idag

Kategori: Vikt

Dagen har börjat så otroligt dåligt! Lika dåligt som dagen igår slutade.
Ni kan ju antagligen gissa varför. Jo eftersom jag åt som en jävla häst igår som inte sätt mat på en månad. Kan ju säga att det visade sig på vågen i morse. +1,2 kg!!!!! Hur fan i helvete lyckades jag med det? Så otroligt misslyckad.

Gjorde allt jag kunde imorse när jag såg detta. Åt torkade plommon, drack svart kaffe (stor kopp) innan jag tog en rask promenad till jobbet. Ska även ta två dulco om någon timme. Nu jävlar ska skiten ut! Har ju inte gått på toa sen igår kväll så förhoppningsvis är jag tillbaka på 47,1 kg imorgon.

Håll tummarna för mig. Behöver allt stöd jag kan få för att klara mig igenom den här dagen. Ska lägga upp en liten planering inför idag senare också!

Jag hoppas eran vecka startar bättre <3

Varför är jag så jävla svag?!!

Kategori: Mat

Usch och fy. Mår så illa. Jag är äcklig. Svag. Har ingen kontroll alls. Nu får det vara nog! Nu ska jag åter ta kontrollen. Den här helgen är bortom räddning för länge sen ändå.

Vill inte ens veta vad jag landar på idag. Men minst 1000 kcal. Mår dåligt bara av att se siffrorna.. 1000. Tusen kalorier. Mer. Garanterat.

Först åt jag ju som sagt scones men dom kalorierna gick jag ju bort direkt. Så hamnade på typ +/- 0. Sen vart det fika med mamma hos mig, mums mums. 80 kcal.

Middagen är nog värst idag. Var inte ens hungrig. Men ändå åt jag som en jävla häst och då överdriver jag inte. Men alla sa att jag hade blivit så smal så ville inte att folk skulle börja undra. Överdrev nog en aningen. Till förrätt blev det chèvre ost med honung i ugn och kantareller till. Åt upp allt i ett nafs. Älskar mammas och pappas mat.
Huvudrätten bestod av en gryta. Fläskfilé, sås m.m. + ris och sallad. Tog inte så mycket ris blev mest gryta och sallad men ändå! Grädde! Inte okej.
Sedan var det efterrätt.. Frozen cheesecake och kladdkaka med hallon. Blev en bit av varje.

Nu känner jag mig spy-färdig! Tur att det inte blir någon middag för mig imorgon. Så blir det minst 1-2 timmars promenad på det. Ny vecka, nya tag.
God natt!

Långpromenad

Kategori: Träning

Morgonvikten visade 47,1kg, BMI 18,4. -5 hg sen igår.

Förstår inte hur det är möjligt. Åt en hyfsad ordentlig middag bestående av spagetti och köttfärssås. Sen på festen bjöds det på hemmagjord glass och cheesecake. Var ju tvungen att testa båda! sen rosévin på det. Men jag är otroligt nöjd.

Har i alla fall startat dagen med en långpromenad på 6 km hem till mamma och pappa, -267 kcal. Så än så länge ligger jag på minus. Trots den goda frukosten imorse. Jag och M bakade scones. Ligger på -33.

Så nu ska jag hjälpa till att städa, laga mat och baka inför ikväll. Vi ska fira mamma som fyllde år i fredags. Släkten kommer hit. Ska inte äta mycket alls och bara smaka lite av det vi ska baka. Tror det blir kladdkaka och frozen cheesecake. Mums!

När vi är klara med alla förberedelser så bär det av till barkaby för att kolla på balkongmöblerna igen. Då blir det mer motion.

Fest (varning för långt inlägg)

Kategori: Allmänt

Var ju på födelsedagsfest igår. Då kan man undra vad jag gör uppe såhär tidigt. Jag hade skit tråkigt helt enkelt. Drack inte ens allt mitt vin. Hällde ut ett glas och då hade jag bara en halv vinare. Så drack väl si sådär 1 glas. Gick hem vid halv 12. Ja, så var det med den kvällen.

Haha fan vad jag har blivit tråkig. Jag gick egentligen mest för att säga hej, då jag inte träffat mina kompisar sedan januari typ. Men har aldrig kul längre. Har inget gemensamt med någon? Trivs typ med någon enstaka person. Är hellre hemma med M eller umgås med mina föräldrar.. Sorgligt. Behöver träffa nytt folk. Har liksom hängt med dessa vänner sedan jag gick i 7an. Hur gammal är man då? 13? Nu är jag 22. Pinsamt.

Aja andra anledningen till att jag gick dit var för att se om någon skulle kommentera min vikt. Alltså om någon skulle se att jag har gått ner. Och ja. Dom såg. Flera kommenterade. Blev så glad!! Dom frågade hur mycket jag hade gått ner. Då var jag nästan ärlig, sa 8 kg. Har egentligen gått ner 10-11. Dom frågade också hur mycket jag vägde nu. Sa 50. Väger 47,6. Lika bra att ljuga lite.

Nu är jag taggad inför sommaren! :) ska ju gå ner lite till. I alla fall tajta till kroppen. Puss!

12-03-10

Kategori: Allmänt

Vilken effektiv morgon. Har både städat hela lägenheten och tvättat. Skönt. Har ju tvättstugan 4 trappor ner utan hiss, perfekt träning ;)

Frukosten blev samma som igår. Det vill säga yoghurt med frysta bär och all bran samt grönt te. 80 kcal.

Nu bär det in till stan. Ska hämta mina byxor som är uppsydda efter mina korta taxben. Ska även fika med mamma och pappa samt gå på systemet. Ska köpa lite finare öl till min kompis som har födelsedagsfest idag. Själv ska jag bara dricka en halv flaska rosé. Inget mer.

Ska ta en promenad på Kungsholmen också. Det är ju så härligt väder!

Illamående

Kategori: Mat

Blev en liten bit prinsesstårta och en liten bit chokladtårta... Vill spy. Mår illa. Tog även två koppar kaffe.

Tur att vi ska ta en promenad in till stan imorgon samt tvätta och städa. Då ska det brännas kalorier!!

Middagen

Kategori: Mat

Nu är nästan det värsta över! Skönt det. Har precis ätit middag. Åt mest sallad, 1 skiva Parmaskinka, 2 skivor rostbiff, smakade en tugga av potatisgratängen, en liten bit bröd och så cola zero på det. Middagen landar på ca 165 kcal. Totalt än så länge är 245 kcal.

Men har inte räknat ut idag heller. Men har gått en del och hjälpt M's mamma att göra i ordning. Nu är det bara det värsta kvar. EFTERRÄTTEN.. Måste kontrollera mig. Måste vara stark.

It is my turn now

Kategori: Allmänt

Smärtan är över och mensen har kommit. Skumt ska inte ha min mens för ens om två veckor.. Kanske är vätskan från cystan som kommer ut nu? Hur som helst så är det skönt. Ingen mer smärta! :)

Har precis varit och köpt presenter åt mamma. Blev en massa hemma-spa produkter. Hoppas hon blir nöjd :) ska även köpa lite blommor på söndag.

Vi hat även varit och hämtat två tårtor och en kanellängd till ikväll. Hur ska jag klara detta? :( finns även baguetter, potatisgratäng och rostbiff. Måste ha kontroll. Får inte äta. Ska inte äta. Bara ytterst lite.

Än så länge har jag inte ätit något mer än frukosten jag åt imorse. Känns i alla fall bra.

Nu ska jag kolla på Simpsons :p

In pain

Kategori: Mat

Jävla skit! Har så otroligt ont igen.. Måste typ åka in till akuten. Det var ju det läkaren sa, att om det blir sämre så måste jag komma in igen. Men jag vill inte. :(

Frukost

Kategori: Mat

Kan inte lägga upp någon matplanering inför idag. Vi ska till M's föräldrar idag för hans mamma fyller år. Så det blir lite fest. Min mamma fyller också år idag men henne ska vi fira på söndag.

Så vad det bjuds på där vet jag inte än. Men ska äta lite! Och det som är så bra är att ingen kommer att reagera då jag har mått dåligt hela veckan. Perfekt!
Ska inte gå över 400 kcal idag iaf.

Vi ska snart åka dit, vid 11 ungefär. Vi ska hjälpa till att göra i ordning samt ta långpromenaden med hunden.

Sitter och äter frukost nu. Det blev 1 dl mild lättyoghurt, hallon & blåbär, lite kellogs k all bran och en kopp grönt te.
Totalt 80 kcal.

Bilder & vikt uppdatering

Kategori: Bilder på mig

Dagen kan inte ha börjat bättre! Vågen visade 47,7 kg. -2hg från igår. Har inte tränat på hela veckan så är väldigt nöjd!

Här kommer lite morgon färska bilder på min mage samt ben.

Behöver inspiration.

Kategori: Vikt

Kände att jag behöver lite inspiration. Här kommer en bild bomb!

Älskar benen, magen och rumpan på de tre sista bilderna!! <3

Vilken dag

Kategori: Mat

Efter jag hade städat lite på morgonen och efter M kommit hem så åt vi frukost tillsammans. Jag tog ca 2 dl mild lättyoghurt med citron smak, 80 kcal.

Sedan drog vi iväg till barkaby och shoppade loss på Ikea, blev lite smått och gott :) vi var även på plantagen, outleten och chili. Hittade balkongmöbler och ett matbord som vi ska köpa sen. Längtar verkligen tills man kan sitta på balkongen och njuta av solen! Vi åkte även förbi våra pappors jobb och hälsade på.

Blev en fika inne på plantagen, tog en äppelpaj.. FAN!! Aja har skitit som en ko idag så lär ju gå jämt ut. Har inte fått behålla någon mat alls. Tack dulco. Fikat landade på ca 250 kcal.

Fick sjukt ont i magen efter det. Usch. Så har knappt vågat äta nått vilket är bra. Men till middag blev det havregrynsgröt med kanel och äpple, 145 kcal. Perfekt!

Har inte räknat hur mycket jag har gjort av med idag men med tanke på att jag har städat och sprungit runt i butiker så lär det ju vara en del iaf :)

Nu ska jag mysa i soffan lite. Om jag känner mig bättre ikväll så blir det nog lite övningar. <3

Hungrig men vill inte äta

Kategori: Allmänt

God morgon.

Idag mår jag mycket bättre och ska försöka komma ut på en promenad. Får panik om jag ska sitta hemma en hel dag till! Måste få komma ut och röra lite på mig. Ska tvinga med mig M ut och gå när han slutar jobbet.

Känns som jag har haft en effektiv morgon. Jag har dammtorkat, bäddat och diskat. Ska även dammsuga senare och försöka få en tvättid. Tvättkorgen väller över!

Nej nu blir det en cigg och kanske lite frukost. Vi får se! :)

Laxera

Kategori: Allmänt

Är ju som sagt inne på min andra dag med morfin och någon annan slags värktablett.. Morfin har ju fler biverkningar, tre som jag har märkt av. Yrsel, illamående och förstoppning. Så ska ta en dulco om ett tag. Min mage är stor som en ballong. Hatar det!

Vill vara smal och fin, inte uppblåst och tjock som det lilla fettot jag är.

Längtar verkligen tills jag når min målvikt. 46-47 kg. Vilken dröm! Lätt som en fjäder, vacker.
Får verkligen panik av att inte kunna röra på mig. Vill iaf kunna vara ute och gå. Få lite motion och frisk luft. Men kan ju knappt gå så det är bara att härda ut.

Mår förhoppningsvis bättre imorgon :)

Morfin

Kategori: Allmänt

Ringde min läkare och han skrev ut mer morfin tabletter åt mig. Mår jag inte bättre imorgon så måste jag åka in till akuten igen. Så håll tummarna att jag blir bättre :)

Spytt

Kategori: Allmänt

Nu har jag spytt också. Ringde M's mamma som jobbar på sjukhus och hon trodde att det berodde på morfinet. Men om jag inte mådde bättre om ett tag skulle jag åka in till akuten igen.

Jag har fortfarande ont i magen/buken. Tabletterna verkar inte fungera, dom hjälper ett tag men sen kommer smärtan smygandes tillbaka igen.

M är i alla fall iväg till Ica för att köpa lite blåbärs-soppa, ska tydligen vara bra för magen. Får se om jag får behålla det..

Idag kommer bli en bra dag!

Kategori: Mat

Morgonvikt: 47,9 kg. BMI 18,7.

Vet inte om jag mår sämre eller bättre idag. Har fortfarande ont, gick ut och tog en cigg. När jag kom in igen kändes det som om jag behövde spy. Det gick inte. Så jag reste mig igen, allt började snurra och allt svartnade. Jag började kallsvettas. La mig ner på golvet i 15 minuter. Nu känns det bättre igen, men har fortfarande ont..

Suck, undrar vad allt detta beror på.
Måste vila igen.

Morgondagens planering!

Kategori: Mat

Imorgon ska jag som sagt vara hemma. Men det betyder inte att jag får sova länge. Hantverkarna kommer imorgon vid 10 tiden.

Jag ska sätta klockan på 9.00 imorgon, klä på mig och äta frukost. Sedan ska jag gå en promenad för jag vill inte vara hemma när dom kommer.

M slutat jobbet 10.30 så då ska vi iväg och kolla presenter åt våra mammor. Båda fyller år på fredag.

Hur som helst, morgonens planering!

Frukost: en grapefrukt, kanske 1 dl lättyoghurt med kiwi och frysta hallon. 80 kcal
Lunch: -
Middag: soppa, 100 kcal

Sen ska jag försöka röra på mig så mycket som möjligt för att kompensera upp för idag.
Nu ska jag sova, hörs imorgon!

Akuten

Kategori: Allmänt

Aj aj aj. Har varit på akuten hela eftermiddagen. Kom hem vid 19.00. Visade sig att smärtorna kommer från livmodern. Läkarna tror att det kan ha varit en cysta som spruckit och att det har samlats vätska i buken.. Har fått morfin tabletter och starka voltaren. Om det inte gått över imorgon så måste jag åka in till akuten igen och måste kanske opereras. Det gör fortfarande ont så har lite ångest över imorgon. Vill bara att det ska gå över! Vill inte opereras. Och jag vill kunna träna, får panik av att knappt kunna gå :(

Hur som helst, matmässigt så har dagen gått helt okej ändå. Åt lite råggröt med kanel och äppelmos till frukost. Sedan blev det en mandarin och ett päron underdagen. Sen soppa och glass till middag.

Jag vet att jag inte skulle äta något onyttigt denna vecka men med tanke på hur ont jag har haft så kände jag att jag behövde lite glass. Är ju så gott när man mår dåligt.

Ligger på 437 kcal in. Känns bra med tanke på att jag inte har motionerat något idag. Vägde mig innan middagen och då vägde jag 48,3 kg, hoppas verkligen jag får se 7an denna vecka.
Hade ju hoppats på att få se den redan i måndags, men man kan ju inte få allt. Får kämpa vidare helt enkelt!

Eftersom jag är sjukskriven imorgon och knappt känner mig hungrig på grund av magen så ska jag inte äta så mycket.

Lägger upp en planering för imorgon om ett tag. Ber om ursäkt för långt inlägg, tack till er som orkade läsa <3

12-03-06, Sjuk

Kategori: Mat

Dagen igår gick bra. Maten framför allt! Gröt till frukost och 1 varma koppen till lunch. No less, No more.
Fick mina tre promenader så kände mig nöjd.

Kursen var dessutom väldigt rolig, vi fick göra en moodboard och börja skissa på en logotyp  till vår brief. Men eftersom jag är så blyg och har dåligt självförtroende kände jag att jag inte tillförde så mycket. Måste verkligen bättra mig!!

Det blev dock ingen träning när jag kom hem. Mådde inge vidare. Kände mig trött och otroligt frusen..
Idag mår jag inte bättre. Jag fryser och har så jävla ont i magen. Kan inte gå/stå. Är på jobbet nu och väntar på att M ska komma och hämta mig. Min räddare i nöden.

Hatar verkligen att vara sjuk, om det inte är vinterkräksjukan då. ;) Kommer troligtvis inte kunna träna idag. Men kanske kan ta en långpromenad på eftermiddagen om magsmärtan går över. Ska i alla fall inte äta något idag. Åt lite råggröt nu på morgonen i hopp om att magsmärtan skulle gå över. Men icke. Så det blir bara te och frukt resten av dagen.

Uppdaterar senare. <3

12-03-05

Kategori: Allmänt

Godmorgon! Nu är det en ny vecka och nya tag! Ska inte äta en enda sötsak denna vecka.

Vågen visade prick 48 kg imorse. Så hoppas, HOPPAS verkligen att den visar 47,X imorgon. Jag är så taggad. Då har jag bara 2 kilo kvar till drömvikten.

Dagen igår slutade ialla fall bra. Jag höll det jag hade lovad mig själv. Åt inget tacobröd, utan bara sallad och så lite köttfärs. Typ två matskedar? Så det kändes riktigt bra. Efter middagen så bjöds det på bullar, jag gav min till M. Känner mig stark. Jag har kontroll. Vi gick en sväng med hunden, 1,2 km. Inte mycket men alltid något.

När vi kom hem körde jag tre olika set med övningar. Jag började med ben. Utfall 20x3, Benlyft 12x3 (sånna när man ligger på sidan och lyfter ett ben i taget) & Rumplyft, 12x3 (när man ligger på rygg och lyfter upp rumpan och höfterna). Efter det var det dags för armar och rygg. Körde rygglyft 12x3, push ups 12x3 & Armböj 12x3 (när man är högre upp med armarna och häver sig ner?). Haha, vilka konstiga förklaringar. Vet inte vad övningarna heter..
Och så sist men inte minst magen!! Sit ups 15x3 (raka), Sit ups 16x3 (åt sidan) & Russian twists 20x3.
Kände mig väldigt duktigt.

Men är lite besviken på att vågen inte visade mindre än vad den gjorde. Har gått så otroligt mycket i helgen, simmat & tränat. Får väl vara nöjd att den inte går upp iaf.



Dagens planering känns lite hektisk men det är bara skönt. Inga luckor för hets eller liknande!

Är på jobbet nu fram till klockan halv fem, sedan blir det en promenad hem. Därefter ska jag direkt ta tunnelbanan in till stan. Det är ju måndag idag vilket innebär Berghs fram till halv nio ikväll. Perfekt! Ingen middag. Kan inte bli bättre.


Dagen IN & UT

Frukost: Havrregrynsgröt, 216 kcal
Lunch: Varma koppen, 100 kcal
Middag: Har skurit upp lite melon som jag ska äta innan jag åker in till stan, 0 kcal (negativa kalorier)

Totalt in: 316 kacl


Blir ju inte så mycket träning för min del idag. Men kommer att gå 3 promenader á 30 minuter, -116 kcal / st
Sedan blir det nog även lite övningar hemma ikväll. Samma som igår.
Måste hamna på minus idag.

Sovdax

Kategori: Vikt

Snabb uppdate.

Kvällsvikt: 48,5 kg. Hoppas jag ser 7an imorgon! Hamnade iaf på minus idag.

God natt!

Söndag

Kategori: Vikt

Vaknade halv 8 imorse och kunde verkligen inte somna om. Jag och min mage är ovänner för tillfället, tog två dulco igår vid 5 tiden men har fortfarande inte fått gå på toa. Fattar inte vad problemet är?


Jag och M gick och simmade och solade i simhallen vid halv 10. Super skönt! Lite jobbigt att visa min kropp för främlingar men det gick bra. Vi simmade i en timme och solade en halvtimme. Sedan var det frukostdags.
Det blev en grapefrukt, ett kokt ägg och en halv portion havregrynsgröt. Frukosten landade på 150 kcal.
Vi ville ju ut och njuta av solen idag med så det blev en promenad på 5 km och en fika vid vattnet. Tog en kopp te samt en skumraket. Det som var mest kalorisnålt ;) Fikat landade på 135 kcal. Så än så länge ligger jag på -222 kcal. Känns väldigt bra. Ska hem till M's föräldrar ikväll och äta tacos. Ska inte ta något bröd, bara grönsaker och lite lite köttfärs. Så lär ju hamna på minus idag. Ska även föreslå att vi ska ta en promenad med hunden när vi är där. Sen även göra lite sit ups, push ups, utfall m.m ikväll.


Är så taggad på att bli smal nu när våren är här.
För vem vill se ut som ett fläskberg när sommaren knackar på dörren? Inte jag i alla fall. I år ska jag vara den smala.


M sa dessutom idag när vi var i simhallen att han tyckte att jag har mycket finare mage nu än vad jag hade innan. Då blev jag glad. Men han sa att han inte ville att mina bröst ska försvinna mer. Har typ inga kvar :P Får väl bli en bröstförstoring senare..
Nej nu ska jag vara lite social. Uppdaterar senare ikväll vad dagen slutade på. Vill se minus på vågen imorgon. Helst skulle jag vilja ha en lägre kvällsvikt idag, än vad jag hade som morgonvikt. Då vet man att det ger resultat!!

Hej jag är ett fetto!

Kategori: Mat

Usch usch usch!!! Lovar att vågen kommer att visa +1 kg imorgon. :((

Ligger på 406 kcal, vill bara spy! Mår så illa. Känner mig äcklig, smutsig. Imorgon är det jag som släpar mitt feta arsle till simhallen! Sen blir det långpromenad till det. Och fasta i möjligaste mån.

Vill gå ut och gå, gymma, röra på mig. Ja, göra något. Men M vill inte, och jag vill inte gå själv..

/En fet gris

Vårkänslor

Kategori: Allmänt

Härliga dag! Startade dagen med en grapefrukt och en kopp te, ca 60 kcal. Sedan tog jag och M en långpromenad in till stan för att byta och lämna tillbaka mina jeans som jag köpte förra helgen. Skönt att ha det gjort.

Vi tog en fika i solen på mellqvist. Blev en latte och en kardemumma bulle. Jag vet, super onödigt! Men var verkligen sugen. Tyckte att jag förtjänade det. Brände 410 kcal på promenaden. Så ligger än så länge på -109 kcal.

Nu ska vi hem och sätta oss på balkongen och mysa i solen! Sen medan M grillar ska jag göra lite styrkeövningar. Vi hörs sen :)

Resultatet

Kategori: Vikt

Fastan gick sådär, men klarade iaf 10 timmar. Är ändå glad eftersom det var min första gång. Ligger än så länge på -97 kcal. Kanske blir något mer ikväll, vi får se.

Skriver senare vad kvällsvikten hamnar på. Måste vara minde än imorse, har lyckats på toa idag! Intressant va?! ;)

So far, so good

Kategori: Vikt

Har inte ätit något än så länge, känner mig inte ens sugen! Skönt.
Lyckades prata mig ur lunchen och tog en timmes promenad istället, vilket väder!

Har även pratat ur mig middagen ikväll, sa till mamma att jag skulle ta något innan jag kom dit. Hoppas bara att jag kan stå emot maten. För vad smakar bättre än mammas mat?

Uppdaterar mer senare! Tjing.

12-03-02

Kategori: Vikt

Okej så fastan startade 08.30 idag. Får se hur länge jag klarar. Ska iaf äta frukost imorgon, vill ha min grapefrukt! :)

Fasta

Kategori: Mat

Nu har jag fått nog. Hur kan jag ha gått upp?! Äter lite, tränar. MEN kan inte gå på toa. Måste vara därför. Ja, vi säger så.

Dagens planering ser ut såhär:

Frukost: mannagrynsgröt, 128 kcal
Lunch: Fasta?
Middag: Fasta

Har bestämt mig för att fasta idag, eller ah från lunch fram till lunch imorgon. Så 24 timmar.
Kanske hoppar lunchen idag och bara tar en frukt, för det får man ju äta när man fastar. Right?

Hoppas jag kan starta fastan redan från och med NU. Men lite svårt med tanke på att jag är på jobbet i skrivandets stund. Ska ialla fall försöka, nu kör vi!

Får se hur dagen utvecklar sig. Ska iaf gå mina tre promenader. Funderar att även gå hem till mamma och pappa ikväll, det tar ca 1 timme. Men jag ska inte äta! Får säga att jag åt innan jag gick eller nått.

Får ta med mig en cola zero så jag klarar av alla frestelser helt enkelt!

Så om jag håller det här kommer mitt intag hamna på 128 kcal.
Och ut kommer hamna på ca: -561 kcal. Om jag nu går till mamma och pappa.

Är taggad inför idag. Nu ska jag bli smal.

Sämst

Kategori: Vikt

Så har man gått upp 4 hg. Helvete!! :((
Idag ska jag fan i mig fasta, och kanske strunta i gym och bara gå promenader istället?

En positiv, 1000 negativa

Kategori: Vikt

En positiv sak som har hänt är ju att jag iaf har nått mitt tredje delmål på 49 kg. Nådde det förra veckan, har bara glömt att meddela det! :)

Nästa mål: 47 kg BMI 18,4 och detta ska nås innan den 21/3. Det borde jag väl klara ?

12-03-01

Kategori: Allmänt



Kan inte direkt påstå att detta stämmer in på mig.
Jag kryper ihop i soffan och låter ångesten komma, som ett slag i magen.

Trodde aldrig att det skulle gå såhär långt. Jag har alltid älskat mat, maten har älskat mig.
Vi har varit älskare länge. 22 hela år. Jag och maten.
Som helan och halvan.
Jag har börjat tvivla. Maten vill mig inget gott. Maten är min fiende. HATAR honom.
Han växer sig fast, växer. För varje tugga jag tar, blir han bara större och större.
Min kropp växer i takt med honom. Fettet, Kalorierna.

Dagens IN & UT

Kategori: Mat

Varför kämpa för något som man ALDRIG kommer att uppnå? Jag känner mig så sänkt. Allt jag vill är ju att bli smal och vacker, är det för mycket begärt?

Imorgon ska jag iaf inte äta någon middag! M jobbar kväll så det blir perfekt att ta en liten mini-fasta från lunchen imorgon till frukosten på lördag.






Dagens in & ut:

Frukost: Havregrynsgröt, 195 kcal
Lunch: 1 dl pasta, 1 halv burrito (3 cm), 1 pankaka, 284 kcal
Middag: 1 ägg, 85 kcal
Övrigt: Varma äppelklyftor med kanel & vaniljsås, 92 kcal

Totalt in: 564 kcal

2 st 30 mins promenader, 232 kcal
Återkommer senare under dagen med vad jag förbrände på gymmet.

Jaha! Den här dagen kommer ju att suga. Kommer vakna upp som ett fetto imorgon. Känner hur byxorna sitter tajtare och tajtare runt låren..

Flodhäst

Kategori: Träning

Jaha, den här dagen började ju jätte dåligt. Gick tre promenader igår + 1 timme och 10 minuter på crossen. Hamnade ju på -291 kcal. Och vad visade vågen i morse? Jo, 48,1 kg (alltså en viktminskning på 1 hg). Hur är det ens möjligt? :/
Funderar på att laxera ikväll, det var ett tag sen jag kunde gå på toa. Kanske är därför?

Känner mig tjock, ful och extremt äcklig. Hatar mina lår, mina vader och allt fett runt magen. Varför händer det ingenting?

Hur som hest så ska jag träna idag igen, blir nog corssen och löpbandet, 20 minuter vardera eller nått.
För att sedan köra igenom kroppen med styrketräning.
Sen blir det ju mina dagliga promenader på det också, tyvärr så är det inte lika fint väder idag som det var igår.
Det regnar.

Önskar att jag hade mer intressanta saker att berätta i blggen. Men ingenting kul händer i mitt liv just nu.
Det enda jag ser fram emot är måndagarna, då är det kurs dags!