En ny start

en blogg om kampen mot min egna kropp

God morgon!

Kategori: Vikt

Startar denna underbara dag med en promenad runt lötsjön. Sedan ska jag hem och överraska älsklingen med frukost på ballongen! :) Vågen visade 37,1 kilogram imorse.

Matdagbok 17/7-12

Kategori: Mat

Gud! Kan inte fatta att mer än halva juli har gått. Känns mer som höst än sommar ute! Sommaren hittills har ju verkligen varit bedrövlig och jag antar att jag inte är själv som tycker så..

Dagens intag har gått bra. Frukost hela dagen ;)

Frukost: 98g yoggi mini blåst, 36g Ica lätt kvarg, 40g frysta hallon, 10g risenta müsli med kanel och psyllimfrön. 108 kcal.

Lunch: 1 portion mannagrynsgröt, 1 msk önos lågkalori äppelmos med kanel. 130 kcal.

Middag: 1 portion grynblandningsgröt, 1 msk önos lågkalori äppelmos, 1 dl valio laktosfria lättmjölk med kanel. 141 kcal.

 

Totalt in: 380 kalorier.


Även idag har jag kommit iväg på tre långpromenader. Härligt!

Fråga 8

Kategori: Allmänt

Fråga 8 - WHAT DO YOU NORMALLY EAT?
 
Jag äter det mesta. Förutom rött kött och laktosprodukter.
Men om jag själv fick bestämma så skulle jag leva på frukostmat. Jag äter helst yoghurt, gröt, keso, kvarg, bär och frukt. Det som känns lätt för magen att smälta. 
 
Frukosten består alltid av yoghurt, kvarg och bär. Till lunch brukar det bli gröt, eller något med keso. Typ lite tonfisk, eller någon sallad av något slag. Sen till middag blir det gröt om jag är själv, annars fisk eller kyckling och sallad till det.
 
Jag undviker kolhydrater så gott det går, men eftersom jag nu ska bli "frisk" så tvingar mamma, pappa och sambon min i mig kolhydrater till minst 1 mål om dagen. Synd för dom att dom inte lyckas speciellt bra. Mamma och pappa är på landet + att jag bor inte med dom och M vill inte tjata. Vi har sagt att det är upp till mig, vi vill inte att det här ska tära på vårt förhållande.
 
/ Linnéa <3
 

Vikt och sånt

Kategori: Allmänt

Jag vet att jag har varit extremt dålig på att uppdatera. Speciellt om saker som är intressanta. 
Har ju bott hos min sambos föräldrar sen i fredags, men nu är jag hemma igen! Så förhoppningsvis blir det lite mer roliga inlägg och mer betydelsefulla.
 
Vägde mig i fredags innan vi åkte. Har nämligen fått tillbaka vågen!
Den visade 38 kilogram. Nu vägde jag mig igen när jag kom hem. 37,7 kilogram med kläder.
Dessutom med två mål mat i magen.
Lycka! ska bli spännande att se hur dommen lider imorgonbitti. Utan kläder, på morgonen, tom.
 

Ursvik

Kategori: Träning

Befinner mig i skrivandets stund i ursvik. Är ute på långpromenad med hunden och älsklingen.

I eftermiddag ska jag träffa en go vän som jag inte träffat på flera månader. Blir nog en fika (en kopp kaffe) på någon mysig uteservering om vädret tillåter :)

Matdagbok 16/7-12

Kategori: Mat

Har inte haft tid att uppdatera nått idag :/ har tvättat, diskat och njutit av solen. Gått två långa promenader och ska snart ge mig ut på en till! :) Magen är som en ballong, känner mig gravid. Hoppas det lägger sig till imorgon. Jag låter bilderna tala för sig själva idag.

Totalt in: 455 kalorier.

Matdagbok 15/7-12

Kategori: Mat

Dagen har gått så otroligt bra! Jag har varit på riktigt bra humör för en gångs skull :) dessutom har jag gått 3 promenader, totalt nästan 1 mil. Stolt!

Frukost: 95g yoggi mini blåbär, 45g Ica lätt kvarg, 40g jordgubbar, 12g frysta hallon, 9g risenta müsli med kabel och psyllimfrön.111 kcal.

Lunch: 1 cup a soup creamy chicken & 1 Wasa rågrut med gurka. 88 kcal.

Middag: 167g pink lady äpple, 65g kesella lätt, 10g honung med kanel. 160 kcal.

Totalt in: 359 kalorier

Engelska parken

Kategori: Allmänt

Just nu befinner jag mig i engelska parken med älsklingen och hunden. Har gått halvvägs och har nu stannat för att fika nere vid vattnet.

Fråga 7

Kategori: Allmänt

Fråga 7 - ARE YOU LOSING WEIGHT IN A HEALTHY OR UNHEALTHY WAY?
 
Jag kan inte påstå att det sättet jag gått ner i vikt på har varit hälsosamt. Men det har funkat för mig och jag har mått bra utav att svälta mig själv. Älskar att känna mig frusen, yr och hungrig.
 
Men sedan jag kom hem från sjukhuset så har jag börjat äta 4 gånger om dagen (de flesta dagar i alla fall). Dock lite mindre portioner så att jag fortfarande går ner i vikt.
Så nu kan man väl säga att mitt tillvägagångssätt är hälsosamt. 
 
/ Linnéa <3

2012-07-15

Kategori: Allmänt

God morgon smalisar! :)
 
Idag är en sådan där dag då det känns som om allt kommer gå åt helvete. Vädret suger. Jag är tjock. Känner mig enorm. MEN jag ska försöka hålla humöret uppe.
 
Startade dagen med en 30 minuters rask promenad med hunden. Sedan gjorde jag i ordning frukost åt mig och M.
Har precis tagit en varmdusch, är så himla frusen av mig!
 
Idag ska vi ta det lugnt här hemma fram till klockan 12, äta lunch och så. Efter ska vi till engelska parken, som ligger på vägen till Vaxholm, för att ta en långpromenad med hunden. M är inte jätte taggad på det, med tanke på vädret. Men jag lyckades övertala honom. Måste ut och röra på fläsket!! 
 
Känns som om jag har världens bloggtorka för tillfället. Är det något ni vill läsa om? Tips, recept, fakta om mig? 
 

Uppdaterar mer under dagen! <3
 
 

Gårdagen, 14/7-12

Kategori: Mat

Det blev rätt dåligt med uppdateringar igår. Ber om ursäkt för det!

Jag och M var på American Car Show hela eftermiddagen och mötte upp en kollega till mig. Vi fikade lite och satt mest och pratade. Har inte träffat henne på över en månad. Vi gick alltså inte runt någonting och kollade på bilarna. Därför har jag heller inga bilder där ifrån.


Maten igår gick ju som sagt bra fram till middagen. Mamma och pappa kom nämligen över och åt med oss.   Igår hade jag en sådan ångest att jag inte ens klarade av att skriva det jag ätit i bloggen. Skämdes för mycket, det gör jag visserligen fortfarande men här kommer gårdagens intag. Kunde inte fota eller väga middagen, tyvärr.

Frukost: 100g yoggi mini blåbär, 52g lätt kvarg, 30g frysta hallon, 10g risenta müsli med kanel och psyllimfrön. En kopp kaffe. 114 kcal.

Lunch: 1 portion mannagrynsgröt, 1 msk önos lågkalori äppelmos med kanel och psyllimfrön. 137 kcal.

Mellanmål: 1 äpple. 52 kcal.

Middag: 3 st lammracks, potatissallad och jordgubbar med vaniljglass till efterrätt. 

Har absolut ingen aning om vad middag landade på. Och det skrämmer mig något enormt. Men jag tror middagen hamnade på 300-400 kcal. Usch. Äckliga tjock jag som inte kan säga emot. Eller jag försökte men mamma tvingade i mig mat. Som om jag beöhver det? Är jag inte stor nog liksom..

 

 

Smuts

Kategori: Mat

Blir ingen matdagbok idag. Allt gick bra fram tills middagen när mamma och pappa kom över.. Ätit groteskt mycket. Blivit i tvingad mat OCH efterrätt. Känner mig så smutsig, äcklig och tjock. Gråten sitter i halsen. Vill bara dö. Tack och godnatt!

2012-07-14

Kategori: Allmänt

God morgon!

Har nu varit vaken i 3 timmar.

Gått en 40 minuters promenad med hunden innan frukost och gjort frukost på sängen åt M (som vanligt)! ;) Just nu ligger vi i soffan och kollar klart på filmen vi hyrde igår.

Jag var så trött igår kväll och orkade nämligen inte se klart den, somnade vid 10 tiden.. Idag ska vi till Norrtälje och gå på american car show, mys! Hoppas bara vädret håller i sig. Vill så gärna ha klänning men fryser så fort solen går i moln.

Vad ska ni göra idag?

Styrkekramar <3

Tack!

Kategori: Allmänt

Vill bara tacka för alla otroligt fina och snälla kommentarer angående min tatuering! Ska svara på alla imorgon, nu är det nämligen dags för film mys med pojken min :) Styrke kramar! <3

Matdagbok 13/7-2012

Kategori: Mat

Lyckades komma undan mellanmål som planerat idag. Lycka!

Frukost: 100g yoggi mini, 47g kesella lätt, 30g frysta hallon, 10g risenta müsli med kanel och psyllimfrön. 121 kcal.

Lunch: 1 cup a soup creamy chicken, 1 Wasa rågrut med gurka & aromat. 104 kcal.

Middag: 58g roman sallad, 47g gurka, 74g romanticatomater, 80g kycklingfilé och 1,5 tsk Caesardressing. 163 kcal.

Totalt in: 388 kalorier.

Väldigt lyckad dag och jag får säga det själv :) har visserligen sovit större delen av dagen, men jag fick ju min morgonpromenad och så tog jag även en 30 minuters promenad med hunden innan middagen. Sen blir det även en kvällspromenad. Nöjd tjej!

Helvete

Kategori: Allmänt

Idag är ingen bra dag. Inte bra någonstans.. Känner mig så äckligt ful och tjock. Vill bara dö. Gråten sitter i halsen och magen är som en ballong. Ska försöka äta så lite som möjligt idag. Mindre än i vanliga fall.. Inte äta pasta eller så, bara grönsaker. Detoxa kroppen lite. Då kanske jag mår bättre imorgon..

2012-07-13

Kategori: Allmänt

God morgon alla fina! Har varit vaken i 2 timmar nu. Tiden går verkligen fort när man håller sig sysselsatt! Var ute och gick med hunden direkt när jag vaknade, vi gick ca 4 km på 45 minuter.. Han stannar och luktar/kissar överallt! Haha. När jag kom hem igen så packade jag alla saker och kläder som ska med till M's föräldrar. Vi ska nämligen bo där medan dom är i Barcelona, fram till tisdag. Vi är både hund och katt-vakt. Nu har jag precis satt mig på balkongen och ska äta frukost. Hoppas ni får en solig och skön fredag <3

Matdagbok 12/7-2012

Kategori: Mat

Det blev inget mellanmål idag heller.. Men det blev en ordentlig middag, åt hos mamma och pappa. Mamma la upp mat och jag var tvungen att äta allt. Suck! Kunde därför heller inte fota middagen.

Frukost: 116g alpro soya yoghurt naturell, 29g lätt kesella, 20g frysta hallon, 10g risenta müsli, 0,5g riven kokos med kanel och psyllimfrön. 129 kcal.

Lunch: 36g gurka, 58g körsbärstomater, 7g rödlök, 90g paprika, 44g cotelli fullkorn,16g pesto rosso. 161 kcal.

Middag: 3 st färskpotatisar, 1,5 skiva kasseler med fruktcocktail sås. Ca ~ 274 kcal.

Totalt in: 565 kalorier.

Färdig

Kategori: Bilder på mig

Tatueringen är på plats och jag kunde inte vara nöjdare! Så sjukt fin :)

2012-07-12

Kategori: Allmänt

God morgon! Har precis kommit hem från min morgon promenad och solariet! Gick i 40 minuter sedan gick jag och solade i en kvart. Nu ska jag snart hoppa in i duschen och sedan äta min vanliga goda frukost. M började jobbet 6 imorse och kommer hem vid 11 tiden. Så när han kommer hem blir det storstädning, det behövs verkligen! Juste, Fick tillbaka min våg igår. Lycka!! Vägde mig imorse, den visade 38,4 kg men har inte fått gå på toa på två dagar så jag tar vikten med en nypa salt. Vad ska ni göra idag? :)

Matdagbok 11/7-2012

Kategori: Mat

Det har blivit "frukost" hela dagen idag. Älskar frukostmat! Det blev inget mellanmål då jag åt frukost och lunch senare än vanligt.

Frukost: 47g alpro soya yoghurt, 98g yoggi mini, 28g lätt kesella, 11g risenta müsli, 30g frysta hallon med kanel och psyllimfrön. 133 kcal.

Lunch: 1 portion havregrynsgröt, 1 dl arla laktosfria lättmjölk, 1 msk önos lågkalori äppelmos med kabel och psyllimfrön. 149 kcal.

Middag: En portion mannagrynsgröt, 1 msk önos lågkalori äppelmos med kanel och psyllimfrön. 137 kcal.

Totalt in: 419 kalorier. 

 

Känns riktigt bra! Sen har jag gått väldigt mycket idag också. Skönt!

Tatueringstid bokad

Kategori: Allmänt

Nu är jag hemma igen. Tatueringstiden är bokad och valet är gjort.
 
 
Jag ska vara på Circle tattoo imorgon kl:13.00 och få denna fina tatuering gjord.
Har dock inte riktigt bestämt mig än om jag ska ha den på ryggen som ovan eller på handleden.
Ska sova på den saken tror jag, jag velar fram och tillbaka hela tiden. Men motivet är i alla fall bestämt, nu måste jag bara bestämma plats.

Tattoo

Kategori: Allmänt

Är i täby just nu, var förbi tatueringsstudion och dom ville ha referensbilder så de kan rita upp förslag på hur den ska se ut. Därför åkte vi hit så vi kan skriva ut lite bilder.
 
Det jag vill göra är svalor, antingen på handleden eller bak på ryggen.
 
Antingen den här på ryggen.. 
 
..Eller något liknande av dessa på handleden.
 

Vad tycker ni? Ryggen eller handleden?
 
 
 

2012-07-11

Kategori: Allmänt

God morgon på er fina!

Har varit vaken sen halv 8, så skönt att få sova ut! Vaknar ju i vanliga fall vid 6 tiden.. Så idag är jag ordentligt utvilad :)

Gick upp och duschade sedan bakade jag scones åt min älskling. Känner att jag skämmer bort honom något extremt så här på morgnarna, men jag har ju inget bättre för mig.Så då kan jag ju lika gärna överraska med olikfrukostar!

Vet inte riktigt vad vi ska hitta på idag. Vädret suger verkligen! Det är inte speciellt kallt men det är grått och det ser ut som om det kommer börja regna när som helst!

En sak vi ska göra är i alla fall att gå förbi en tatuerare, båda är sugna på att göra varsin ny tatuering!

 

Min tid på Capio

Kategori: Allmänt

Har fått frågan om jag kan skriva ett inlägg  om min tid på Capio. Om deras rutiner, maten och lite allmänt hur det var att vara där. 
Jag ska försöka skriva så utförligt som möjligt. Försöka få med allt. Men om jag glömmer något så får jag bara skriva ett till inlägg helt enkelt!
 

 
 När jag först kom till sjukhuset så var jag så arg på mamma och pappa. Jag sprang såfort dom stannade bilen.
Jag ville verkligen inte läggas in, jag ville inte att dom skulle ta min frihet ifrån mig.
Klockan 10.30 på onsdagen hade jag min inskrivning. Det gick otroligt fort. Dom visade mig mitt rum och sedan var mamma och pappa tvunga att gå. Jag sa inte hejdå för jag var så ledsen, arg och besviken på dom.
Vilket jag självklart ångrade några minuter senare.
 
Dagarna på Capio handlade mest om mat och vila om vart annat.
Dagen började med att dom kom in vid 6 tiden för att kolla puls, blodtryck och två gånger i veckan så skulle man även vägas. Vid 7 öppnade dom duscharna och dom var öppna i en timme. 
 
Första måltiden, frukosten, serverades klockan 8.00 och varade i 30 minuter. Den bestod av fil eller yoghurt (vet dock inte hur mycket då man skulle hälla upp i en djup tallrik och det skulle vara ca 0.5 cm kvar till kanten), flingor som täckte all fil/yoghurt + en halv banan, 3 msk russin eller 3 msk sylt som även det skulle vara på yoghurten till det skulle man dricka ett glas juice. 
 
Efter frukosten hade vi sittande vila i 30 minuter, där vi gick igenom vilka som skulle jobba under dagen m.m.
Mellan 9-10 hade vi egen tid. Då vi kunde pyssla, lägga pussel, kolla på tv eller spela spel.
 
Vid 10 tiden var det dags för näringsdryckerna. Vi hade 15 minuter på oss att dricka två stycken. Varje näringsdryck är på 300 kcal. Så det målet var det absolut jobbigaste för mig. Eftersom dom drack vi endast för viktuppgång.
 
Fram till 12.00 hade vi egen tid igen. Sedan var det dags för lunch. Den kunde bestå utav 3 potatisar och 2 skivor rökt lax med sallad och ett glas mjölk. Även här hade vi 30 minuter på oss att äta upp.
Efter lunchen var det liggande vila. Dvs att vi låg på varsin madrass i vardagsrummet, lyssnade på lugn musik och vilade i 30 minuter. När vilan var över så var det egen tid igen så som pyssel och liknande, i ca 1 timme. 
 
Vid 14.00 var det dags för mellanmål. Som bestod av antingen en risifrutti XL eller fil/yoghurt med flingor + sylt. Man fick välja vilket av det man ville ha. Jag valde risifruttin då det är mindre mängd och lättare att få i sig snabbt. Vi hade 20 minuter på oss att äta upp.
 
Vid 16.30 var det dags för middag. Den kunde se ut som lunchen. Det innehöll alltid pasta, ris, potatis eller bulgur med en gryta eller liknande till och så sallad och ett glas mjölk. 
Efter det hade vi liggande vila igen i 30 minuter. Sedan egen tid.
 
Vid 19.30 var det dags för kvällsmål. Det bestod utav en macka med ost och gurka samt en kopp te.
Vi hade 20 minuter på oss att äta det målet.
Efter det hade vi sittande vila i 30 minuter då vi gick igenom dagen som varit.
 
Vi åt alltså sex gånger om dagen, och det var inte små portioner vill jag lova!
 
Eftersom att jag kom samma vecka som midsommar så var det inte riktigt som det brukar vara där på avdelningen. Dom gör även andra saker än bara äta och vila. Men jag hann bara vara med på ett fåtal aktiviteter under min andra vecka. Det dom gör mellan måltiderna är saker som mindfluness, dagens fokus, skapande m.m. Det är aktiviteter som är obligatoriska och som görs tillsammans i gruppen med en anställd. Man sitter typ i grupp och diskuterar olika saker.
Ett exempel, på dagens fokus så ska man sätta upp ett mål som man vill förbättra till nästa vecka. Man ska skriva ned hur man ska klara det målet och vad man behöver för att klara det. Veckan efter går man sedan igenom i gruppen hur det har gått.
 

 
 Jag har inte fått något matschema från dom på Capio, utan det jag har är ett som jag satt upp för mig själv. För jag vill inte bli sådär dålig igen, med låg puls och allt. 

Däremot har min mamma fått ett matschema av en vännina vars dotter också har varit sjuk i Anorexi, men det schemat har jag inte här tyvärr. Det är hemma hos mamma och pappa.
På det schemat är det 6 mål om dagen som gäller. Men jag nöjer mig med 4 mål än så länge.
 
Till en början var mamma, pappa och M jätte oroliga över att jag skrivit ut mig själv. Men jag har bevisat för dom att jag kan klara det här själv. Genom att jag satt upp det här matschemat samt att jag nu äter bröd, pasta, ris osv. Så dom är ganska lugna och tjatar inte om mat lika mycket längre.
Även om jag inte äter mängder utav det så försöker jag få i mig lite kolhydrater varje dag.
 
Självklart så tycker dom fortfarande att det är jätte jobbigt att jag inte får den hjälp jag kanske behöver, mamma gråter varje dag och oroar sig för mig. Pappa klarar inte av att se mig i linne/t-shirt. M klarar inte av att ta på mig.
Så jag kan ju inte dirket påstå att den här "sjukdommen" för med sig en massa positiva saker direkt.
 

 
Mamma kontaktade Stockholm's Center för Ätstörningar idag. Dom har flera olika varianter av behandlingar.
Så jag lovade mamma att anmäla mig dit, hon var förbi där efter jobbet med min anmälan.
Det jag i så fall ska prova på är en öppen dagvård. Då får man prata med terapeuter och så. Sen få lite hjälp med maten också. Jag tror man är där dagtid mellan 09.00 - 15.00.
Men det kan jag skriva mer om sen om och när det är dags för det!
 


Det jobbigaste med allt det här är att alla är så ledsna hela tiden. Jag är så kluven.
Jag vill verkligen inte gå upp i vikt. Men jag vill heller inte må såhär dåligt. Vill inte att min familj ska må såhär dåligt. Så vad gör man då? 
 

Matdagbok 10/7-2012

Kategori: Mat

Dagens matdagbok
 
Frukost: 105g yoggi mini, 36g alpro soya yoghurt, 38g ica lätt kvarg, 30g frysta hallon, 12g müsli med kanel och psyllimfrön. 134 kcal.
Lunch: 140g fiskbullar i räksås och 80g kokt potatis. 173 kcal.
Mellanmål: 1 st pink lady äpple. 66 kcal.
Middag: 70g cotelli fullkornpasta med spenatsås. 159 kcal.
TOTALT IN: 532 kcal.
 

Överraskade ju M med frukost på sängen i morse. Rostade mackor med marmelad och mjölk till honom och yoghurt och en kopp kaffe till mig. MYS! 
 

Svar på tal

Kategori: Allmänt

Fick en kommentar tidigare idag angående mina matvanor.
 
"Att du äter efter ett matschema gör varken från eller till när du får i dig sådär lite kalorier. Du äter så pass lite kalorier och rör på dig så pass mycket att du kommer fortsätta gå ner. Du kommer antagligen inte att rasa då kroppen sparar allt den kan av den lilla energin du får i dig, men du kommer sakta men säkert att gå ner i vikt. För att tala klarspråk; du är i svält och bryter man inte svält dör man förr eller senare."
 
Svar: Matschemat är ingenting jag fått från dom på Capio. När jag skrev ut mig själv så släppte dom mig helt. Inget uppföljningssamtal eller nått. Schemat har jag satt ihop själv. Ett matschema där jag äter var tredje timme, för att hålla förbränningen uppe. Jag vill inte gå upp i vikt, jag vill behålla den vikten jag har. Skulle jag gå ner lite till så är inte det hela världen heller. Försöker få i mig lite kolhydrader varje dag. Men det är svårt då jag inte ätit det på över ett halvår. 
 

Skansen

Kategori: Allmänt

På förmiddagen åkte jag och M till IKEA och handlade en durkslag samt en kastrull. Tänkte vi skulle kolla rean men det var inte direkt något att hänga i granen om man säger så. Rean på ikea sög med andra ord.
 
Nu är vi hemma igen och har precis ätit lite lunch. Vi ska snart iväg igen. Ska gå på skansen! Mys. 
Känns som en lagom aktivitet såhär på eftermiddagen. Hoppas bara att det inte är för mycket folk då det är allsång ikväll. Lär ju vara knökfullt. Men vill så gärna göra nått, orkar inte sitta hemma.
 
Vi hörs sen, dags att åka! <3

God morgon!

Kategori: Bilder på mig

God morgon på er smalisar! Sitter på balkongen och avnjuter en ciggarett. Har varit vaken sen 7 imorse! Har hunnit med både det ena och det andra. Tog en lugn promenad i ca 30 minuter och sedan hoppade jag in i duschen och gjorde mig i ordning inför dagen. Snart ska jag göra frukost och överraska M med frukost på sängen :) Vad ska ni göra idag? Behöver inspiration!

Matdagbok 6-9 juli

Kategori: Mat

Har ju inte kunnat uppdatera ordentligt under helgen och så. Men här kommer dagarnas matintag.
 
Fredag 6/7
Frukost: 131g yoggi mini, 41g lätt kvarg, 30g frysta hallon, 14g müsli med kanel och psyllimfrön. 134 kcal.
Lunch: 101g fiskbullar och 44g kokt potatis. 103 kcal.
Mellanmål: 1 skiva kavring, 5g bregott mellan, 1 körsbärstomat och 10g gurka. 101 kcal.
Middag: 1 st quornfilé, 150g krossade tomater & 50g barilla pasta. 282 kcal.
TOTALT IN: 621 kcal.
 
Lördag 7/7
Frukost: 150g yoggi mini, 40g lätt kesella, 12g müsli, 25g frysta hallon med kanel och psyllimfrön. 131 kcal.
Lunch: 1 skiva havrekuse, 2 skivor rökt skinka, 10g gurka, 5g tomat & 2g bregott. 119 kcal.
Middag: 70g färskpotatis, 75g kycklingfilé, 2 st körsbärstomater, 1 st champinjon, 7 st kapris, 10g rödlök, 10g sambal oelek. 192 kcal.
TOTALT IN: 441 kcal.

Söndag 8/7
Frukost: 150g Alpro soya yoghurt, 10g müsli, 20g blåbär, 20g frysta hallon med kanel och psyllimfrön. 136 kcal.
Lunch: 1 portion mannagrynsgröt med kanel och 20g hallon. 166 kcal.
Mellanmål: 1 Pink lady äpple, 20g kesella lätt, 5g honung med kanel. 98 kcal.
Middag: 70g torsk, 10g bulgur, 30g sparris, 50g broccoli, 2 st körsbärstomater, 10g rödlök. 135 kcal.
TOTALT IN: 536 kcal
 
Måndag 9/7
Frukost: 140g alpro soya yoghurt, 10g müsli, 30g frysta hallon med kanel och psyllimfrön. 123 kcal.
Lunch: 120g fiskbullar i räksås och 60g kokt potatis. 130 kcal.
Mellanmål: 1 Pink lady äpple, 20g kesella lätt, 5g honung med kanel. 98 kcal.
Middag: Hemmagjord spenatsoppa och ett halvt ägg. 133 kcal.
TOTALT IN: 483 kcal
 

Har tyvärr inte lyckats fota alla måltider, men några :)
 
Nu ska jag kolla film med älsklingen, vi hörs imorgon! Styrkekramar <3
 
 

Vänner

Kategori: Allmänt

Blir så besviken. Besviken på mina närmsta vänner. Mina så kallade bästa vänner. Dom vet vad jag går igenom. Dom vet att jag varit inlagd i två veckor och avbrutit behandlingen. Dom har smsat med jämna mellanrum under tiden på sjukhuset och velat komma över för att hälsa på. Alla utom några få som inte hört av sig alls. En av dessa vänner har varit min närmsta i flera flera år. Nu när jag är hemma igen så hör ingen av sig. Ingen frågar om jag vill följa med och sola/bada, vilket dom gjort några gånger nu.. Förstår inte varför dom tar avstånd från mig. Är jag verkligen så hemsk att vara med? Är jag en sådan hemsk människa? De enda jag umgås med är min sambo och mamma och pappa. Jag är så patetisk. Har inga vänner och lever ett liv som proana, ett liv där allt jag är fången i min egna kropp. Kan ju knappt ta en promenad utan att få ont i hjärtat.

Walk in the sun

Kategori: Allmänt

Är på promenad med älskade M i viggbyholm. Så mysigt! Går längs strandpromenaden och solen skiner! Skönt att få röra på sig lite. Ikväll blir det minigolf, han vann ju sist så idag ska jag minsann vinna!

Dagens

Kategori: Outfits

Dagens outfit Byxdress/från någon marknad i Thailand. Skor/converse

On the road

Kategori: Allmänt

God morgon!

 

Sitter redan i bilen på väg hem till Stockholm. Både mamma och pappa ska jobba idag, så vi åkte väldigt tidigt.

 

Kollade precis bloglovin, 69 olästa inlägg! Då har jag något att göra hela bilresan hem ;) Nu ska jag läsa ikapp lite tänkte jag!

 

Countryside

Kategori: Allmänt

Vädret suger här på ön, har regnat hela dagen idag. Förutom ett tag mitt på dan, då passade jag på att ta en promenad runt byn.Fotade en del.

 

Har nyss ätit mellanmål och utklassat mamma och pappa på alfapet! Vann med nästan 100 poäng! ;) Matdagboken kommer upp senare eller imorgon. Då för hela helgen. Nu verkar det vara uppehåll igen, ska passa på att gå ut en sväng! Hoppas ni har en bra söndag! Kramar

Bilen

Kategori: Allmänt

Är snart framme. Pappa har kört som en jävla idiot hela vägen. Hetsat bakom varje bil han hamnat. Sitter och hoppas tyst för mig själv att vi ska krocka eller köra av vägen. Att jag omkommer. Då skulle han må så dåligt, och jag skulle kunna sitta och skratta åt honom från himlen. Allt skulle vara hans fel. Jag skulle slippa lida mer, slippa allt. Mamma skulle bli förkrossad och lämna honom. För att han tog hennes ängel utan vingar ifrån henne.

Paniken växer sig allt starkare

Kategori: Bilder på mig

Usch. Har ångest, panik över helgen. Ska snart åka till landet med mamma och pappa. Vill jag verkligen det här?

 

Går omkring med en klump i magen, tryck över bröstet. Panik över att dom kommer tvinga i mig mat som jag inte vill äta. Vill strunta i det, men sitter redan i bilen.

 

Mamma tvingade mig att göra en macka att äta till lunch. Blä! Hatar bröd, det lägger sig som en stor degklump i magen. I min väska ligger det nu en macka. Ett ljust bröd, en havrekuse med skinka, tomat och gurka. Dubbel. 212 kalorier. Var av självaste brödet består av 187 kalorier. Funderar på att bara äta halva. Skulle kännas så mycket bättre då. Ja, så får det bli!

 

Eftersom att jag ska till landet så kommer bloggen bli lidande fram till måndag någon gång. Har ju ingen mottagning där. Det suger! Jag ska även svara på alla kommentarer som trillat in de senaste dagarna, men det blir först på måndag då jag har tillgång till en dator!

 

Hoppas ni får en skön och härlig helg! Styrkekramar

2012-07-07

Kategori: Mat

God morgon!

 

Känns som detta inte kommer vara någon bra dag över huvudtaget. Mår redan dåligt. Har redan ångest över frukosten jag precis ätit med mamma på balkongen. Trots ångestdämpande. Skit också.

 

Magen är som en ballong och det känns som om jag kommer börja gråta när som helst. Skulle vilja fasta resten av dagen men det lär ju aldrig gå. Alla i familjen kollar varje steg jag tar.

 

Frukosten bestod i alla fall av: 150g yoggi mini (blåbär), 40g Ica lätt kvarg, 12g risenta müsli, 25g frysta hallon med kanel och psyllimfrön. 131 kcal. Hoppas ni får en bättre start på dagen! <3

Matdagbok, eftermiddagen 6/7

Kategori: Mat

Mellanmål: 1 skiva pågen kavring, 1 körsbärstomat, 4 skivor gurka. 101 kcal.

 

Middag: 1 quornfilé, ICAs krossade tomater med basilika och 50g pasta. 282 kcal.

 

Totalt in: 621 kcal

 

Mobil

Kategori: Allmänt

Wiho! Appen fungerar igen :)) Nu kommer jag definitivt blogga flera gånger om dagen!

Dagens outfit

Kategori: Bilder på mig

Länge sen jag la upp dagens outfit!
Men inte så konstigt i och försig, har ju legat på sjukhus och sett ut som skit hela dagarna!
 
Här kommer i alla fall dagens.
 
Hahaha, vilken min!
 
Linne/American Apparel, Byxor/Zara

2012-07-06

Kategori: Allmänt

Som jag nämnde i tidigare inlägget så har bloggen blivit lidande de senaste veckorna. 
Det märks även på statistiken, mindre och mindre läsare för varje dag. Samt nästan inga kommentarer. :(
Det gör ju inte saken bättre av att jag har blogg-torka. Vet verkligen inte vad jag ska skriva om för att hålla er kvar. Ni betyder så otroligt mycket! <3

Hur som helst! Idag har det varit full rulle hela förmiddagen.
Jag vaknade vid 7, då hade M redan gått till jobbet. Han jobbar till 14.00 idag.
 
Jag gick upp och gjorde lite övningar, sit-ups, rumplyft m.m.
Duschade, gjorde i ordning en god frukost som jag sedan åt på balkongen.
 
Frukost: 131g yoggi mini, 41g ica lätt kvarg, 30g frysta hallon, 14g risenta müsli med kanel och psyllimfrön.
134 kcal.
 
Eftersom M fyller år idag så vill jag överraska honom med något. Jag hade tänkt att gå upp tidigt och baka scones och så, men eftersom han började så tidigt struntade jag i det.
 
Efter det så ställde jag mig och diskade, dammsög lägenheten, bäddade och plockade undan allt som legat framme! M ska nämligen ha massa vänner över ikväll och jag hatar när det är stökigt och man ska få gäster.
Även om jag inte ska vara hemma så skämms jag när det är smutsigt. 
 
Sen har jag även hunnit med att baka. Då det inte blev någon frukost på sängen i morse så för överraskningen bli en kladdkaka med wiener nougat, citronfrosting och färska jordgubbar. Ingenting jag ska äta av dock. Det ska han få bjuda på ikväll när hans vänner kommer över. Ska lägga upp en bild senare på resultatet. Men just nu står kladdkakan och svalnar. 
 
Just nu sitter jag och tvingar i mig en inte så god lunch. 
Den består utav: 1 kokt potatis (44g) & 101g fiskbullar i räksås. 103 kcal.
Det är gott på ett sätt men ändå inte. Anledningen till att jag tycker att det smakar gott är för att det är så lent och snällt mot magen. Vilket jag gillar :) Man blir liksom behagligt mätt.
 
Snart är det dags att göra det sista på kladdkakan. Men först så ska jag ta en promenad ner på sumpan för att köpa lite fikabröd på Boulevard. Vi ska nämligen över på födelsedagsfika hos M's föräldrar när han har slutat jobbet. Ska inte köpa någonting till mig själv, om dom inte har någonting som är riktigt kalorisnålt! Men det lär dom ju inte ha.. 
 
Hur ska ni tillbringa eran dag? :) <3
 
 
 

En dag senare

Kategori: Bilder på mig

 
Sen jag åkte hem från sjukhuset så har jag varit så himla glad, lycklig! 
Jag tror att det är därför bloggen har blivit lidande, det är så mycket att göra hela tiden att det knappt finns någon tid.
 
Somnade ju i solen igår, men idag har det lagt sig! Skönt! Inte kul att gå omkring och se ut som en kräfta. 
 
 
 
Igår så var jag så himla trött. Sov flera gånger under dagen. Hela eftermiddagen låg jag i soffan och slö kollade på tv. Det var riktigt länge sen jag bara la mig ner och kopplade av.
 
Här kommer i alla fall två bilder maten från igår. Mellanmål & middag.
 
Mellanmål: 1 rågkuse med makrill. 156 kcal. 
Förlåt för äcklig bild..
 
Middag skulle jag äta själv, undebart! Behövde inte bli något med en massa kolhydrater. 
Så det blev: En portion mannagrynsgröt med kanel och lågalori äppelmos. 142 kcal.
 
Totalt in: 590 kcal
Jag räknar ju inte ut längre eftersom jag inte får gå och röra på mig för mycket. Men jag tog två promenader igår. Så det känns väldigt bra :)
 
 

2012-07-05

Kategori: Allmänt

Vaknade första gången vid 4 imorse, men jag lyckades somna om och sova till 6. Alltid något!
Gick upp och tog en kort morgonpromenad vid en sjö som ligger vid oss. Skönt att bara kunna koppla bort allt för en stund. Det enda man hör är musiken som pumpas ut ur hörlurarna.
 
När jag kom hem så tog jag en lång dusch och gjorde mig iordning för att sedan gå till ICA och köpa en macka åt M. Jag överraskade med frukost på balkongen idag igen. Hihi.
 
Frukosten: 116g yoggi mini, 40g ica lätt kvarg, 28g frysta hallon, 12g risenta müsli med kanel, kardemumma och psyllimfrön samt en kopp kaffe till det.
 
Efter frukosten tog M en dusch och sedan gick vi ner på sumpan och kollade lite i butiker. Älskar Mixit! Så om ni är i sundbyberg någon gång så besök den butiken. Dom säljer kläder, inredning och smycken. Man kommer aldrig där ifrån tomhänt. Idag lyckades jag dock hålla fingrarna i styr, det var inte lätt kan jag lova!
 
Gjorde lite lunch när vi kom hem. Det blev pasta med stark tomatsås. Måste ju äta kolhydrater nu. Usch, gillar det inte alls. Känner mig alltid så äckligt tjock efteråt. Som en gravid kvinna i 7 månaden typ.
 
Lunch: 90g Cotelli fullkorn (kokt), 115g krossade tomater med basilika samt massa starka kryddor. 172 kcal.
Ganska kalorisnålt ändå! Så kanske inte var så farligt trots allt.
 
M drog till jobbet vid halv 2, jag låg på balkongen och solade då. Vaknar halv 20 i tre, jag hade somnat i solen!
Så nu är jag sönder bränd, har smörjt in mig med after sun så jag hoppas att det lägger sig :)
 
Gud vad jobbigt det är med matschema, men jag har nyss ätit mellanmål. Det blev en rågkuse med 49g makrill i tomatsås. 156 kcal. Inte så kalorisnålt! Plus att magen är ännu mer svullen nu och jag har ett mål kvar att äta. 
(Tog en bild på mackan men det såg så sjukt äckligt ut så lägger inte upp någon bild på den måltiden.)
 
Hur har eran dag varit?

Funderar på att gå ut på en kort promenad för att gå ner maten lite. Men det blåser ganska mycket ute och jag känner av lite solfrossa. Så kanske ska stanna inne trots allt. Vi får se hur jag gör!
Kramar <3
 
 
 

Gårdagen

Kategori: Bilder på mig

Tänkte uppdatera lite angående gårdagen.
Lyckades fota alla måltider tror jag! Här kommer min dag i bilder :)
 
Frukost: 140g yoggi mini jordgubb/citron, 45g ica lätt kvarg, 12g risenta müsli, 33g frysta hallon med kanel och psyllimfrön samt en kopp kaffe.
 
Frukosten avnjöt vi på balkongen innan vi drog till Täby för att fortsätta bygget av altanen.
Medan dom slet i värmen så låg jag och solade min blekfeta kropp. Hur skönt som helst, men ack så varmt..
Gick in ett tag i skuggan och köpte en födelsedagspresent åt M som fyller år imorgon (6/7). Det blev en spa weekend för två på Sandhamns Seglarhotell. Hoppas att han gillar det! 
 
Sedan var det dags för lunch. Den bestod utav samma som dagen innan men ett bröd mindre bara.
Lunch: 1 qourn-burgare, 1st skiva rågkuse, 20g gurka, 20g tomat, 5g hamburgerdressing, 1 tsk ketchup. 200 kcal.
 
Faktiskt riktigt gott, samt att vad är sommar utan grillning?!
 
M ville ta en paus från arbetet så vi gick iväg på en kort promenad ner till sjön som ligger i närheten av M's föräldrar.
 
Förra året simmade vi från ena sidan till den andra, sjukt jobbigt var det! Tror det tog oss nästan en halvtimme att komma över. 
 
Äcklig mellanmåls bild jag vet. Men var tvungen att fota fort så att inte M såg.
Melliset bestod av: 1 skiva rågkusar, 1 körsbärstomat, 1 skiva lönneberga skinka, 3 skivor gurka och aromat. 132 kcal.
 
Vi tröttnade runt 4 tiden och bestämde oss för att åka till Löwenströmska, inte för att jag skulle tillbaka!, men för att hämta upp lite saker jag glömde när jag åkte där ifrån. Träffade en av tjejerna på vägen upp. Åh, vad jag saknar dom! Så gulliga och snälla tjejer. Men jag trivs och mår bättre ute i friheten.
Ska nog försöka åka och hälsa på någon dag här framöver :)
 
Efter löwenströmska åkte vi till Willy's och apoteket, för att handla till middagen och för att jag skulle hämta ut ångestdämpande medicin som min läkare skrivit ut.
 
Middagen bestod av: 140g kycklingfilé, 50g sallad, 4 st körsbärstomater, 30g gurka och 1 msk ceasardressing. 
Frächt och gott i sommarvärmen! Även denna måltid avnjöt vi på balkongen i kvällssolen. 
 
Vi hyrde typ världens bästa film igår föresten! En gång i Phuket. Hahah, fan vad rolig den var!
Så ett litet tips, se den!
 
Det där var då min gårdag, snart kommer ett inlägg om idag. Hihi <3
Förlåt för tråkiga inlägg föresten, är det något speciellt ni vill läsa om?
Kom mer än gärna med tips och åsikter!!
KRAM
 
 

Summer

Kategori: Allmänt

God morgon!
 

Vilken underbar sommarmorgon! Vaknade vid 6 idag, gick upp gjorde lite sit-ups duschade och gjorde mig i ordning inför dagen. Sedan tog jag en lugn promenad i det härliga sommarvädret samt gick till Ica och köpte nybakat bröd åt M. Överraskadehonom med frukost på balkongen. Mycket uppskattat :) älskar att skämmbort honom!
 
Till frukost blev det samma som igår för min del. Lite mindre mängd dock, frukosten landade på 133 kcal.
 
M är i duschen för tillfället och när han är klar så ska vi åka till hans föräldrar, dom blev nämligen inte klara med altanen igår. Så jag kommer tillbringa dagen i solen! Måste ju passa på! :)
 
Hoppas ni får en härlig dag! Kramar
 
 

2012-07-03

Kategori: Allmänt

Hallå alla fina!
 
Det blir inte lika många uppdateringar som förut, jag skyller på blogg.se eftersom appen inte fungerar.
Men jag ska i alla fall göra minst ett inlägg per dag!
 
Det kändes otroligt skönt att vakna upp hemma imorse. I sin egna säng. Har ju inte sovit hemma på över en månad?! Men nu, äntligen, så är jag hemma igen.
 
Eftersom M har varit själv så länge så fanns det inte något jag kunde äta till frukost imorse, så vi åkte iväg till ICA maxi och handlade lite. Plockade ihop min egna müsli, köpte yoggi mini, kvarg, hallon och psyllimfrön.
 
Vi åt frukost på balkongen, i solen. En sån frihetskänlsa. Kanske låter töntigt, men jag uppskattar allt så mycket mer nu. Efter denna helvetsmånad som vi precis lämnat bakom oss.
 
Till frukost blev det: 150g yoggi mini, 50g ICA lätt kvarg, 80g frysta hallon, 10g müsli, psyllimfrön och kanel. Samt en kopp kaffe på det. 151 kcal. 
 
Sen så åkte vill till M's föräldrar. Han ska hjälpa dom att bygga en altan. Jag har legat och pressat solat hela dagen, och kom precis upp ur badet. Fan vad jag svettades! Haha.
Vi har även ätit lunch här, grillat. Mums! Dom åt hamburgare och jag qourn-burgare. 
 
Lunch: 1 quorn burgare, 2 skivor rågkusar, 30g gurka, 15g tomat, 5g hamburgerdressing och 5g ketchup. 277 kcal.
 
Kommer tyvärr inte kunna fota min mat längre, då jag lovat mina föräldrar samt M. Men är jag själv så finns det ju ingen som hindrar mig, right?! Så då och då kommer det dyka upp en liten matbild. 
 
Nu ska jag ut i det fina vädret igen! Uppdaterar nog under kvällen igen :)
Styrkekramar <3

Home Sweet Home!

Kategori: Allmänt

God kväll bloggen och alla fina läsare!
 
Ber tusen gånger om ursäkt för den otroligt usla uppdateringen. Men har tyvärr inte haft tid eller ork dom senaste dagarna. Har verkligen saknat att blogga och hålla kontakten med er. Men som har sagt inte haft orken, bara legat och gråtit på mitt rum hela dagarna. Nu däremot, nu ska det bli ändring. Det kan jag lova!
 
Idag fick jag nog. Träffade min läkare och kontaktperson och sa att jag ville skriva ut mig själv.
De båda sa att jag aldrig kommer klara mig själv och att jag kommer rasa i vikt och bli ännu sämre. Det tvivlar jag på, inget kan vara värre än hur det var där. På sjukhuset. Inlåst.
Läkaren sa "Att skriva ut dig är som att skriva ut en cancersjuk som är under behandling. Du kommer inte klara dig".
Men jag orkade inte lyssna. Jag vet att jag kan klara det här. Jag är stark, och jag vill inte må sådär dåligt.
Jag kommer klara det här! 
 
Har varit hemma i några timmar nu. I lägenheten. Själv. Vilken känsla, en sån frihet!
M kommer hem vid 23.00 och jag är helt solo. Jag kan inte ens beskriva med ord hur lycklig jag är just nu.
Inga måsten. Ingen som säger vad jag ska göra eller äta. Jag kan bara vara. 
 
Så nu vet ni hur det ligger till. Jag är hemma igen, i MIN lägenhet. Fri.
Jag kommer att fortsätta kämpa här hemma. Jag ska inte gå upp, inte gå ner. 
Jag ska behålla denna vikt, få bättre värden och en stabil puls.
Äta regelbundet och väl ihopsatta måltider.
Jag ska bli Linnéa igen.
 
Nu ska jag mysa ner mig i soffan och kolla på film.
Vi hörs imorgon igen <3 Stora kramar till er!!
 

Test

Kategori: Allmänt

Just nu är jag inne på blogg.se mobilsida, tänkte att jag skulle se om det fungerar.
Oom det gör det så ska jag försöka uppdatera lite då och då via mobilen.
 
Det hackar något extremt men ska i alla fall försöka! Ska även svara på alla kommentarer senare :) 
 
Stora kramar!