Thailändsk fisksoppa
Kategori: Recept
Thailändsk fisksoppa á la Linnéa
Receptet är för 4 portioner
(jag räknade på 5 portioner då jag själv äter så lite)
Du behöver
- 400 g fryst torsk
- 400 g kokosmjölk (jag använer santa maria light)
- 3 tsk grön currypasta
- 1 röd chili
- 1 grön paprika
- 1/2 purjolök
- Färska räkor
Skär paprikan och purjolöken i små bitar och finhacka chilin. Stek i en stekpanna. När grönsakerna är mjuka och fått lite färg, lägg dem i en skål.
Dela torsken i fyrkanter, det är enklast om den fortfarande är lite fryst. Stek torsken på medelvärme, ca 6-7an.
Häll i grönsakerna i en kastrull tillsammans med currypastan och stek på svag värme. Häll i kokosmjölken och låt koka ihop. Vänd ned fisken i soppan när den är genomstekt.
Krydda efter behov. Jag brukar ha i lite paprikakrydda, chilipulver & cayenepeppar.
Sedan är det bara att servera och avnjuta en god middag!
(Men glöm inte räkorna, dem har man som tillbehör och ska vara kalla. Så servera dom i en skål på sidan av).
Kcal per portion (med några räkor): ca 136 kcal.